Vervoer Ecuador

Vervoer Ecuador

Wat zijn de vervoersmiddelen in Ecuador?

Ecuador is geen groot land en reizen is geen probleem. Het meest gebruikte vervoersmiddel is de bus, hij brengt je snel en gemakkelijk naar alle plekken in Ecuador. Boten nemen het over waar bussen niet verder kunnen.

Vliegtuig

Bijna alle binnenlandse vluchten van Ecuador zijn goedkoop, behalve de vlucht naar de Galapagos Eilanden. De meeste van die vluchten vertrekken vanaf hoofdstad Quito of Guayaquil. Vlieg je van Quito naar Guayaquil? Ga dan aan de linkerkant van het vliegtuig zitten. Alleen dan heb je uitzicht op de besneeuwde toppen van de Andes.

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 47 reizen naar Ecuador

Bus

Bussen zijn de gemakkelijkste manier om te reizen in Ecuador. De meeste stadjes of dorpen hebben een centrale busterminal waar je van tevoren kaartjes kunt kopen.

Busetas zijn bussen die angstaanjagend snel naar vastgestelde plekken rijden. Bussen zijn warm, propvol, maar ook gezellig. Als een bus niet helemaal vol is wanneer hij moet vertrekken, rijdt de buschauffeur een paar rondjes terwijl hij naar buiten schreeuwt dat er nog plekken beschikbaar zijn.

Busjes buiten Quito houden zich niet aan een tijdschema en stoppen waar de passagiers dat willen. Soms stopt de bus om iedereen even te laten plassen, of omdat de buschauffeur even wat te eten wil halen.

Boot

Er zijn verschillende soorten boten om mee te varen in Ecuador. De meest gebruikte boot is de kano met een motor. Deze kano's functioneren als watertaxi over de rivieren in El Oriente, in het oosten van Ecuador. In deze boten passen aardig wat mensen, maar comfortabel is het niet op de houten bankjes.

Er zijn ook kano's zonder motor, waarbij gepeddeld moet worden om vooruit te komen. In deze kano's kunnen een stuk minder mensen dan op de gemotoriseerde kano's.

Op de Galapagos Eilanden heb je keuze uit verschillende boten om een tour mee te doen: van zeilboten tot luxe jachten. Er zijn boten voor maximaal 16 personen en voor maximaal 100 personen. Hoe groter de boot, hoe goedkoper je slaapplaats.

Trein

De spoorwegen in Ecuador zijn niet zo goed bijgehouden. Twee treinen rijden door het land. Eén daarvan gaat van Alausí langs La Nariz del Diablo (De neus van de duivel). De andere is een trein tussen Quito en Area de Recreación El Boliche, vlakbij Cotopaxi. Tijdens de rit mag je bovenop de wagons zitten.

Taxi's

In grote steden rijden gele taxi's. De meeste daarvan hebben meters en vaak worden de meters ook daadwerkelijk gebruikt.

Huurauto

Weinig mensen huren een auto in Ecuador, maar het is wel een uitkomst als je naar echt afgelegen gebieden wilt. Om een auto te huren moet je minstens 25 jaar zijn en in het bezit van een creditcard. Rijden over de Ecuadoraanse wegen is een ervaring op zich. De Panamericana is vrij goed te doen, maar wanneer je daarvan afwijkt kom je op wegen met kuilen en blinde bochten.

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bolivia kenner
Sponsors