Klimaat Ecuador

Klimaat Ecuador

Wat voor klimaat kun je verwachten in Ecuador?

Het klimaat en weer in Ecuador verschilt per gebied. Het weer in de Andes is heel anders dan het weer langs de kust of in het binnenland. Ook de Galapagos Eilanden hebben hun eigen klimaat.

Klimaat vasteland van Ecuador

Vanaf januari tot april is het heel heet in de kustgebieden van Ecuador. Van mei tot december regent het minder vaak, maar is het wel bewolkt. Zonnebaden op het strand is er dan niet bij.

ZELF NAAR Ecuador?

Bekijk alle 50 reizen naar Ecuador

In het oosten van Ecuador ligt El Oriente. In dit gebeid regent het bijna altijd en er heerst een subtropisch klimaat. De droogste maanden zijn augustus en december tot maart.

In de hooglanden van de Andes valt juist weinig regen. Zelfs in de natste maand, april, valt er weinig neerslag. Het is ook een stuk koeler dan in de lager gelegen gebieden.

Klimaat Galapagos Eilanden

De temperatuur op de Galapagos is ongeveer 23 graden en gedurende het hele jaar valt er 1500 millimeter regen. Vooral van januari tot april regent het veel en is het heet met temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Van juni tot en met december is het een stuk koeler met 20 graden.

Welke seizoenen zijn er in Ecuador?

Vanwege de ligging op de evenaar is er in Ecuador geen sprake van zomer, winter, lente en herfst. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen: een droog en een nat seizoen. Het droge en koele seizoen valt van mei tot december. Het natte en hete seizoen valt in januari tot april met een gemiddelde temperatuur van 31 graden.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Ecuador?

Vanwege de breuk in de aardkost die aan de Zuid-Amerikaanse westkust loopt, vinden er in Ecuador regelmatig aardbevingen plaats. Ook kunnen verschillende vulkanen, zoals de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi, voor problemen zorgen. Houd actuele ontwikkelingen in de gaten.

Reizen Ecuador

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors