Trein naar Nariz del Diablo Trein naar Nariz del Diablo

Trein naar Nariz del Diablo

door Willeke van Doorn

Oude gammele treinen waarbij je op het dak zit en uitkijkt over de Andes behoren helaas tot het verleden. De oude treinen zijn ingewisseld voor modernere voertuigen, maar het spectaculaire landschap richting Nariz del Diablo blijft onveranderd mooi.

Eind negentiende eeuw begonnen de werkzaamheden aan een treinspoor tussen hoofdstad Quito en de grootste stad Guayaquil. Dat ging niet zonder slag of stoot. Vooral de steile, bijna verticale rotswand Nariz del Diablo vormde een groot obstakel. De oplossing was om de trein zigzaggend langs de rotswand te laten rijden. In 1908 reden eindelijk de eerste treinen tussen de twee grootste steden van Ecuador.

ZELF NAAR Trein naar Nariz del Diablo?

Bekijk alle 5 reizen naar Trein naar Nariz del Diablo

Treinreis dwars door Ecuador

Jarenlang vormde de 448-kilometer lange treinreis de voornaamste verbinding tussen Quito en Guayaguil. In de loop der tijd verloederden de treinen en sporen echter en kwamen er betere wegen. De treinreis veranderde in een toeristische attractie die vooral backpackers trok die het dak op sprongen om van het fantastische uitzicht te genieten.

In 1997 verwoesten hevige stormen het spoor en een tijd lang was alleen een klein stuk van twaalf kilometer tussen het plaatsje Alausi en Nariz del Diablo begaanbaar. Een miljoenenrenovatie herstelde het spoor en sinds een paar jaar doorkruist de historische treinroute Ecuador weer. Stap in de trein in Quito en maak je op voor een van de mooiste treinreizen ter wereld!

Nariz del Diablo

's Ochtends vroeg vertrekt de trein vanuit Quito richting Nariz del Diablo. De route brengt je in een paar dagen richting de rotswand. De trein doorkruist de Avenue der Vulkanen, een bijnaam die het gebied dankt aan de wel twintig vulkanen die je door je treinraam voorbij ziet komen. Met als hoogtepunten de Cotopaxi en de Chimborazo.

Kleine, historische dorpjes en paarse en gele quinoavelden sieren de route door de Andes. Op dag drie staat dan eindelijk een van de hoogtepunten van je rondreis door Ecuador op het programma: de Nariz del Diablo. Al zigzaggend klimt de trein vijfhonderd meter omhoog over het smalle spoor langs de steile bergwand. Vervolgens daalt hij aan de andere op dezelfde manier af.

Dagtours vanuit Alausi

Een vierdaagse tour van Quito naar Guayaguil via Nariz del Diablo kost 1450 dollar per persoon, inclusief alle maaltijden, excursies en overnachtingen. Een goedkopere en snellere manier om de klim langs de Nariz del Diablo te beleven, is een dagtour.

Voor dertig dollar boek je een retourtje van Alausi naar Nariz del Diablo. De trein rijdt meerdere keren per dag en neemt je mee naar de rotswand. Na een korte stop boven zigzag je terug naar beneden en tweeënhalf uur later sta je weer terug in het dorpje. Een korte, maar prachtige treinreis die je niet wil missen tijdens je vakantie in Ecuador!

Reizen Trein naar Nariz del Diablo

Foto's & video's Trein naar Nariz del Diablo

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors