Guayaquil Guayaquil

Guayaquil

door Charlotte de Vries

Aan de westoever van de rivier Guayas ligt Ecuadors grootste en meest populaire stad, Guayaquil. Een handjevol wolkenkrabbers geven haar de look van een metropool; golven regenboogkleurige huizen zorgen voor een vrolijk evenwicht. Het hoogtepunt is de boulevard Malecon 2000, waar theaters, visrestaurants en shopping malls je een topuitje garanderen tijdens je vakantie naar Ecuador.

De miljoenenstad Guayaquil beschikt dankzij haar ligging over een van de belangrijkste havens van Zuid-Amerika. Niet alleen voor vissers en handelaars wordt deze gebruikt; ook toeristen kunnen hier terecht voor excursies naar de Galapagoseilanden. Binnen of buiten de stad, Guayaquil biedt de leukste trips.

ZELF NAAR Guayaquil?

Bekijk alle 27 reizen naar Guayaquil

Malecon 2000

Guayaquil bruist, en met name langs de sprankelende promenade van Malecon 2000. De naam zegt het al een beetje: Malecon 2000 is trendy en feestelijk, overladen met souvenirwinkels, bioscopen en seafood. Maar langs de 2,5 kilometer lange boulevard komen ook de meest interessante monumenten, musea en botanische tuinen bijeen. Je geniet hier dus van de lekkerste krab en waant je tegelijkertijd in de geschiedenis van Guayaquil.

Las Peñas

Vanaf Malecon 2000 wandel je binnen een paar minuten heuvelopwaarts naar de wijk Las Peñas. Huizen in allerlei felle kleuren glazuren de heuvel die op veel plekken boven Guayaquil uitstijgt. Een vuurtoren vormt het kaarsje op de taart. In Las Peñas wandel je langs boetiekjes en kunstgaleries, of beklim je de 440 trappen naar de vuurtoren voor een waanzinnig panorama van Guayaquil.

Parque Histórico Guayaquil

Voor een ander beeld van Guayaquil bezoek je het Parque Histórico Guayaquil. Dit park bestaat uit drie zones die elk een stukje geschiedenis van de stad tentoonstellen. De eerste is een dierentuin vol bedreigde diersoorten, de tweede is volgebouwd met koloniale architectuur en de laatste een podium voor traditie en kostuums. Guayaquil maakt voor een leuke uitstap tijdens je rondreis door Ecuador.

Reizen Guayaquil

Meer Guayaquil

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors