Religie & Tradities Colombia

Religie & Tradities Colombia

Wat zijn de belangrijkste religies in Colombia?

Een overgrote meerderheid in Colombia is rooms-katholiek. Iedereen is vrij te geloven in wat hij wil, maar andere religies zijn in de minderheid. De oorspronkelijke bewoners hebben het christelijke geloof overgenomen en samengevoegd met hun eigen rituelen.

Wat zijn belangrijke tradities in Colombia?

Net als in Spanje zijn er in Colombia stierengevechten. In alle grote steden staan stierenvechterarena's waar vooral in januari veel gevechten te zien zijn.

Volgens Colombiaanse traditie wordt de vijftiende verjaardag van meisjes, ook wel 'Quinceanera' genoemd, uitbundig gevierd. Het is te vergelijken met de 'Sweet Sixteen' in Noord-Amerika. Volgens de Colombianen worden meisjes op hun vijftiende een jonge vrouw en daar horen de nodige festiviteiten bij. Als reiziger is het leuk zo'n verjaardag mee te maken. Je ziet goed hoe belangrijk familie is binnen de Colombiaanse cultuur.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Colombianen zijn over het algemeen erg vriendelijk. Ze willen je altijd helpen als je bijvoorbeeld verdwaald bent. Zelfs afdingen is vaak alleen maar een excuus om een praatje te maken. Sommige toeristen schrikken van de vriendelijkheid van de Colombianen. Ze denken dat er wat achter zit. Dit is (in de meeste gevallen) niet zo.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors