Reviews Colombia

Reviews Colombia

8,6
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,4 Veilig
9,2 Natuur
8,2 Stranden
8,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 31
  • Aantal waarderingen: 18

Colombia 2017 (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mitchell van Veen op 13 december 2017

Colombia is een land vol verassingen. Ik ben begonnen in Bogota. Dit is een stad met een geweldig uitzicht. Vanuit bogota zijn we naar het noorden gegaan om 4 dagen in de jungle te overleven. Na deze jungle tour is het verstandig als je lekker rustig aan het strand gaat liggen. Cartagena is een stad van kunst. Je kunt er vele kunstbeschilderingen bewonderen

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Als je naar colombia gaat moet je sowieso de lost city trek doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Supergaaf (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Astrid Prins op 03 december 2017

1 van de mooiste en gaafste landen waar ik ben geweest.
Zeer divers met prachtige cultuur, adembenemende natuur, moderniteit en armoede.
Heel hulpvaardige bevolking en een heel veilig land.
Ideaal voor backpackers.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • Divers
  • Zeer veilig
  • Heerlijk eten

Minpunten Colombia

  • Kijk uit voor hoogteziekte
Ultieme tip: Maak een tour langs de punten waar Escobar om bekend is. Ga slapen in casa de Nelly in San Augustin en maak een paardrijrit. Ga paragliding in Bucaramanga.
Aangeraden voor: Backpackers

Verliefd op Colombia (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Gabriella Hoop op 22 november 2017

Colombia is een geweldig land om te ontdekken, met name Medellin en omgeving. Schitterende natuur, veel shopping malls, vol culinaire verrassingen en ontzettend vriendelijke lokalen (Paisa's). Ontdek deze veilige bestemming waar het altijd lenteweer is en waar je goedkoop kunt genieten!
Zet op je lijstje: beklim El Peñol & bezoek Gautape, de watervallen bij Cisneros, ga paardrijden in Llano Grande, paragliden in San Felix over de koffieplantages en waterval, geniet van het uitzicht over de stad bij Cerro Nutibara en Mirador de las Palmas, stap de metrokabel in en shop till you drop bij Sante Fe mall.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • betaalbaar
  • vriendelijke locals
  • aangenaam klimaat
  • mooie natuur
  • authentiek karakter

Minpunten Colombia

  • de vriendelijke locals proberen je zo goed mogelijk te helpen en anders kun je nog altijd een vertaal app inschakelen
Ultieme tip: Ga dineren bij restaurant El Cielo en bezoek een voetbalwedstrijd. De meest spectaculaire met een super sfeer is de derby: Atletico Nacional - Deportivo Medellin
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rincon del mar (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jolien Oldenkortte op 21 november 2017

Heerlijk relaxed strand dorpje 2 uurtjes onder Cartagena. Ideaal om te onthaasten, relaxen en weer op te laden.
Zeer goede omgeving om te duiken/ snorkelen. Geen massa toerisme en een fijne backpackers vibe.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • zeer aardige en behulpzame locals
  • mooie natuur
  • goede relaxte sfeer
Ultieme tip: Ga zwemmen met plankton vanuit rincon del mar, een hele bijzondere ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colombia (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Masha Ursem op 20 november 2017

Colombia is tot nu toe by far het mooiste land waar ik geweest ben! Het is ontzettend divers en de mensen zijn heel gastvrij en vriendelijk. Een aantal plekken die absoluut de moeite waard zijn om heen te gaan zijn: Capurgana, Cartagena, Minca, Buritaca en Medellin. Vanuit Santa Marta heb ik de Ciudad Perdida trek gedaan van 4 dagen. Echt een aanrader!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • aardige locals
  • goedkoop
  • divers
  • mooi
Ultieme tip: • Ciudad Perdida trek • hostel Casa Elemento in Minca • Rango hostel boutique in Medellin • Los Patios hostel boutique in Medellin
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colombia aanrader (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Elles Loeffen op 20 november 2017

Ben je een echte backpackfan? Dan is een bezoek aan Colombia zeker iets voor jou! Na 2x naar Azie te zijn geweest was het nu tijd voor wat anders. Het kiezen van een bestemming is al lastig want er is zoveel moois. Het is Colombia geworden omdat het zo'n divers en gaaf land is! Niet alleen het land van drugsbaron Pablo Escobar maar er is ook woestijn, jungle, graffiti-tours, valle de cocora en ga zo maar door. Kortom, zo veel te zien en te doen. Ik heb veel te horen gekregen, Colombia is dat wel veilig? JA dat is het! Ik heb me geen moment onveilig gevoeld als toerist. Colombia wat een prachtig land! Bij twijfel: altijd doen!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • Zeer aardige bevolking
  • bezienswaardigheden
  • nog geen hoog toeristen gehalte

Minpunten Colombia

  • het eten
Ultieme tip: Lost City Trek Zwaar, maar zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Twee weken Colombia (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Madee Kruijt op 19 november 2017

Wanneer je twee weken hebt om Colombia te verkennen, is het handig om een gebied te kiezen dat je graag wilt zien. Alles ligt best ver uit elkaar dus twee weken is niet lang genoeg om het hele land te zien. Wij hebben ervoor gekozen om via Cartagena langs de kust naar Santa Martha en dorpjes eromheen te verkennen. Cartagena is een prachtige stad met veel kleuren, erg authentiek. Toch komen hier wel veel toeristen waardoor het goed onderhouden wordt en er veel geld in de stad zit. Vandaar is het wat schoner op de straten. Er zijn hier veel straatartiesten, erg gezellig zo ´s avonds! Santa Martha is een drukkere stad met (zo lijkt het) minder toeristen. Zo zie Colombia echt meer zoals het is voor de locals. Grote mooie stad met een klein strand. Dit strand ligt wel naast een haven en is niet zo groot. Toch zou ik deze stad zeker niet overslaan omdat het er veel leuke plekjes heeft om uiteten te gaan en rond te wandelen. Erg veel leuke kraampjes op straat. Vanuit Santa Martha kun je makkelijk met de bus mooie gebieden in de buurt bezoeken. Zoals Tanganga, hier kun je mooi duiken. Kortom, een hele mooie bestemming voor een mooie vakantie!

7,3
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • Betaalbaar
  • aardige locals
  • Mooie natuur
  • Veel backpackers
  • Toegankelijk
  • Makkelijk bereisbaar

Minpunten Colombia

  • Niet super veilig
Ultieme tip: Ga naar Tayrona national park! Ligt hartstikke dichtbij Santa Martha en je kunt hier een super mooie wandeling maken en zelfs 's nachts in een hangmat slapen op het strand.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tayrona parque, “ I ROCK” (bezocht in juli 2007)

Review geschreven door Mariana van Beek op 13 november 2017

Een plek die je zeker niet mag missen wanneer je besluit naar Colombia te gaan. Een route door de natuur, slapen in cabañas en een onvergetelijk uitzicht waarbij je ook nog eens de sterrenhemel kan bewonderen vanuit je hangmat!

9,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • gemoedstoestand
  • eten

Minpunten Colombia

  • lange busreizen
Ultieme tip: Andres carne de Res is het meest sfeervolle, drukke, hartelijke en lekkerste restaurant in Chia bij Bogota. Een groot feest (letterlijk) om daar te mogen eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige bestemming (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Michiel Santing op 12 november 2017

Fantastisch land met fantastiche mensen. Makkelijk te bereizen met goedkope binnenlandse vluchten en heel veel taxi's. Zorg dat je niets van te voren gaat plannen, op de eerste twee nachten in Bogotá na.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • betaalbaar

Minpunten Colombia

  • zoek zelf de problemen niet op
Ultieme tip: De koffieplantages.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De hoogtepunten van vijf weken Colombia (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Maartje Beerens op 12 november 2017

Wat een prachtig land! Een land wat alles te bieden heeft. Van prachtige natuur tot fantastische culturele pareltjes. Dit zijn mijn must-go's:

Bogota - boek een hotelletje in Candelaria, doe een fietstocht door de stad en vergeet niet naar het Botero museum te gaan.

Salento - een kleurrijk authentiek dorpje met veel leuke restaurantjes. Je hoeft hier niet lang te blijven, maar zorg dat je i.i.g. de Valle de Cocora hike maakt en bezoek een koffieplantage.

Medellin - topstad om lekker uit te gaan. Neem de kabelbaan voor een goed uitzicht (je gaat over de sloppenwijken heen, indrukwekkend om te zien) en voor wie durft: Medellin is de plek voor paragliding!

Santa Marta - Vanuit hier de twee meest mooie tours gedaan.
1. Ciudad Perdida - Een fantastische wandeltocht met als doel het lang onontdekte indianendorp te bekijken. Eerlijk gezegd vond ik de pittige, maar prachtig mooie wandeltocht van een paar dagen indrukwekkender dan het dorp. Echt een must do!
2. Tayrona National Park - fantastisch mooi en als je bij het eindpunt bent aangekomen kun je genieten van een prachtig blauwe zee met 'live' uitzicht op de cover van de Lonely Planet. Het was zo mooi dat ik besloot er te blijven slapen. Voor een paar euro kun je er een hangmat huren.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • betaalbaar
  • diversiteit
  • Zuid-Amerikaanse vibes

Minpunten Colombia

  • corruptie
Ultieme tip: Masaya Hostel in Santa Marta.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Colombia (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Gabriela Petkovic op 12 november 2017

In de zomer van 2017 ben ik samen met vriendinnen voor 6 weken wezen backpacken door Colombia. Het is het meest geweldig, diverse land waar ik tot zover doorheen heb mogen reizen. Je kunt er werkelijk alles vinden qua landschappen; tropische oceanen, jungle, bergen, woestijnen, drukke steden, pittoreske dorpjes maar er is meer. Het is het perfecte land als je houdt van cultuur snuiven, sportieve activiteiten (zoals hikes, mountainbiken en paragliden) met afwisseling van strand en stadtripjes. Ook kun je je terug trekken in een accommodatie ergens in de jungle om volledig te ontspannen en niets anders doen dan genieten. En mocht je even niet weten wat te doen, of waar je zijn moet; de lokale bevolking is ontzettend vriendelijk en altijd bereid om je te helpen. Oh en van onveilig hebben wij niets gemerkt, je moet natuurlijk wel altijd op je spullen letten - maar waar niet?
Kortom, Colombia is het land waar je snel een (uitgebreid) bezoekje aan moet brengen!

Pluspunten Colombia

  • aardige locals
  • diverse landschappen
  • betaalbaar
  • leuke activiteiten
  • mooie stranden
  • rijke cultuur
  • goede bussen
  • veel openbare wifi hotspots

Minpunten Colombia

  • het is ver vliegen
Ultieme tip: Het is een iets duurder hostel, maar dubbel er dwars het geld waard; Casa en el Agua. Een hostel drijvend op de tropische oceaan. Als je daar bent; doe zeker de planktontour !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colombia (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Anika Groosman op 12 november 2017

Prachtig land met alle soorten natuur die je kunt bedenken. Bevolking is vriendelijk, ook al had ik de mazzel locals te kennen.
Je kunt natuur met cultuur en heerlijk strand combineren. De afstanden zijn ver, maar zeker de moeite waard.

Ultieme tip: Vertrouw op de tips van de locals. Zij weten het het beste :)
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Privé rondreis Colombia (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door I Stolk op 12 november 2017

Prachtig land! Heel divers met vriendelijke bewoners. Zo mooi en puur. Nog niet heel toeristisch, Tayrona Park is niet onontdekt maar is zeker heel mooi. The best vonden wij Nuqui waar we veel bultruggen hebben gezien.
Prachtige wandelingen maken in Valle de Cocora. Steden als Bogota en Cartagena ook te gek. Wij vonden Medellin tegenvallen.
Kortom Colombia is wat ons betreft een aanrader!

Ultieme tip: In Medellin een taxi geregeld die ons de hele dag rondreed en naar de leuke plekken bracht. Niet duur en lekker relaxt.
Aangeraden voor: Avonturiers

Privé rondreis Colombia (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door I Stolk op 12 november 2017

Prachtig land! Heel divers met vriendelijke bewoners. Zo mooi en puur. Nog niet heel toeristisch, Tayrona Park is niet onontdekt maar is zeker heel mooi. The best vonden wij Nuqui waar we veel bultruggen hebben gezien.
Prachtige wandelingen maken in Valle de Cocora. Steden als Bogota en Cartagena ook te gek. Wij vonden Medellin tegenvallen.
Kortom Colombia is wat ons betreft een aanrader!

Pluspunten Colombia

  • prachtig

Minpunten Colombia

  • grote afstanden
Ultieme tip: In Medellin een taxi geregeld die ons de hele dag rondreed en naar de leuke plekken bracht. Niet duur en lekker relaxt.
Aangeraden voor: Avonturiers

Colombia, a beautiful and diverse country (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Kyra Boogert op 11 november 2017

Samen met 4 vriendinnen backpackte ik deze zomer 6 weken door Colombia. We begonnen in Medellín, een stad die me positief verraste. Ik heb hier ook een blog over geschreven, die te vinden is op mijn blog website: theblondeandherbackpack.wordpress.com! Colombia is een ongelofelijk mooi en divers land. Qua natuur hebben ze alles: strand, regenwoud, bergen, woestijn. Veel mensen vragen mij wat mijn favoriete plek was, mijn antwoord: heel Colombia! Ik kan echt niet kiezen, elke plek heeft zijn eigen speciale waarde. Daarnaast zijn de Colombianen ongelofelijk aardig en gastvrij. Gevaarlijk? Nee. Van de geschiedenis is nog wel wat van te merken, de locale bevolking wil die dan ook het liefst vergeten, en doen er alles aan om Colombia een zo veilig en prettig land te maken voor toeristen!

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • aardige locals
  • ongerepte natuur
  • cultuur

Minpunten Colombia

  • slechtere wegen
  • kijk uit voor pickpockets
  • wel in veilige gebieden/woonbuurten blijven
Ultieme tip: Ga naast de touristy plekken, ook naar plekken die minder bekend zijn! Een manier om die te vinden, is een local te vragen, die zijn altijd bereid om hidden gems te delen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Marielle Krijnen op 06 november 2017

Bogota back to the roots.
Wie ben ik en waar kom ik vandaan.
Op de top van de berg uitkijkend op het geweldige inmens grote stad Bogota. Zeker een hele grote aanrader. Net als de andere plaatsen, Villa de Leyva, Sante Marta, Cartagena.
Hoewel ik een deel heb gezien van dit immens grote land ga ik zeker weten nog een keer terug om de rest te bekijken.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Minpunten Colombia

  • Er heerst op sommige plekken nog veel armoe
Ultieme tip: Ga zeker een dagje vertoeven op het eilandje Majagua!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Colombia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Jessica Coester op 06 november 2017

Een prachtig divers land. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en een fijn klimaat. Prachtige plekken om te bezoeken (met tour of zelf). Makkelijk te bereizen en met een woordje Spaans heel goed te doen om als vrouw alleen te reizen.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • vriendelijke mensen
  • betaalbaar
  • divers
  • landschappen
  • klimaat

Minpunten Colombia

  • ‘s nachts onveilig
  • weinig engelssprekenden locals
  • corrupt
Ultieme tip: Ga naar Salento om tejo te spelen en paard te rijden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Nyske Boelens op 05 november 2017

Fantastische reisbestemmingen! Mooie variëteit aan stranden, jungle, plantages en steden. Tips: cartagena, tayrona parc, salento. Het heeft alles; de pacific aan de westkust, de Caribische kust in het noorden, de jungle, de plantages, en de steden. Veilig en betaalbaar!

Pluspunten Colombia

  • betaalbaar
  • divers
  • veilig

Minpunten Colombia

  • per bus soms lange ritten
Ultieme tip: Tayrona parc, doe een hike en slaap in een hangmat in de jungle. Tevens prachtige stranden en veel verschillende soorten dieren onderweg
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar mijn geboorteland. (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Yolanda Renooy op 05 november 2017

Eindelijk terug naar Colombia. Een maand de tijd. Prachtig, zeer gevarieerd landschap. Van Amazone to Caribben, 5000 meter hoge bergen, zandvlaktes, bossen, meren. Veel aparte diersoorten. Verschillende temperatuurzones van mild tot zeer warm.
Overal warme, gastvrije, behulpzame en opvallend vrolijke mensen. Dit was een tripje met -volwassen- kinderen waardoor ik mijn eigenlijke planning iets heb aangepast. Daardoor al een nieuwe reis aan het bedenken ben. Dit keer zijn we naar Bogotá, Villa de Leyva en omgeving, vanaf Bogotá naar Armenia gevlogen met Avianca om vanaf Salento het koffiegebied te bezoeken. Met de bus van Salento door de bergen naar Medellín. Fantastische stad van Botero en mijn geboortestad. Gevlogen naar Cartagena aan de Caribische kust. Prachtige stad met oud, mooi, ommuurde binnenstad. Veel stranden. Parque Tayrona een must.
Grote afstanden hebben wij gevlogen; was niet duur. Van Amsterdam naar Bogotá en aan het eind van Cartagena terug met de KLM. Binnenlandse vluchten met Avianca. Verder bussen geboekt die comfortabel met airco zijn. In de steden veel spotgoedkope taxi's gebruikt. Goede afspraken van te voren maken of app op je mobiel nemen. Uber en lokale taxibedrijven die in meerdere grote steden werken. Het eten is heerlijk; van lokaal simpel maar voedzaam tot sterren waardig. Gemoedelijk land met veel te bieden. Hebben ons nooit angstig of bedreigd gevoeld; lach en zeg: 'gracias' en de mensen komen je tegemoet. Een beetje Spaans kunnen spreken helpt wel. Wij moeten er absoluut weer heen, nog niet genoeg gezien!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wondermooie Woestijnen (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Christel van Lieshout op 28 augustus 2017

Sla vooral het schiereiland La Guajira niet over! Een 3-daagse jeep safari door de woestijn, waar het Wayuu volk woont en waarbij je in brede hangmatten slaapt.
Ook de Tatacoa woestijn is prachtig! Voor outdoor sporten moet je in San Gil zijn. Cartagena is toeristisch maar heeft een heel mooi oud centrum. Medellin is fantastisch gelegen en pik dan ook Guatapé mee!

Pluspunten Colombia

  • cultuur
  • natuur
  • aardige locals
  • diversiteit
  • outdoor activiteiten
Ultieme tip: Spaanse school Centro Catalina is een aanrader voor je spaans en om reizigers te ontmoeten. Finca El Maco in San Agustin is super, ook de tocht te paard die daar te boeken is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zeer divers landschap (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Christel van Lieshout op 28 augustus 2017

Wat een diversiteit in dit land!! Je raakt niet uitgekeken! Prachtige natuur, van strand tot besneeuwde bergtop, van jungle tot woestijn en miljoenenstad. Absolute must-go voordat de massa het ontdekt...

Pluspunten Colombia

  • natuur
  • cultuur
  • aardige locals
Ultieme tip: Ga wandelen in de Paramo de Oceta, vanuit het dorp Mongui! Prachtig natuurschoon!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gezelligheid en passie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Floris Danko op 30 juni 2017

Colombia.. het land van drogas en muerte. Ja, tot een aantal jaar geleden wel en de drugs zijn nog steeds aanwezig maar alleen als je het opzoekt. Het land is in de afgelopen jaren zo verbeterd. Er zijn genoeg plekken waar je zonder zorgen over straat kan lopen. Het leuke is dat de bevolking van Colombia ook erg blij is met het aantrekkende toerisme en je van harte welkom bent in het land.

De hoofdstad Bogota is niet bijzonder interessant maar heeft genoeg te bieden om een paar dagen bij aankomst en voor vertrek te vertoeven. Vooral het uitzicht over de stad vanaf Mount Moserrate en een graffiti tour door de stad zijn aan te raden.

Vanuit Bogota zijn we per bus naar Salento gegaan. Een rustig authentiek dorpje met mooie bebouwing. Op fietsafstand (een uitdagende tocht) en per jeep zijn de indrukwekkend hoge palmbomen in Cocora Valley bereikbaar. Verder zijn er rondom Salento meerdere koffieplantages.

De volgende bestemming was Medellin wat ook per bus te bereiken is. Deze stad met een rijk verleden, en niet alleen om de drugs, heeft genoeg om een paar dagen in rond te slenteren. De wijk "La Comuna 13" is een wijk tegen de bergen opgegroeid en geeft een beeld van hoe de sloppenwijken zijn. Echter is dit nu vrij veilig. Er is een roltrappen stelsel aangelegd en er is veel streetart.

Vanuit Medellin zijn we per vliegtuig naar het noorden gegaan. Vluchten zijn zeer betaalbaar en een goed alternatief voor een lange busrit.

Cartagena is een mooie stad die een idee geeft hoe het was in de tijd van de kolonisatie. Echter is het zeer toeristisch en je een paar dagen zijn genoeg om alles te zien.

In het noorden hebben we tevens de "Ciudad de Perdida" trip gedaan. Dit is zeker voor Colombiaanse begrippen vrij prijzig en ik weet niet of ik het iedereen zou aanraden. Het is een pittige tocht met prachtige natuur en een mooie uitdaging. Echter vond ik de verloren stad zelf een beetje matig. Als je weinig tijd hebt zou je ook naar Palomino kunnen gaan.

7,1
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • geschiedenis
  • locals

Minpunten Colombia

  • voorzichtheid geboden
Ultieme tip: Ga in Bogota op een donderdag, vrijdag of zaterdagavond naar Theatron. Een overweldig grote club met meerdere zalen en alle soorten muziek. Leer Spaans!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Colombia: divers, schitterend en veilig (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Cathy Klinkhamer op 16 juni 2017

De mooiste en voor mij minst toeristische plaatsen waren Tierradentro en Cabo de la Vale. Schitterende wandelingen gemaakt hoog in de bergen en onderweg de ondergrondse tombes bekeken. Cabo de la Vale is hoog in het noorden, woestijngebied waar de Wayuu indianen nog wonen. Dor en droog maar schitterend.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • Prachtige natuur
  • vriendelijke mensen
  • makkelijk rondreizen
  • verscheidenheid natuur/bezienswaardigheden

Minpunten Colombia

  • geen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelofelijk (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Rene Kok op 07 mei 2017

Een prachtig land met de meest aardige en behulpzame mensen, die jou hartelijk ontvangen! Uitzichten en romantische dorpjes zoals je ze nog niet hebt gezien! Je kunt kiezen in welk seizoen je wilt verblijven, binnen vier uur rijden ben je van 17 graden in een omgeving met 35 graden.

Pluspunten Colombia

  • zeer goed betaalbaar
  • aardigste locals
  • echt lekker eten
Ultieme tip: Een geplande reis van Bogota naar plaatsje Honda, dan naar via Santa Marta naar Cartagena. Kijk geniet en eet in de leukste restaurantjes van dit prachtige land!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Colombia is een topland (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Koen de Bruijn op 22 maart 2017

Colombia heeft mij positief verrast. Huiverig als ik was voor gewelddadige criminaliteit viel het me alles mee. Ja, in sommige wijken moet je niet komen. En ja, er zijn nog guerilla's aanwezig in de jungle. Maar sinds kort heeft de grootste guerillagroepering haar wapens neergelegd (FARC) en zijn landen als Mexico & Honduras onveiliger te noemen.
Waarom zou je naar Colombia moeten gaan?

* Wil je veel soorten natuur en landschappen zien? Colombia is jouw land. Van de Amazone tot de Tatocoawoestijn en de zandstranden aan de Caribische kust. Colombia is een uitzonderlijk groot land, waardoor je met een rondreis veel verschillende landschappen aandoet.
* Colombia leent zich uitstekend voor een rondreis. Door laaggeprijsde vluchten (zo'n €30 voor een enkeltje) kun je in een relatief korte tijd veel highlights van het land zien.
* Over het algemeen is Colombia een betaalbaar land. Denk aan €1 voor een biertje en €4-€5 voor het avondeten.
* De mensen zijn bijzonder mooi, open & vriendelijk :)
* Je kunt een ware jungletrek doen in het noorden van Colombia. In vier dagen bezoek je Ciudad de Perdida. Een stad gebouwd door de inheemse bevolking die in de jaren '70 werd herontdekt door grafrovers.
* Bezoek de uiterst toeristische, maar prachtige stad Cartagena. Denk: Spaanse koloniale architectuur, met stadsmuur en fort incluis.
* Bezoek de rauwe, bezielde stad Medellin. Ooit de 'murder capital of the world' genoemd, is de stad gestaag bezig haar negatieve imago van zich af te schudden, bezoek bijvoorbeeld Comuna 13.
* Colombia is een koffieland. Helaas vind je vaak alleen écht goede koffie op de plantages in de zona cafeteria. Ik raad aan: Salento. Hier vind je ook immens hoge palmbomen.
* In Bogota verblijf je in de de wijk Chapinero. Jong, hip en veilig. Leuke tentjes en als aanrader: La Jugueteria.
* In Palomino Beach kun je ultiem relaxen

Al met al is Colombia relatief veilig, betaalbaar, heeft leuke inwoners en is bijzonder gevarieerd. Een aanrader!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • mooie gastvrije locals
  • veelzijdig land (natuur & cultuur)
  • intrigrerende geschiedenis
  • betaalbaar

Minpunten Colombia

  • Het eten is eenzijdig/niet bijzonder/voor het overgrote deel ongezond en vet
  • Er zijn nog steeds grote delen van het land (voornamelijk de amazone) die onveilig zijn
  • Steden stellen qua architectuur en algemene uitstraling niet veel voor (Cartagena uitgezonderd)
  • Geen helderblauwe zee aan de Caribische kust
Ultieme tip: 1. Doe de vierdaagste trek naar de verloren stad 2. Ga je uit in Bogota? Ga dan naar de Club Theatron. 3. Bezoek een koffieplantage 4. Bezoek Comuna 13 in Medellin
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassend Colombia (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Vivian van Riet op 02 maart 2017

Van de kleurrijke hoofdstad Bogota met zijn vriendelijke bevolking, Tayrona National Park met zijn prachtige natuur en wildlife, Cartagena met zijn mooie historische centrum binnen de stadsmuren en de Zona Cafetera met de Cocora Vallei met zijn waspalmen en het koffiecultuurlandschap van Colombia dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wat is Colombia een verrassend mooie en indrukwekkende bestemming! Een absolute aanrader!

Pluspunten Colombia

  • vriendelijke bevolking
  • diversiteit

Minpunten Colombia

  • nog behoorlijk prijzig
Ultieme tip: Ga het prachtige land zelf ontdekken!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpackers door Colombia 2016 (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Margot Koghee op 26 januari 2017

Colombia is een nog vrij ongerept vakantieland. Ik ben begonnen in Santa Marta, een vriendelijk klein kustplaatsje, daarna ben ik door gegaan naar Cartagena een stuk grotere maar ook mooie locatie om van daaruit trekkingen te maken met mooie vergezichten en dieren bv. Lost city en Taronaka een heel klein vissersplaatsje Tarragona waar je je heerlijk wat aan de verschillende stranden kan vermaken. Ook daar heb je heerlijke wandelingen, je kunt er paardrijden, slapen in een hangmat aan zee. Alles bij elkaar is het teveel om op te noemen een prachtig land en ik ga zeker terug.
Nu met minder pech hoop ik.

Ultieme tip: Ga met het openbaar vervoer super goedkoop en duurt net zo lang als de luxe bussen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Antioquia, Colombia (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Daphne Houtkamp op 23 januari 2017

Medellin niet overslaan, stad die super modern is. Je vindt hier alles; cultuur, uitgaan, heerlijk lokaal voedsel en geweldige restaurants en skybars. Het prachtige Guatapé ligt op een uur rijden van Medellin en is erg uniek. Beklim 'El Peñol' en struin door de kleurrijke straatjes. Voor ons staat de koffieregio op de planning. Salento mag je niet missen.

8,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • food
  • fun

Minpunten Colombia

  • geen
Ultieme tip: Ga zo snel mogelijk! Nog niet ontdekt door het massatoerisme.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrast (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Bart Brink op 12 oktober 2016

Ondanks het negatieve verleden is dit een prachtig land waar je je zeer welkom zal voelen, mooie steden zoals Medellin en Bogota bezocht en in beide mooie dingen gezien. Vlakbij Medellin heb je Rio Negro, een prachtig park. En in Bogota een wandeling door de bergen gemaakt en genoten van een mooi uitzicht.

Ultieme tip: Rio Negro park
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Het noordelijkste puntje van Zuid-Amerika (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Loulou Baudoin op 03 oktober 2016

Als je in Colombia bent moet je zéker ook naar Punta Gallinas, het meest noordelijke puntje van Zuid-Amerika. Je kan dit zelf doen of met een organisatie. Met een organisatie is duurder, maar wellicht veiliger en minder gedoe. Als je het zelf doet heb je kans dat je uren in de hitte moet staan wachten op de volgende vervoerder. Punta Gallinas is prachtig. En toch best bijzonder om je te beseffen op wat voor punt je staat.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Colombia

  • Aardige mensen
  • betaalbaar
  • lekker weer
  • mooie natuur

Minpunten Colombia

  • Toeristisch
  • kapotte bussen
  • opdringerige mannen
Ultieme tip: Als je voor minder toeristisch wil gaan, blijf dan in Tayrona park niet slapen in Cabo de San Juan, maar slaap op ongeveer 1 uur lopen vanaf de ingang.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vergeet de witte stad niet! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lou op 02 oktober 2016

Een paar uur verwijderd ten zuiden van de salsa-stad van Colombia vind je de witte stad Popayán, die zijn bijnaam doet danken aan alle witte huizen. Ooit met een insectenplaag zijn alle huizen ingesmeerd met wit spul en een soort lijm die alle beestjes doodde. Ooit was het ook de hoofdstad van het Pre-Colombia. Nu is het een prachtig mooi rustig stadje met de meest vriendelijke mensen. Heerlijk om even bij te komen na de hectiek van bijvoorbeeld Bogotá of Calí. Ook dichtbij een aantal natuurlijke warmwaterbronnen waar je een duik kan nemen en dicht bij een archeologische schat.

Pluspunten Colombia

  • open mensen
  • lekker weer
  • mooie natuur
  • goede bereikbaarheid

Minpunten Colombia

  • Mannen zonder grenzen
  • slecht onderhouden bussen
Ultieme tip: Het PuraGuajira hostel in Riohacha kan je niet overslaan. Super vriendelijke mensen en een sfeer waarin je je meteen thuis voelt!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers