Papallacta hooglanden Papallacta hooglanden

Papallacta hooglanden

door Willeke van Doorn

Ontsnap aan de drukte van Quito en ontspan in de heetwaterbronnen in de Papallacta hooglanden. Op twee uur rijden van de stad loop je een totaal andere wereld binnen en maakt de hoofdstad plaats voor een van de mooiste natuurgebieden van Ecuador.

Tijdens een rondreis door Ecuador struin je door oude steden als Quito, beklim je vulkanen en loop je heel wat kilometers door de mooiste nationale parken. In de hooglanden bij het dorpje Papallacta maak je ook schitterende hikes, maar kom je vooral om te ontspannen in de natuurlijke heetwaterbronnen.

ZELF NAAR Papallacta hooglanden?

Bekijk alle 12 reizen naar Papallacta hooglanden

Hot springs in Papallacta

Tussen de bergen van de Andes ligt Papallacta. Het dorp ligt op 67 kilometer van Quito en op 3300 meter boven zeeniveau. Daarmee mag Papallacta zich de hoogste stad van Ecuador noemen.

De plaats is tevens een populaire vakantiebestemming, vanwege de natuurlijke heetwaterbronnen die tussen de bergen liggen. De nabijgelegen vulkaan Antisana verwarmt het grondwater waar de hot springs uit ontstaan. Bij vrijwel elk gasthuis en hotel zwem je in het warme water van een van deze bronnen.

Termas de Papallacta

Een van de populairste resorts in het gebied is Termas de Papallacta, dat op zo'n drie kilometer van het dorpje vandaan ligt. Het resort ligt tussen een bos in de Andes en telt tientallen thermale baden. Bomen hangen over het warme water waarin je helemaal ontspant.

Het uitzicht vanuit de zwembaden is fenomenaal. Door de damp die uit de baden opstijgt, kijk je uit over de hoge, groene beboste bergen die je aan alle kanten omringen. In het aangrenzende hotel kun je overnachten, maar Termas de Papallacta is ook een ideale dagtrip vanuit Quito om even tot rust te komen tijdens je vakantie in Ecuador.

Cayambe Coca

Ben je weer helemaal opgeladen en klaar voor avontuur, dan zijn er genoeg prachtige wandelroutes rondom Papallacta om in te verdwalen. Maar de mooiste wandeltochten liggen in het ecologische reservaat Cayambe Coca dat vlakbij het dorpje begint.

Cayamba Coca is een beschermd natuurgebied dat ruim 4000 vierkante kilometer beslaat en zich uitstrekt over vier verschillende provincies. In het gebied leven negenhonderd verschillende vogelsoorten en zeldzame zoogdieren zoals de brilbeer. De zuidelijke ingang van het reservaat ligt op steenworp afstand van Papallacta.

Reizen Papallacta hooglanden

Foto's & video's Papallacta hooglanden

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors