Veiligheid Ecuador

Veiligheid Ecuador

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Ecuador?

Reizen naar een aantal gebieden in Ecuador wordt ontraden, als de reis niet essentieel is. Vooral de noordelijke gebieden, vlakbij de grens met Colombia, zijn onveilig. Het betreft de provincies Esmeraldas, Sucumbios, Garchi en Orellano. In deze gebieden leven terroristen en viert drugssmokkel hoogtij. Gewapende overvallen zijn aan de orde van de dag. Het wordt dan ook ontraden om hier de grens over te steken naar Colombia.

In het grensgebied met Peru zijn nog veel mijnenvelden te vinden. Het is verstandig de hoofdwegen niet te verlaten. Probeer tijdens het reizen door Ecuador te allen tijde hoofdwegen te gebruiken, bijvoorbeeld de Panamericana.

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 55 reizen naar Ecuador

Raadpleeg voor actuele reisadviezen de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Ecuador?

Ecuador kent veel uitgestrekte natuurgebieden, die een ideale plek vormen voor berovingen. Zorg dat je altijd in groepsverband en met een gids de natuurparken bezoekt. Alleen reizen door afgelegen gebieden wordt ontraden.

Wees extra waakzaam bij het oversteken van de grenzen. Diefstal komt vaak voor. Laat je ook niet bedonderen door douaniers die extra geld vragen voor een stempel in je paspoort.

In de grote steden als Quito, Esmeraldas, Santo Domingo de los Tsachilas en Guayaquil komt veel zware criminaliteit voor. Er worden veel moorden en gewelddadige overvallen gepleegd. Wees op je hoede in deze steden en trek er, zeker in je eentje, niet meer op uit na zonsondergang. Kijk ook uit tijdens het pinnen bij bankautomaten. Vermijd in kustplaatsen 's nachts het strand.

Wat zijn de alarmnummers in Ecuador?

De alarmnummers in Ecuador
van de brandweer: 102
van de politie: 101
van de ambulance: 131 (in Quito)

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors