Accommodaties Ecuador

Accommodaties Ecuador

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Ecuador zijn genoeg verschillende accommodaties. Tijdens het hoogseizoen of festivals kan het druk worden en is het verstandig van tevoren een kamer te reserveren.

Hotel

In grote steden vind je de bekende hotelketens. Hoe kleiner het dorp, hoe minder luxe de hotels worden.

Hostel

In Ecuador zit het vol met hostels of hostales. Maar dit zijn gek genoeg meestal niet de goedkoopste plekjes om te overnachten. De backpackerhostels hebben zich toegespitst op westerse reizigers. Sommigen hebben westerse maaltijden, een boekenruil, dagtrips, (taal)workshops en andere handige voorzieningen.

Pensiones zijn de goedkoopste opties, maar bedenk wel dat de kamers niet heel schoon hoeven te zijn.

Homestay

In afgelegen gebieden waar weinig mensen wonen, biedt de lokale bevolking soms een kamer in hun eigen huis aan. Meestal krijg je in de ochtend een lekker ontbijtje. Verwacht geen boterham met kaas, maar rijst met bonen.

Camping

In Ecuador zijn niet veel campings. Op de stranden langs de Stille Oceaan is het vaak wel toegestaan je tentje neer te zetten in de omgeving van hostels.

Wat is een typische accommodatie in Ecuador?

Een van de meest bijzondere plaatsen in Ecuador zijn de Galapagos Eilanden. Met een boot voor twintig mensen vaar je langs de verschillende eilanden. Je slaapt ook op de boot, in een smal bedje. Laat je in slaap wiegen door de deinende golven, met de wetenschap dat je de dag erna gaat zwemmen met zeehonden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Ecuador

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Colombia kenner
Sponsors