Galápagos eilanden Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!
9,1
9,2 Algemene ervaring
8,5 Locals
8,7 Interessant
9,3 Natuur
8,8 Stranden
9,7 Wildlife
9,3 Wandelingen en/of andere activiteiten

Galápagos eilanden

door Lana Leach & Roos Stuurman

De Galapagoseilanden werden wereldberoemd door de evolutietheorie van Charles Darwin. Het unieke ecosysteem is echter niet alleen voor biologen interessant. Goedkoop is het helaas niet.

Duizend kilometer ten westen van Ecuador rijzen uit de Stille Oceaan plotseling een aantal eilanden op. De Galapagoseilanden. Uit het niets lijkt het wel. Het zijn de toppen van onderzeese vulkanen. Wil je naar de Galapagoseilanden? Ga dan nu! Hoogstwaarschijnlijk zullen verschillende eilanden in de toekomst sluiten voor toeristen. Zij overspoelen het unieke wetenschappelijke natuurgebied en vormen een bedreiging voor de dieren en planten.

ZELF NAAR Galápagos eilanden?

Bekijk alle 40 reizen naar Galápagos eilanden

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Galapagoseilanden?

De Galapagoseilanden zijn een paradijs voor natuurliefhebbers. Ieder eiland biedt een andere ervaring. Geniet op Bartolomé Island van het panoramische uitzicht op Pinnacle Rock of snorkel met zeeleuwen bij Kicker Rock. In Sullivan Bay zie je door de versteende lavavelden hoe de eilanden zijn gevormd. Bij Punta Espinosa spot je zeeleguanen. Dit zijn de leukste to do's op een rijtje!

 • Fotografeer een reuzenschildpad op nog geen meter afstand. De schildpadden kunnen wel 150 jaar oud worden. Ze hebben al heel wat toeristen voorbij zien komen. De schildpad die Darwin zelf meenam heeft nog tot 2006 geleefd.
 • Snorkel met pinguïns en zeeleeuwen op het witte strand van Bahia Tortuga. Nooit zal je zo makkelijk dichtbij deze wilde dieren komen. Door hun afgezonderde ligging hebben mensen nooit op deze dieren gejaagd en daarom zijn ze instinctief niet bang.
 • Bezoek het Charles Darwin Research Station op het eiland Santa Cruz. Wetenschappers doen hier veel onderzoek voor het behoud van de eilanden. Je leert over de Galapagoseilanden, zodat je met enige kennis op pad gaat.
 • Ga duurzaam op reis! De Galapagoseilanden hebben enorm te lijden onder het toerisme. Wees zuinig met water en elektriciteit en probeer verantwoorde hotels en cruises te boeken.

Charles Darwin

De Galápagos eilanden komen ook werkelijk uit het niets. Dat wil zeggen, ze zijn nooit verbonden geweest met het vasteland, in tegenstelling tot de meeste eilanden.

Vijf tot tien miljoen jaar geleden werden de vulkanen rechtstreeks uit de zeebodem omhoog gestuwd. Het totale gebrek aan geografisch contact met de rest van de wereld bracht de Galápagos eilanden hun roem en Charles Darwin zijn theorie over evolutie.

Hun isolement bracht de Galápagos eilanden namelijk een uniek ecosysteem. Veel dieren die op de eilanden voorkomen, leven nergens anders ter wereld. Dat maakt de 128 eilanden uniek voor natuurliefhebbers, en voor biologisch onderzoek.

Evolutietheorie

September 1835 meerde het schip de HMS Beagle aan bij de archipel. Aan boord was een 26 jaar jonge Britse bioloog: Charles Darwin. Vijf weken lang verkende hij vier eilanden.

Hij ontdekte dat de vinken op de verschillende eilanden andere gelaatstrekken vertoonden. Andere snavels bijvoorbeeld. De vorm was afhankelijk van hun voedsel.

Van andere passagiers hoorde Darwin dat hetzelfde gold voor de reuzenschildpadden. De dieren, zo concludeerde hij, moesten zich genetisch hebben aangepast aan de verschillende levensomstandigheden.

Deze theorie vormde de basis voor het denken over natuurlijke selectie. De evolutietheorie was geboren.

Maximum aantal bezoekers

Als je in de voetsporen van Darwin wilt treden, moet je vrij diep in de buidel tasten. Een verblijf op de Galápagos eilanden is duur. De meeste levensmiddelen moeten vanaf het vaste land worden ingescheept.

Het aantal bezoekers is aan een maximum gebonden. Je moet daarom niet gek opkijken als je een kleine duizend euro kwijt bent voor een weekje eilandhoppen.

Isla Santa Cruz

De meeste bezoekers starten hun reis op het centrale Isla Santa Cruz. Hier ligt de hoofdstad van de archipel Puerto Ayora. Vanuit deze kleine stad vertrekken de meeste bootcruises.

Wil je de Galápagos goed zien, dan zul je het water op moeten. Dit kan met een dagtour. Het is gebruikelijker aan boord te gaan van een schip dat je vier dagen tot twee weken op sleeptouw neemt, zodat je de verschillende eilanden kunt bezoeken.

Paardrijdzadels

Je vaart langs pinguïns, zeeleeuwen, walvissen, hamerhaaien en de tweehonderd kilo zware reuzenschildpadden die de eilanden hun naam bezorgden.

De Spaanse kolonisten die de archipel in de zestiende eeuw aandeden, vonden de schilden van deze kolossen wel iets weg hebben van paardrijdzadels, galápago in het Spaans.

Bahia Tortuga

Wil je na een boottocht ook nog lekker ontspannen, dan loop je vanuit je hotel in Puerto Ayora, via een drie kilometer lange hike trail, naar Bahia Tortuga.

Dit witte koraalstrand, overschaduwd door mangrovebossen, is paradijselijk. Tijdens het zwemmen, kun je zomaar een zeeschildpadden tegenkomen. Verder zullen vooral pelikanen en ongevaarlijke hagedissen je gezelschap houden op het strand.

Op de Galápagos eilanden leven zo'n 40.000 mensen. Dit is op zich niet veel, maar toch veertig keer meer dan vijftig jaar geleden. Deze bevolkingsgroei en het toerisme bedreigen de natuur in de archipel. Verantwoord toerisme is dus het kernwoord!

 

Reizen Galápagos eilanden

Meer Galápagos eilanden

Reviews Galápagos eilanden

Prijzig maar onbetaalbaar (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Jill Jamin op 20 november 2019

Er zijn drie hoofdeilanden zeg maar, Isabela, Santa Cruz en San Cristobal. Elk eiland heeft zo zijn eigen karakteristieken. Isabela is het grootste. Hier bevindt zich een ongelooflijk prachtig wit strand met veel leguanen die lekker naast je chillen (Tortuga Bay). Je moet er even naartoe wandelen via een padje tussen de cactussen, maar het is de moeite waard! Verder is er ook een reuzenschildpaddenkwekerij waar ze de dieren verzorgen en oud laten worden om ze nadien gezond in de natuur vrij te laten. op Santa Cruz zijn we heerlijk gaan duiken, wat een ervaring met de zeehonden onder water spelen. Op Santa Cruz kan je op de dijk wel uren naar het water staren en verschillende diersoorten bewonderen. Er is ook een lokaal vismarktje waar de zeehonden bedelen voor een stukje. Verder is er een kloof met helder water ergens in het dorre groen te vinden: las grietas. Het water is koud maar opnieuw de moeite! Neem je duikbril en snorkel mee. San Cristóbal is bekend om zijn vele zeehonden langs de pier en op het strand La Loberia. Zalige plek. Algemeen is het vrij prijzig indien je op budget reist en in vergelijking met het vaste land van Ecuador. Je kan wel goedkoop een menu eten voor een paar dollar op de markt of bij sommige kleine restaurantjes. Ook de ritjes tussen de eilanden kosten $30 pp enkel.

8,0
9 Algemene ervaring
7 Locals
8 Interessant
5 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • heel veel wildlife
 • prachtig duiken

Minpunten Galápagos eilanden

 • prijzig
Ultieme tip: Wacht tot de last minute deal verschijnt op de borden om je tickets te kopen voor de Ferry (savonds). Ga duiken!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een dierenparadijs op de Galapagos eilanden! (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Janet Oorburg op 19 november 2019

Iedereen die we spraken over de Galapagos eilanden waren razend enthousiast, dus op
het moment dat we in het vliegtuig stapten hadden we hoge verwachtingen.. achteraf
kunnen we wel concluderen dat zelfs deze hoge verwachtingen nog zijn overtroffen!
Wat een bijzondere eilanden!
De Galapagos eilanden horen bij Ecuador maar liggen er 1000 kilometer vandaan. Het
bestaat uit enorm veel eilandjes waarvan er maar drie bewoond zijn, op deze drie zijn
we dan ook geweest: Santa Cruz, Isla Isabela en San Cristobal. Wat de overeenkomst
van alle drie de eilanden is: het is echt één grote dierentuin! Het maakt niet uit waar je
komt, je ziet gegarandeerd dieren. Zeeleeuwen, iguana's en reuze schildpadden in
overvloed! En dieren zijn hier totaal niet bang voor de mens, het is soms eerder
andersom haha. Op bankjes in de haven, op het strand en op de rotsen liggen
zeeleeuwen en ze trekken zich helemaal niks aan van mensen.
Geweldig!

9,4
10 Algemene ervaring
8 Locals
10 Interessant
9 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • dieren
 • natuur
 • warm
 • duiken
 • snorkelen

Minpunten Galápagos eilanden

 • Geen
Ultieme tip: Ga eiland hoppen tussen verschillende eilanden, geniet van de mooie natuur, ga duiken/snorkelen en geniet van de enorme hoeveelheid dieren!

Galapagos cruise (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Jules Spekman op 17 november 2019

Prachtige cruise gemaakt langs de Galapagoseilanden. Elke dag gesnorkeld met zeeschildpadden, iguanas, pinguïns en nieuwsgierige zeeleeuwen. Vanaf de boot veel dolfijnen en walvissen gespot. Mooie hikes gemaakt op actieve vulkanen.

Pluspunten Galápagos eilanden

 • Schitterende natuur
 • wildlife
 • vulkanen
 • mooie stranden
 • snorkelen

Minpunten Galápagos eilanden

 • Het is prijzig
Ultieme tip: Zoek goed van tevoren uit wat je wilt zien en bepaal dan welke plekken je echt wilt bekijken. Dat betaald zich helemaal uit en scheelt ook een hoop geld.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos is onvergetelijk! (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Esrah Jellema op 18 november 2018

Galapagos was een erg bijzondere bestemming die mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ongerepte natuur, heldere zee, prachtig weer en bijzondere dieren. Onvergetelijke cruise mogen maken zodat er geen bestemming werd overgeslagen. Ik kan het iedereen aanraden. Gezwommen met haaien en andere dieren. Je mag wel goed sparen van te voren want het is redelijk prijzig.

Pluspunten Galápagos eilanden

 • natuur

Minpunten Galápagos eilanden

 • geld
Ultieme tip: Luxe cruise Duiken/snorkelen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

De bakermat van de evolutie theorie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Michiel Gilissen op 14 november 2018

Wil je onvergetelijke ontmoetingen met unieke flora en fauna en genieten van een tropisch paradijs, dan zijn de Galapagos eilanden een goede keus.

Hoewel ik maar hooguit 4 dagen had om deze eilanden groep te bezoeken, heb ik toch een vrij goed beeld gekregen van de regio die Charles Darwin in de jaren 30 van de 19de eeuw de inspiratie gaf bij het formuleren van de evolutie theorie.

Afgezien van een drammerige en haastige lokale reisgids, heb ik het er heel leuk gehad.

Pluspunten Galápagos eilanden

 • Bijzondere fauna
 • Lekker weer

Minpunten Galápagos eilanden

 • Duur
 • Moet goed ter been zijn
Ultieme tip: Bezoek het Charles Darwin Research Station nabij Puerto Ayora op Santa Cruz om de schildpadden te zien of ga lekker zonnen bij Tortuga Bay (Ook op Santa Cruz)
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige eilanden waar de natuur op een komt uniek plekje op deze aarde. !!! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Niels van Fessem op 13 november 2018

De Galapagos eilanden, ik denk wel nummer 1 op de bucket list van heel mensen. Wij hadden het geluk afgelopen augustus onze bucket list te verkleinen door hier naar toe te reizen. We hadden via vrienden van ons die touroperator/gids zijn, een reis van 16 dagen geboekt.
Onze hoofd focus lag op duiken en waren dus ook 6 duik dagen ingepland, wouw wat was dat fantastisch van zeeleeuwen, hamerhaaien tonijnen tot reuze mantas bijna alles komt je wel gedag zeggen. voor de niet duikers is er ook prima te snorkelen waar de zeeleeuwen met je komen spelen. Alle andere dagen hebben we dag trips gedaan op santa cruz en zijn nog 2 dagen naar Isabella geweest. Elke keer word je weer verast door de pracht en schoonheid van de natuur op de Galapagos eilanden. Overal kom je weer wat anders tegen van reuze schildpadden zee leguanen pinguïns en prachtige vogels. Buiten het duiken ben ik semi professionele fotograaf en ook hier kan je je hart ophalen, elke M2 van de Galapagos lijkt wel fotogeniek. Dus mijn tip is stel niet uit en als je de kans heb ga het uniekste plekje van deze wereld bezoeken.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • Lokaale mensen
 • natuur
 • duiken

Minpunten Galápagos eilanden

 • prijs
 • moeilijk te bereiken
Ultieme tip: Laat je goed voorlichten, ga zeker niet op de bonnefooi. Alle eilanden zijn geweldig en hebben allemaal hun eigen pracht.Duiken is naar mijn mening wel voor de meer ervaren duikers
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzondere plek op aarde (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Richard Horvat op 11 november 2018

Bijzondere eilandengroep, ver weg van de bewoonde wereld.
Veel inheemse dierensoorten en mooie landschappen.

Alle eilanden hebben zo hun eigen charmes, bekend om verschillende dieren. Ook zijn er een aantal prachtige snorkel/duik spots.

9,7
10 Algemene ervaring
9 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • afgelegen
 • autentiek

Minpunten Galápagos eilanden

 • duur
 • lastig excursies te boeken
Ultieme tip: Playa Mann op het eiland San Cristobal. Vroeg in de ochtend is er geen mens te bekennen, maar wel veel zeeleeuwen.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Galapagos eilanden - bizar mooi! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Denise Dirksen op 13 november 2017

Eén van de mooiste plekken op aarde is toch wel de Galapagos eilanden! Hier leven mens en dier samen op een prachtige manier. Ook zie je hier diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Een waar paradijs voor duikers en snorkelaars! Ook op het land is genoeg te doen, trek daarom voldoende tijd uit voor deze trip!

Pluspunten Galápagos eilanden

 • Natuur
 • Dieren
 • Duiken

Minpunten Galápagos eilanden

 • Duur
 • Lang vliegen
Ultieme tip: Ga op de bonnefooi naar de Galapagos, boek accomodaties en tours ter plaatse.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De Galapagos eilanden (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Denise Dirksen op 13 november 2017

Het is even sparen en héél lang vliegen, maar dan heb je ook wat: De Galapagos eilanden zijn al je moeite meer dan waard. Nergens ter wereld vind je zo'n mooie combinatie van natuur, wildlife en mensen naast elkaar. Voor duikers is dit het paradijs op aarde, maar ook snorkelaars kunnen goed toeven hier. Waar je ook het water ingaat, je komt altijd wel dieren tegen. Schildpadden, roggen, zeeleeuwen, haaien, flamingo's, blue footed boobies, zee iguana's. noem maar op! Het is echt bizar wat je hier allemaal kunt zien.

Pluspunten Galápagos eilanden

 • Natuur
 • Dieren
 • Duiken
 • Stranden

Minpunten Galápagos eilanden

 • Duur
 • Eten
Ultieme tip: Ga er op de bonnefooi heen en ga niet met een zeilcruise mee. De eilanden zijn goed zelfstandig te bereizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Yolande Verdonschot-Hendrickx op 12 november 2017

Met de KLM gevlogen naar Guayaquil (vaste land Ecuador) en de andere dag na één overnachting door met de binnenlandse vlucht (met Tame) naar ons eerste eiland Santa Cruz. In totaal verbleven we 3 weken op 3 verschillende eilanden.

Aangekomen bij de haven zijn we meteen verrast door een stel pelikanen en zeeleeuwen bij de visafslag. Erg leuk is het om ook naar het plaatsje Santa Rosa te gaan, van waaruit we te voet liepen naar de reuze schildpaddenopvang Ranch el Chato. Onderweg zagen we tussen de koeien in de wei, al een aantal van deze gigantische loslopende exemplaren. Zodra ze volgroeid zijn krijgen ze namelijk vrijheid. Heel bijzonder! Het Darwin Center is ook een bezoek waard. Hier vindt een breedingprogram plaats, dé plek om alle soorten van deze gigantische schildpad te zien.

Het eiland Isabela bereikten we per speedboat. Een tocht van ongeveer 2 uur. Een heel relaxt eiland waar je de reuze leguaan veelvuldig tegenkomt. Het heeft ook prachtige zandstranden, waar je het idee hebt alleen op de wereld te zijn. Er is een hoofdstraat waaraan erg leuke en goedkope restaurantjes liggen (dagmenu 8 dollar). We hebben daar een fiets gehuurd en prachtige tochten gemaakt. Vervolgens per speedboat (2 uur durend) door naar San Cristobal. Neem trouwens een reisziekpilletje in als je een zwakke maag hebt. Het is hét zeeleeuwen eiland. Geweldig om gewoon tussen de beesten met jongen te zitten, zonder dat ze bang voor je zijn.

Tot slot voldaan teruggevlogen (met Avianca) naar Guayaquil. Waar we nog een overnachting en een volle dag hadden om rond te kijken. Een prachtige kathedraal en de wijk met gekleurde huisjes, las Penas, te voet bezocht. Wij vonden ons Galapagos avontuur, wat ik overigens zelf georganiseerd heb, een ervaring om nooit te vergeten.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Weekje Galapagos eilanden (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Bregje van Ganzewinkel op 12 november 2017

Galapagos eilanden is echt een aanrader. Vaak wordt gezegd dat het een dure bestemming is maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Koppel aan een trip naar Peru bijvoorbeeld en ga op de eilanden lekker zelf erop uit te voet of op de fiets.
Overal maar dan ook overal de meest mooie en bijzondere dieren, je struikelt er gewoon over.

Ben op veel plekken geweest maar Galapagos is een bestemming als geen ander!

8,1
8 Algemene ervaring
7 Locals
8 Interessant
10 Natuur
6 Stranden
9 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • natuur
 • temperatuur
 • bijzonder
 • dieren

Minpunten Galápagos eilanden

 • lastig bereikbaar
 • eten niet bijzonder
Ultieme tip: Huur een fiets en ga erop uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Galapagos eilanden (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Lisanne van Zanten op 06 november 2017

Hier moet je naartoe! Regel het zelf en boek een ticket. Ga heel veel in het water doen en zoveel snorkelen als je kan. Op het land is het namelijk niet zo heel bijzonder (natuurlijk wel de reuze schildpadden!), maar onder water is alles leuk!

Pluspunten Galápagos eilanden

 • zeeleeuwen
 • natuur
 • bijzonder

Minpunten Galápagos eilanden

 • duur
Ultieme tip: Ga er heen! Loop je 's avonds op San Cristobal, moet je even langs de kust lopen en dan zie je een strand zo vol met zeeleeuwen, dat heb je nog nooit gezien.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eilandhoppen op Galapagos (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Lisanne van Zanten op 06 november 2017

De Galapagos eilanden is één groot hoogtepunt! En het mooie is dat je ze niet per se via een meerdaagse boottrip hoeft te bezoeken (die zijn namelijk heel duur). Je kunt het ook prima zelf ontdekken! Dit doe je door de 3 grote eilanden te bezoeken: San Cristobal, Isabela en Santa Cruz. Vanuit hier kan je excursies doen, maar zijn er ook een hoop ontzettend mooie en dus zeker de moeite waar gratis locaties die je kan bezoeken. Het speciale aan Galapagos zijn de dieren. Het is zo speciaal om zo dichtbij te zijn tussen deze bijzondere dieren.

Pluspunten Galápagos eilanden

 • bijzonder
 • , onderwaterwereld
 • dieren

Minpunten Galápagos eilanden

 • duur
Ultieme tip: Bezoek het door zelf op pad te gaan en boek geen cruise! Bepaal je route en vlieg heen op het ene eiland en terug vanaf het andere eiland.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos We were guests with the animals! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Inez van den Brande op 05 november 2017

Je bent te gast bij de dieren.
Overal waar je komt zitten of liggen ze , zijn niet bang!
Darwin postte hier zijn survival of the fittest en dat hebben we nu gezien in al zijn facetten. Vogels, schildpadden die zich aangepast hebben aan hun leefomgeving,
Prachtig onderwaterfauna, prachtig helder water om te snorkelen.
Vriendelijke mensen die allen even behulpzaam zijn, genieten elke dag weer en elke dag weer een OH !!! moment.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • unieke locatie
 • lekker weer
 • kleinschalig

Minpunten Galápagos eilanden

 • lange vliegreis
 • prijzig
Ultieme tip: Ga eens op zondag op de markt ontbijten, tussen alle locals en probeer die onbekende maaltijden, spannend niet duur en lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

De Galápagos eilanden.....een van de mooiste bestemmingen ter wereld! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Karin van der Meer op 05 november 2017

De Galápagos eilanden zijn echt fantastisch! Je hebt er een enorme verscheidenheid aan dieren boven en onder water, die omdat ze daar geen natuurlijke vijanden hebben gewoon naast je leven. Kijk er niet van op als leguanen en zeeleeuwen midden op de weg tegen elkaar aanliggen om lekker te zonnen. Tijdens het snorkelen kwam ik in botsing met een zeeschildpad, vervolgens zwom hij naast me met me mee. De Blue footed Boebies (blauwvoetgent) vliegen af en aan om vervolgens te rusten op een rots. Je kunt er prachtige wandelingen maken op vulkanen of zomaar op het strand, waar krabben je verbaasd aankijken. Al met al een aanrader!

Pluspunten Galápagos eilanden

 • Uitstekend geschikt voor backpackers
 • Prachtige flora en fauna
 • Goed eten

Minpunten Galápagos eilanden

 • Het is duurder dan het vaste land.
Ultieme tip: Neem de tijd 2 a 3 weken en probeer zoveel mogelijk eilanden te bezoeken en vergeet je camera niet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos wauw! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Pieter Bolt op 03 juni 2017

Vanuit Quito, Ecuador naar Santa Cruz gevlogen. Santa Cruz heeft een maanlandschap, maar eenmaal bij de kust struikel je over de zeeleeuwen, krabben, pelikanen en leguanen. Voor mooie duik- en snorkelervaringen zijn we naar het naast gelegen eiland Isabella gegaan. Prachtig!! Wat een natuur!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Locals
6 Interessant
10 Natuur
6 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Tip: geef geen geld uit aan dure ($100) snorkeltrips aldaar. Naast de pier kun je voor $5 snorkelspullen huren en ter plekje het water in gaan en alles zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

DIY-TRIP (do it yourself) galapagos (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sandra Lampie op 16 mei 2017

Februari was de maand. Samen met mijn man naar de Galapagos Eilanden. Wat een indrukwekkende plek op de wereld! Zelfstandig verschillende eilanden aangedaan en zo veel mooie natuur gezien. Bijzondere momenten onder water met zeeleguanen, schildpadden en zeeleeuwen. Het zien van pinguïns, flamingos schildpadden van genten en fragatvogels...

Pluspunten Galápagos eilanden

 • indrukwekkend

Minpunten Galápagos eilanden

 • kostbaar
Ultieme tip: Hoe je van vogels? Ga naar Seymour North! Daar zie je magnifieke en grote fregatten. Zwaluwstaartmeeuwen blauwvoet van genten en meer!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos eilanden (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Angelique Cullens op 12 mei 2017

Islandhoppend verschillende eilanden bezocht. Op Santa Cruz, san christobal en Isabela is het prima mogelijk om in een hotel/hosteria te overnachten, dus geen dure bootcruise nodig. Verder overal excursies te boeken, hoewel je zelf ook makkelijk erop uit kan trekken en genoeg kan zien. Neem vooral je snorkel en duikbril mee! Met name op San Christobal en Isabela zijn leuke plekjes om te snorkelen die je zelf kan bezoeken. Op San Christobal kun goed snorkelen met zeeleeuwen. Las tijeretas en la loberia zijn prima zelf te doen. Op Isabela kun je zelf concha y perla bezoeken, een afgeschermd stukje zee, waar je ook langs de mangrove kunt snorkelen. Een snorkeltrip naar, los tuneles is ook een aanrader! Heel veel grote zeeschildpadden en Wittiphaaien! Denk bij het de snorkelen aan de getijden, als het hoog water wordt is het zicht een stuk minder. Zelf had ik helaas geen tijd voor de 360 graden tour met de boot rondom San Christobal, maar van medereizigers heb ik begrepen dat deze tour geweldig was. Heel veel dolfijnen te zien en het mooiste strand van het eiland bezoek je. Veel plezier!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Locals
7 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • wildlife

Minpunten Galápagos eilanden

 • supermarkt duur
Ultieme tip: Neem je snorkel en duikbril mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Mieke De vries op 10 mei 2017

Een van de meest bijzondere bestemmingen waar ik ooit ben geweest. Een absolute aanrader voor de natuur liefhebber! Ieder eiland van de galapagos heeft weer zijn eigen karakter en bijzondere diersoorten.

9,9
10 Algemene ervaring
9 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

 • dieren
 • natuur
 • vrijheid
 • bijzonder

Minpunten Galápagos eilanden

 • prijs
Ultieme tip: Snorkelen met zeeleeuwen en zee schildpadden, bezoek aan het Darwin Centre.

Fantastisch! (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Mieke De vries op 10 mei 2017

Een van de meest bijzondere bestemmingen waar ik ooit ben geweest! Elk eiland heeft weer zijn eigen karakter en z'n eigen endemische diersoorten. Absoluut de reis en het geld waard mocht je ooit naar Ecuador afreizen.

Pluspunten Galápagos eilanden

 • bijzondere diersoorten
 • prachtige natuur
 • gevoel van ultieme vrijheid
 • wonder van de natuur

Minpunten Galápagos eilanden

 • prijs
Ultieme tip: Snorkelen met zeeleeuwen, de dieren zijn zo tam omdat er maar een maximaal aantal mensen op de eilanden mag komen, een hele bijzondere ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors