Religie & Tradities Colombia

Religie & Tradities Colombia

Wat zijn de belangrijkste religies in Colombia?

Een overgrote meerderheid in Colombia is rooms-katholiek. Iedereen is vrij te geloven in wat hij wil, maar andere religies zijn in de minderheid. De oorspronkelijke bewoners hebben het christelijke geloof overgenomen en samengevoegd met hun eigen rituelen.

Wat zijn belangrijke tradities in Colombia?

Net als in Spanje zijn er in Colombia stierengevechten. In alle grote steden staan stierenvechterarena's waar vooral in januari veel gevechten te zien zijn.

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 45 reizen naar Colombia

Volgens Colombiaanse traditie wordt de vijftiende verjaardag van meisjes, ook wel 'Quinceanera' genoemd, uitbundig gevierd. Het is te vergelijken met de 'Sweet Sixteen' in Noord-Amerika. Volgens de Colombianen worden meisjes op hun vijftiende een jonge vrouw en daar horen de nodige festiviteiten bij. Als reiziger is het leuk zo'n verjaardag mee te maken. Je ziet goed hoe belangrijk familie is binnen de Colombiaanse cultuur.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Colombianen zijn over het algemeen erg vriendelijk. Ze willen je altijd helpen als je bijvoorbeeld verdwaald bent. Zelfs afdingen is vaak alleen maar een excuus om een praatje te maken. Sommige toeristen schrikken van de vriendelijkheid van de Colombianen. Ze denken dat er wat achter zit. Dit is (in de meeste gevallen) niet zo.

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors