Tena Tena

Tena

door Charlotte de Vries

Tena is een gezellige uitvalsbasis voor het Amazoneregenwoud. Te midden van watervallen, weelderige heuvels en anaconda's ligt deze backpackersstad waar veel reizigers een paar dagen blijven plakken tijdens hun rondreis door Ecuador.

Tena is de hoofdstad van de provincie Napo, ongeveer tweehonderd kilometer ten zuidoosten van Quito. Hoewel haar moderne centrum er niet bepaald uitnodigend uitziet, zorgen de backpackers, vriendelijke inwoners en de sterke jungleverhalen rond het kampvuur voor een heerlijk sfeertje.

ZELF NAAR Tena?

Bekijk alle 6 reizen naar Tena

Raften en kajakken

In en rondom Tena ligt een enorm netwerk van kolkende rivieren, de uitlopers van de Amazonerivier. Veel daarvan lenen zich uitstekend voor watersporten zoals raften en kajakken. Dus zet je helm op en trek je zwemvest aan: de jungle rondom Tena verken je het beste met een dosis avontuur.

Hiken

Als je toch liever te voet gaat, is het handig om met een gids te gaan of de aangegeven wandelroutes te volgen. Een van de meest schitterende routes leidt je in een klein uur naar de waterval San Rafael. Langs vlinders, tropische bloemen en lianen hike je naar het punt in de rivier waar het water naar beneden stort en regenbogen dansen.

Wildlife in Tena

Met hiken, raften en kajakken trek je niet ver genoeg de jungle in om wildlife te spotten. Maar als je wil ontdekken wat er allemaal rondstruint in het hart van het woud, biedt het Parque Amazónico daar de mogelijkheid toe. Dit dierenpark is het thuis van veel inheemse planten en dieren. Je vindt het park halverwege de brug die het centrum van Tena verbindt, op een klein eilandje.

Reizen Tena

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors