Religie & Tradities Colombia

Religie & Tradities Colombia

Wat zijn de belangrijkste religies in Colombia?

Een overgrote meerderheid in Colombia is rooms-katholiek. Iedereen is vrij te geloven in wat hij wil, maar andere religies zijn in de minderheid. De oorspronkelijke bewoners hebben het christelijke geloof overgenomen en samengevoegd met hun eigen rituelen.

Wat zijn belangrijke tradities in Colombia?

Net als in Spanje zijn er in Colombia stierengevechten. In alle grote steden staan stierenvechterarena's waar vooral in januari veel gevechten te zien zijn.

Volgens Colombiaanse traditie wordt de vijftiende verjaardag van meisjes, ook wel 'Quinceanera' genoemd, uitbundig gevierd. Het is te vergelijken met de 'Sweet Sixteen' in Noord-Amerika. Volgens de Colombianen worden meisjes op hun vijftiende een jonge vrouw en daar horen de nodige festiviteiten bij. Als reiziger is het leuk zo'n verjaardag mee te maken. Je ziet goed hoe belangrijk familie is binnen de Colombiaanse cultuur.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Colombianen zijn over het algemeen erg vriendelijk. Ze willen je altijd helpen als je bijvoorbeeld verdwaald bent. Zelfs afdingen is vaak alleen maar een excuus om een praatje te maken. Sommige toeristen schrikken van de vriendelijkheid van de Colombianen. Ze denken dat er wat achter zit. Dit is (in de meeste gevallen) niet zo.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors