Religie & Tradities Ecuador

Religie & Tradities Ecuador

Wat zijn de belangrijkste religies in Ecuador?

Ruim negentig procent van de Ecuadoranen hangt het rooms-katholieke geloof aan. Het overige deel is voornamelijk protestants. Er geldt in Ecuador vrijheid van godsdienst.

Vooral op het platteland komen verschillende religies voor, zoals de pinkstergemeente en jehovagetuigen, maar ook moslims en boeddhisten. De oorspronkelijk indiaanse bevolking houdt daarnaast natuurreligies in stand.

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 50 reizen naar Ecuador

Wat zijn belangrijke tradities in Ecuador?

De meeste tradities in Ecuador hebben een christelijk tintje. Maar in de hooglanden van de Andes leven nog veel oorspronkelijke bewoners die hun eigen tradities behouden hebben. Zo vereren ze moeder aarde en leven ze in harmonie met de natuur.

Een traditioneel drankje in Ecuador is Chicha. Deze alcoholische versnapering is gemaakt van yucca, een wortel die bij ons cassave heet. De yucca wordt voor vele gerechten gebruikt in de Ecuadoraanse keuken.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De bewoners van de hooglanden, vaak oorspronkelijke bewoners of indianen, zijn wat afstandelijker dan Ecuadoranen in de rest van het land. De índigenas zoenen elkaar bijvoorbeeld niet tijdens een begroeting, maar geven een handje. Ze kunnen ook erg boos kijken. Probeer altijd beleefd te zijn in het contact met deze mensen. Vraag ook altijd eerst of ze het goed vinden dat je fotografeert, voordat je plaatjes gaat schieten.

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors