Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?

Er is geen beste reistijd voor Ecuador in zijn geheel. Het ligt er maar net aan waar je precies heengaat. Het hoogseizoen valt van december tot januari en van juni tot augustus. Accommodaties zijn in deze tijd het duurst en overal is het een stuk drukker dan normaal.

Wat is de beste reistijd voor het vasteland van Ecuador?

Wil je zonnen op de stranden van Ecuador? Dan moet je in de maanden januari tot april reizen. Elke dag schijnt de zon en het is erg heet. Smeer je dus wel goed in met antizonnebrandcrème.

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 50 reizen naar Ecuador

In het oosten van Ecuador, heerst een tropisch klimaat. In de maand augustus en de periode van december tot maart is er een droge periode. Dit betekent dat er minder neerslag valt dan anders, maar er zijn nog steeds veel buien. Tijdens het natte seizoen zijn er meer muggen en loop je dus meer risico om malaria op te lopen.

De hooglanden van de Andes zijn eigenlijk het hele jaar door goed te bezoeken. De temperatuur ligt altijd lager dan in de lager gelegen gebieden en gedurende het hele jaar valt er weinig neerslag.

Wat is de beste reistijd voor de Galapagos Eilanden?

De beste reistijd voor de Galapagos Eilanden is het koele seizoen van juni tot en met december. Er valt dan bijna geen regen en de temperaturen zijn aangenaam. Wanneer je een meerdaagse boottocht rond de eilanden gaat maken, houd dan wel rekening met een ruwe zee in de maanden juli tot oktober.

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors