Otavalo Otavalo

Otavalo

door Charlotte de Vries

Gestreepte kleden, popjes, authentieke hoeden, trossen fruit, schilderijtjes en kralenkettingen bungelen in alle kleuren van de regenboog aan de honderden marktkraampjes van Otavalo. Al verschillende eeuwen lang is de stad hét podium van de grootste ambachtsmarkt in de Andes, een traditie die teruggaat naar de periode voor de Inca.

Otavalo ligt ongeveer negentig kilometer ten noorden van Quito, aan de rand van de Andes. De Imbabura, Cotacachi en Mojanda-vulkanen torenen met bijna vijfduizend meter aan alle kanten boven het marktstadje uit. Ondanks haar vanzelfsprekende populariteit, móet je in Otavalo zijn geweest tijdens je rondreis door Ecuador.

ZELF NAAR Otavalo?

Bekijk alle 24 reizen naar Otavalo

Plaza de Ponchos

Het kloppende hart van de ambachtsmarkt vind je op Plaza de Ponchos. Dagelijks stallen de inheemse bewoners hier hun vakkundig geweven textiel uit. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je vindt het hier - van vloerkleden tot hangmatten en van poncho's tot blousejes.

Vooral op zaterdag, de officiële marktdag, lijkt het alsof een enorme piñata kapot is geknald boven Plaza de Ponchos. De kleurige stalletjes en alle goederen bespikkelen dan de helft van de binnenstad.

Dierenmarkt van Otavalo

Naast een enorme hoeveelheid textiel vind je op zaterdag ook een grote dierenmarkt in Otavalo. Vroeg in de ochtend zetten vrouwen in blauwe poncho's en mannen met traditionele hoedjes hun dierenkooien neer in het zand. Lama's, roze biggetjes, kuikens, cavia's, koeien en geiten wandelen rond op de dierenmarkt, in afwachting van hun nieuwe baas.

Parque Cóndor

Dierenliefhebbers geven ook een bezoekje aan Parque Cóndor. Het door Nederlanders gerunde park biedt bescherming aan condors en andere roofvogels. Overdag wordt er een show gehouden, waarbij je de imposante vogels ziet vliegen. Parque Cóndor maakt alles goed als je de condor nog niet hebt gezien tijdens je vakantie naar Ecuador.

Reizen Otavalo

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors