Inentingen & vaccinaties Ecuador

Inentingen & vaccinaties Ecuador

In Ecuador komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar Ecuador? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren! Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Thuis gevaccineerd worden

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die vaccinaties aan huis aanbiedt. Het is ook mogelijk om 's avonds of in weekeinden een afspraak te maken voor een vaccinatie aan huis. Meestal worden deze vaccinaties, en de verdere dienstverlening, vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer weten? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 61 reizen naar Ecuador

Ecuador aanbevolen en verplichte vaccinaties

Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor het gele koorts-vaccin. Meestal worden vaccinaties echter alleen geadviseerd. In het geval van Ecuador is het gele koorts-vaccin alleen verplicht als je in de week vóór je vertrek naar Ecuador in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Wil je weten welke vaccinaties je verder nodig hebt, lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies.

Waarom vaccinaties

De gezondheidszorg in Nederland is van een hoge kwaliteit. Mensen hebben makkelijk en snel toegang tot betaalbare vaccins voor de meeste infectieziekten. Sinds 1957 bestaat het Rijksvaccinatieprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat baby's en kinderen worden ingeënt tegen twaalf infectieziekten die vroeger vaak een dodelijke afloop hadden. Dankzij het Rijksvaccinatieprogramma komen veel infectieziekten in Nederland niet of nauwelijks meer voor. In het buitenland ligt dat helaas vaak anders.

In bepaalde landen komen infectieziekten voor waarvoor je in Nederland als kind niet bent ingeënt. Daarnaast hebben een aantal vaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma een beperkte geldigheid; je moet ze herhalen om beschermd te blijven tegen bepaalde infectieziekten. Kortom: er kan je een hoop ellende bespaard blijven als je tijdig voor vertrek de voor jouw reisbestemming benodigde vaccinaties laat zetten.

Meer informatie?

Meer weten over gezondheid en (actuele) gezondheidsrisico's in Ecuador? Lees dan verder in onze sectie gezondheidsadvies. Maak je een rondreis door meerdere landen in Zuid-Amerika? Dan kan het nodig zijn om meerdere vaccinaties te halen dan alleen voor Ecuador. Check hier het gezondheidsadvies voor de volgende landen:

Inentingen Brazilië
Inentingen Chili
Inentingen Colombia
Inentingen Peru

Onafhankelijk advies over je reis naar Ecuador

De reisspecialisten van de Zuid-Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Ecuador. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors