Galápagos eilanden

Reviews Galápagos eilanden

8,9
8,9 Algemene ervaring
8,4 Locals
8,1 Interessant
9,7 Natuur
8,3 Stranden
9,5 Wildlife
9,4 Wandelingen en/of andere activiteiten
  • Aantal reviews: 14
  • Aantal waarderingen: 7

Galapagos eilanden - bizar mooi! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Denise Dirksen op 13 november 2017

Eén van de mooiste plekken op aarde is toch wel de Galapagos eilanden! Hier leven mens en dier samen op een prachtige manier. Ook zie je hier diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Een waar paradijs voor duikers en snorkelaars! Ook op het land is genoeg te doen, trek daarom voldoende tijd uit voor deze trip!

Pluspunten Galápagos eilanden

  • Natuur
  • Dieren
  • Duiken

Minpunten Galápagos eilanden

  • Duur
  • Lang vliegen
Ultieme tip: Ga op de bonnefooi naar de Galapagos, boek accomodaties en tours ter plaatse.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De Galapagos eilanden (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Denise Dirksen op 13 november 2017

Het is even sparen en héél lang vliegen, maar dan heb je ook wat: De Galapagos eilanden zijn al je moeite meer dan waard. Nergens ter wereld vind je zo'n mooie combinatie van natuur, wildlife en mensen naast elkaar. Voor duikers is dit het paradijs op aarde, maar ook snorkelaars kunnen goed toeven hier. Waar je ook het water ingaat, je komt altijd wel dieren tegen. Schildpadden, roggen, zeeleeuwen, haaien, flamingo's, blue footed boobies, zee iguana's. noem maar op! Het is echt bizar wat je hier allemaal kunt zien.

Pluspunten Galápagos eilanden

  • Natuur
  • Dieren
  • Duiken
  • Stranden

Minpunten Galápagos eilanden

  • Duur
  • Eten
Ultieme tip: Ga er op de bonnefooi heen en ga niet met een zeilcruise mee. De eilanden zijn goed zelfstandig te bereizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Yolande Verdonschot-Hendrickx op 12 november 2017

Met de KLM gevlogen naar Guayaquil (vaste land Ecuador) en de andere dag na één overnachting door met de binnenlandse vlucht (met Tame) naar ons eerste eiland Santa Cruz. In totaal verbleven we 3 weken op 3 verschillende eilanden.

Aangekomen bij de haven zijn we meteen verrast door een stel pelikanen en zeeleeuwen bij de visafslag. Erg leuk is het om ook naar het plaatsje Santa Rosa te gaan, van waaruit we te voet liepen naar de reuze schildpaddenopvang Ranch el Chato. Onderweg zagen we tussen de koeien in de wei, al een aantal van deze gigantische loslopende exemplaren. Zodra ze volgroeid zijn krijgen ze namelijk vrijheid. Heel bijzonder! Het Darwin Center is ook een bezoek waard. Hier vindt een breedingprogram plaats, dé plek om alle soorten van deze gigantische schildpad te zien.

Het eiland Isabela bereikten we per speedboat. Een tocht van ongeveer 2 uur. Een heel relaxt eiland waar je de reuze leguaan veelvuldig tegenkomt. Het heeft ook prachtige zandstranden, waar je het idee hebt alleen op de wereld te zijn. Er is een hoofdstraat waaraan erg leuke en goedkope restaurantjes liggen (dagmenu 8 dollar). We hebben daar een fiets gehuurd en prachtige tochten gemaakt. Vervolgens per speedboat (2 uur durend) door naar San Cristobal. Neem trouwens een reisziekpilletje in als je een zwakke maag hebt. Het is hét zeeleeuwen eiland. Geweldig om gewoon tussen de beesten met jongen te zitten, zonder dat ze bang voor je zijn.

Tot slot voldaan teruggevlogen (met Avianca) naar Guayaquil. Waar we nog een overnachting en een volle dag hadden om rond te kijken. Een prachtige kathedraal en de wijk met gekleurde huisjes, las Penas, te voet bezocht. Wij vonden ons Galapagos avontuur, wat ik overigens zelf georganiseerd heb, een ervaring om nooit te vergeten.

9,4
9 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Weekje Galapagos eilanden (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Bregje van Ganzewinkel op 12 november 2017

Galapagos eilanden is echt een aanrader. Vaak wordt gezegd dat het een dure bestemming is maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Koppel aan een trip naar Peru bijvoorbeeld en ga op de eilanden lekker zelf erop uit te voet of op de fiets.
Overal maar dan ook overal de meest mooie en bijzondere dieren, je struikelt er gewoon over.

Ben op veel plekken geweest maar Galapagos is een bestemming als geen ander!

8,1
8 Algemene ervaring
7 Locals
8 Interessant
10 Natuur
6 Stranden
9 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

  • natuur
  • temperatuur
  • bijzonder
  • dieren

Minpunten Galápagos eilanden

  • lastig bereikbaar
  • eten niet bijzonder
Ultieme tip: Huur een fiets en ga erop uit!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Galapagos eilanden (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Lisanne van Zanten op 06 november 2017

Hier moet je naartoe! Regel het zelf en boek een ticket. Ga heel veel in het water doen en zoveel snorkelen als je kan. Op het land is het namelijk niet zo heel bijzonder (natuurlijk wel de reuze schildpadden!), maar onder water is alles leuk!

Pluspunten Galápagos eilanden

  • zeeleeuwen
  • natuur
  • bijzonder

Minpunten Galápagos eilanden

  • duur
Ultieme tip: Ga er heen! Loop je 's avonds op San Cristobal, moet je even langs de kust lopen en dan zie je een strand zo vol met zeeleeuwen, dat heb je nog nooit gezien.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eilandhoppen op Galapagos (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Lisanne van Zanten op 06 november 2017

De Galapagos eilanden is één groot hoogtepunt! En het mooie is dat je ze niet per se via een meerdaagse boottrip hoeft te bezoeken (die zijn namelijk heel duur). Je kunt het ook prima zelf ontdekken! Dit doe je door de 3 grote eilanden te bezoeken: San Cristobal, Isabela en Santa Cruz. Vanuit hier kan je excursies doen, maar zijn er ook een hoop ontzettend mooie en dus zeker de moeite waar gratis locaties die je kan bezoeken. Het speciale aan Galapagos zijn de dieren. Het is zo speciaal om zo dichtbij te zijn tussen deze bijzondere dieren.

Pluspunten Galápagos eilanden

  • bijzonder
  • , onderwaterwereld
  • dieren

Minpunten Galápagos eilanden

  • duur
Ultieme tip: Bezoek het door zelf op pad te gaan en boek geen cruise! Bepaal je route en vlieg heen op het ene eiland en terug vanaf het andere eiland.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos We were guests with the animals! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Inez van den Brande op 05 november 2017

Je bent te gast bij de dieren.
Overal waar je komt zitten of liggen ze , zijn niet bang!
Darwin postte hier zijn survival of the fittest en dat hebben we nu gezien in al zijn facetten. Vogels, schildpadden die zich aangepast hebben aan hun leefomgeving,
Prachtig onderwaterfauna, prachtig helder water om te snorkelen.
Vriendelijke mensen die allen even behulpzaam zijn, genieten elke dag weer en elke dag weer een OH !!! moment.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

  • unieke locatie
  • lekker weer
  • kleinschalig

Minpunten Galápagos eilanden

  • lange vliegreis
  • prijzig
Ultieme tip: Ga eens op zondag op de markt ontbijten, tussen alle locals en probeer die onbekende maaltijden, spannend niet duur en lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

De Galápagos eilanden.....een van de mooiste bestemmingen ter wereld! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Karin van der Meer op 05 november 2017

De Galápagos eilanden zijn echt fantastisch! Je hebt er een enorme verscheidenheid aan dieren boven en onder water, die omdat ze daar geen natuurlijke vijanden hebben gewoon naast je leven. Kijk er niet van op als leguanen en zeeleeuwen midden op de weg tegen elkaar aanliggen om lekker te zonnen. Tijdens het snorkelen kwam ik in botsing met een zeeschildpad, vervolgens zwom hij naast me met me mee. De Blue footed Boebies (blauwvoetgent) vliegen af en aan om vervolgens te rusten op een rots. Je kunt er prachtige wandelingen maken op vulkanen of zomaar op het strand, waar krabben je verbaasd aankijken. Al met al een aanrader!

Pluspunten Galápagos eilanden

  • Uitstekend geschikt voor backpackers
  • Prachtige flora en fauna
  • Goed eten

Minpunten Galápagos eilanden

  • Het is duurder dan het vaste land.
Ultieme tip: Neem de tijd 2 a 3 weken en probeer zoveel mogelijk eilanden te bezoeken en vergeet je camera niet.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos wauw! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Pieter Bolt op 03 juni 2017

Vanuit Quito, Ecuador naar Santa Cruz gevlogen. Santa Cruz heeft een maanlandschap, maar eenmaal bij de kust struikel je over de zeeleeuwen, krabben, pelikanen en leguanen. Voor mooie duik- en snorkelervaringen zijn we naar het naast gelegen eiland Isabella gegaan. Prachtig!! Wat een natuur!

8,4
9 Algemene ervaring
8 Locals
6 Interessant
10 Natuur
6 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Tip: geef geen geld uit aan dure ($100) snorkeltrips aldaar. Naast de pier kun je voor $5 snorkelspullen huren en ter plekje het water in gaan en alles zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

DIY-TRIP (do it yourself) galapagos (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sandra Lampie op 16 mei 2017

Februari was de maand. Samen met mijn man naar de Galapagos Eilanden. Wat een indrukwekkende plek op de wereld! Zelfstandig verschillende eilanden aangedaan en zo veel mooie natuur gezien. Bijzondere momenten onder water met zeeleguanen, schildpadden en zeeleeuwen. Het zien van pinguïns, flamingos schildpadden van genten en fragatvogels...

Pluspunten Galápagos eilanden

  • indrukwekkend

Minpunten Galápagos eilanden

  • kostbaar
Ultieme tip: Hoe je van vogels? Ga naar Seymour North! Daar zie je magnifieke en grote fregatten. Zwaluwstaartmeeuwen blauwvoet van genten en meer!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Galapagos eilanden (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Angelique Cullens op 12 mei 2017

Islandhoppend verschillende eilanden bezocht. Op Santa Cruz, san christobal en Isabela is het prima mogelijk om in een hotel/hosteria te overnachten, dus geen dure bootcruise nodig. Verder overal excursies te boeken, hoewel je zelf ook makkelijk erop uit kan trekken en genoeg kan zien. Neem vooral je snorkel en duikbril mee! Met name op San Christobal en Isabela zijn leuke plekjes om te snorkelen die je zelf kan bezoeken. Op San Christobal kun goed snorkelen met zeeleeuwen. Las tijeretas en la loberia zijn prima zelf te doen. Op Isabela kun je zelf concha y perla bezoeken, een afgeschermd stukje zee, waar je ook langs de mangrove kunt snorkelen. Een snorkeltrip naar, los tuneles is ook een aanrader! Heel veel grote zeeschildpadden en Wittiphaaien! Denk bij het de snorkelen aan de getijden, als het hoog water wordt is het zicht een stuk minder. Zelf had ik helaas geen tijd voor de 360 graden tour met de boot rondom San Christobal, maar van medereizigers heb ik begrepen dat deze tour geweldig was. Heel veel dolfijnen te zien en het mooiste strand van het eiland bezoek je. Veel plezier!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Locals
7 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

  • wildlife

Minpunten Galápagos eilanden

  • supermarkt duur
Ultieme tip: Neem je snorkel en duikbril mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Mieke De vries op 10 mei 2017

Een van de meest bijzondere bestemmingen waar ik ooit ben geweest. Een absolute aanrader voor de natuur liefhebber! Ieder eiland van de galapagos heeft weer zijn eigen karakter en bijzondere diersoorten.

9,9
10 Algemene ervaring
9 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Galápagos eilanden

  • dieren
  • natuur
  • vrijheid
  • bijzonder

Minpunten Galápagos eilanden

  • prijs
Ultieme tip: Snorkelen met zeeleeuwen en zee schildpadden, bezoek aan het Darwin Centre.

Fantastisch! (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Mieke De vries op 10 mei 2017

Een van de meest bijzondere bestemmingen waar ik ooit ben geweest! Elk eiland heeft weer zijn eigen karakter en z'n eigen endemische diersoorten. Absoluut de reis en het geld waard mocht je ooit naar Ecuador afreizen.

Pluspunten Galápagos eilanden

  • bijzondere diersoorten
  • prachtige natuur
  • gevoel van ultieme vrijheid
  • wonder van de natuur

Minpunten Galápagos eilanden

  • prijs
Ultieme tip: Snorkelen met zeeleeuwen, de dieren zijn zo tam omdat er maar een maximaal aantal mensen op de eilanden mag komen, een hele bijzondere ervaring!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Galapagos, overvloed aan bijzondere natuur! (bezocht in januari 2008)

Review geschreven door Liliane Berk op 08 mei 2017

Galapagos is een van de meest bijzondere plekken op aarde. Hier vind je kleurrijke diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Omdat veel dieren geen natuurlijke vijanden hebben op de eilanden, loop je er letterlijk langs zonder dat ze opschrikken. Jan-van-Genten met felblauwe poten, gitzwarte hagedissen en. vuurrode krabben, zomaar een kleine greep uit de uitbundige en overweldigende fauna. Maak een cruise langs de eilanden, wij deden dat met een niet al te grote boot zodat we in alle rust op ontdekkingstocht konden en niet gestoord werden door grote aantallen mede-reizigers. Zorg wel voor een boot met een goede gids.
Voor duikers zijn de eilanden helemaal een droombestemming. In één duik: grote school hamerhaaien links en aan de andere kant dertig white-tips, tijdens de safetystop pilotwhales (met jong) en tientallen manta's! Niet gelogen, echt waar. Wij doken vanaf Puerto Ayora met Albatros Divers, de duikstek heet Gordon Rocks.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
10 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Hotel Sol y Mar, de zeehonden liggen op de rand van het zwembad!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors