El Cajas National Park

El Cajas National Park

door Willeke van Doorn

Honderden donkere, glinsterende meren liggen verscholen tussen de páramo, de groene valleien hoog in de Andes. In het uitgestrekte El Cajas National Park hike je rondom de meren, door dichtbegroeide bossen en tussen de lama's.

Op slechts 35 kilometer van de grote stad Cuenca ligt een van de mooiste nationale parken die je aandoet tijdens een rondreis door Ecuador. El Cajas National Park is een populaire bestemming, maar dankzij haar grootte en wel 270 meren vind je hier altijd wel een rustig plekje. Alleen jij, de prachtige omgeving en misschien een lama.

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 50 reizen naar Ecuador

Wandelingen in El Cajas National Park

Het prachtige nationale park ontdek je het beste te voet. Een goede plek om je wandeling door El Cajas National Park te beginnen is het informatiecentrum bij Laguna Toreadora in het noorden van het park. Daar haal je een kaart en begint een populaire wandeltocht van een uur of zes.

De route loopt langs Laguna Toreadora, Lugana Totoras en Laguna Patoquinuas. Stuk voor stuk prachtige, rustige meren waarin je de omringende bergen weerspiegeld ziet. De wandeling gaat verder door een dichtbegroeid bos vol smalle Polylepis bomen die hoog de lucht in slingeren.

Slapen tussen de lama's

El Cajas National Park is zo groot dat je er gemakkelijk meerdere dagen doorbrengt zonder verveeld te raken. Hike door het park en sta oog in oog met puma's, herten en misschien wel lama's. Aan het einde van de dag kruip je in je tent die je opzet naast een meer en slaap je tussen de grazende lama's.

Een goede voorbereiding is een must bij een meerdaagse trek door El Cajas National Park. Dikke mist kan het zicht belemmeren waardoor je snel verdwaalt in het immense park. Een georganiseerde tour biedt uitkomst en is voor natuurliefhebbers een must-do tijdens een vakantie in Ecuador.

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors