Reviews Ecuador

Reviews Ecuador

8,7
9,1 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
8,1 Steden of plaatsen
9,0 Locals
8,3 Veilig
9,7 Natuur
7,9 Stranden
8,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 36
  • Aantal waarderingen: 14

Ogen te kort in het schitterende Ecuador! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Hennie Boelens-Walsma op 11 november 2018

Voor iedereen die van een actieve vakantie en een schitterende afwisselende natuur houdt is Ecuador een grote aanrader. Je hebt er vulkanen, de amazone, het prachtige Andesgebergte, koloniale steden. En je kunt je vakantie prachtig afsluiten aan de kust of op één van de Galapagos eilanden. Ook prachtige dieren gezien! Kortom een super mooi land en gemakkelijk te bereizigen met het openbaar vervoer! Top geregeld!

Pluspunten Ecuador

  • Het openbaar vervoer wat top is geregeld!

Minpunten Ecuador

  • geen minpunten
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuurlijk Ecuador (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Petra Kooy-struijk op 28 december 2017

Voor iedereen die houdt van een actieve vakantie en overweldigende natuur is Ecuador een echte aanrader. Het land is nog puur en onaangetast. Verder mag een bezoek aan de Galapagos eilanden zeker niet ontbreken, ieder eiland met eigen unieke flora en fauna. Prachtig!

Pluspunten Ecuador

  • Schoon
  • Aardige mensen
  • Overweldigende natuur

Minpunten Ecuador

  • Wel wat duurder dan Azië
Ultieme tip: Ga op St. Cruz lobster eten bij de locals, goedkoop en vers. Straat ligt achter de boulevard .
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen voor de vrouw met aandacht voor jou, we zijn in Ecuador en de Galapagos 2017 (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Danie IJzerman-de Jong op 10 december 2017

Quito is de hoofdstad in Ecuador, prachtige oude stad. Wij waren er tijdens de verkiezingen voor een president op zondag 5 april waren er verkiezingen, de huidige president Correa stopt ermee.
Hij hoopt het stokje door te geven aan zijn partijgenoot Lenin Moreno. Bij de verkiezingen biedt dat gescheiden vrouwen de gelegenheid hun ex door de politie te laten oppakken bij het stembureau, als hij een betalingsachterstand heeft met zijn alimentatie (Miauw) dan word hij aangehouden betalen of de gevangenis in. Tijdens de verkiezingstijd is het verboden dat de bevolking alcohol drinkt, je moet stemmen, anders krijg je een boete zodra je een paspoort nodig heeft en er staat geen stempel in je paspoort dat je bent wezen stemmen, dus je hebt geen keus anders betekent het een grote boete, zelfs voor toerist is drank verboden zelfs in de hotels wordt er niks geschonken, nou ja wij kregen een drankje bij ons diner in een koffiemok dat was lachen met alle vrouwen. Een Gevleugelde uitspraak in de Andes: hoe harder de man mij echtgenoot slaat, des te meer hij van me houdt. Dat gebeurd nog steeds in de laag ontwikkelde bevolking van Ecuador. Gevolg: weinig getrouwde vrouwen willen afhankelijk zijn van het inkomen van de man, en vrouwen verenigen zich met elkaar b.v. door samen te werken.
Maar de emancipatie dringt zo langzamerhand ook door. Voor de jongere generatie zijn de vrouwelijke leiders in de naburige landen belangrijke rolmodellen. Gelukkig voor de vrouwen is daar ook een blijf van mijn lijf huis, daar worden ze getraind naar de zoektocht van hun eigen creativiteit zo zitten veel kunstenaars onder de vrouwen mede dank de opvang. Dit zijn zoal mijn ervaringen van een prachtig land.

Ultieme tip: Cultuur en Natuur.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Joke Sanen op 07 december 2017

Het is een super mooi land gecombineerd met de Galapagoseilanden! De jungle was een avontuur om nooit te vergeten! Vele ijsvogels gezien. Als je de hoogte in trekt krijg je weer een heel ander landschap. Het land bestaat uit zoveel mogelijkheden en verschillende soorten landschap.

Pluspunten Ecuador

  • aardige locals

Minpunten Ecuador

  • veel armoede
Ultieme tip: Ga de hoogte in!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Travelboost (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ellen Tromp op 05 december 2017

Een geweldig, mooi en kleurrijk land. Het verblijf in de guesthouses maakt het heel persoonlijk. Vriendelijke bevolking. Veel verschillende soorten natuur. Zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Neem de tijd voor Ecuador. Ecuador heeft veel te bieden. Natuur, cultuur en avontuur. Ik ben nog nooit in een land geweest, waar iedere 200 km het landschap zo verandert.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mindo: een plek om tot rust te komen in de natuur (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jesse Hosman op 04 december 2017

Mindo ligt op circa twee uur met de bus van Quito. Dagelijks vertrekken er meerdere bussen vanuit Quito die je direct naar Mindo brengen. Eenmaal aangekomen merk je direct hoe rustig het hier is en je bevind je midden in een dal met bergen vol met regenwoud. In het dorpje zelf vind je meerdere leuke restaurantjes en touroperators. Hier kan je tours boeken naar watervallen, voor wandelingen en ziplinen. Aanrader om te verblijven is Yellow House. Dit hotel, iets gelegen op een heuvel biedt comfortabele privékamers met een terras met veel kolibries. Ook zijn er verschillende trails die je vanaf hier kunt bewandelen.

Pluspunten Ecuador

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Mindo! Minder toeristisch dan de meeste plekken en makkelijk te bereiken vanaf Quito. Ook voor een dagtrip.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van adembenemende Andes tot fenomenale ontmoeting met walvissen over nevelwoud (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Marie-Hélène de Cannière op 30 november 2017

Als Europeaan ben je gauw een gringo/gringa, maar als je die eerste barrière overwint, ontmoet je warmhartige mensen. De landschappen hebben mij geregeld tot tranen toe ontroerd: de Andes ontdekken vanuit het vliegtuig als eerste emotie, en dan de vlinders en orchideeën van het nevelwoud, de walvissen in de Stille Oceaan horen, "voelen" en zien, het drukke Quito met het mooie oude centrum, de glasheldere watervallen en meertjes in gedoofde vulkanen. Ik bracht een paar stukjes palo santo mee, op aanraden van mijn 'Mami'. Tot op vandaag droom ik soms weg bij het parfum dat ze in mijn woonkamer verspreiden. Er is maar een uitdaging geweest voor mij: terugkomen. Het leven daar heeft zeker nadelen, maar het land had mij op twee weken tijd helemaal veroverd. Wellicht deels omdat ik reisde met een vriend, overal bij familie werd onthaald met ontzettend veel warmte. Heel wat van mijn foto's zijn door een samenloop van omstandigheden verloren gegaan. Intriest, en tegelijk: nu moet ik wel ooit eens terug. Een zalig vooruitzicht.

Pluspunten Ecuador

  • Diversiteit van landschappen
  • klimaat
  • gezond eten

Minpunten Ecuador

  • knotsgek verkeer
  • constant waarschuwingen voor pickpockets en dergelijke
Ultieme tip: Reis met Ecuadorianen. Ze zijn trots op hun land, en tonen je met veel liefde zoveel meer dan alleen de toeristische trekpleisters.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig Ecuador! Mooie natuur en lieve bevolking (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Rosalieve Van Daal op 13 november 2017

Ecuador is een klein landje in Zuid Amerika maar zeker de moeite waard om te bereizen!
Lieve bevolking, mooie natuur, leuke activiteiten en goed climaat.
Doordat Ecuador meer op zee-niveau ligt heb je minder snel last van hoogteziekte dan andere landen in Zuid Amerika.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • lieve bevolking
  • spreken Spaans en soms ook Engels
  • prachtige natuur
  • leuke activiteiten te ondernemen
  • fijn klimaat
Ultieme tip: Ga er heen en beleef!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Banos, leuk en actief dorp! (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Rosalieve Van Daal op 13 november 2017

Banos is zeker een dorp waar je als avonturier geweest moet zijn!
Er zijn veel activiteiten te doen zoals: mountainbike, abseilen, raften en ga zo maar door.
In het weekend kun je ook lekker op stap gaan.
Informeer naar de prachtige plek boven op de berg met een schommel.
Je schommelt zo de vrijheid in!

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • vriendelijke bevolking
  • mooie natuur
  • betaalbaar
  • goed te bereizen per bus

Minpunten Ecuador

  • vele spreken Spaans en weinig Engels
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige natuur met super Wildlife (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Mark de Zwart op 12 november 2017

Samen met mijn vriendin hebben wij, tijdens onze reis van 9 maanden, 10 dagen doorgebracht op de Galapagos eilanden. Een prachtige bestemming met de mooiste dieren ter wereld. De dieren maken hier nog echt de dienst uit! Ondanks dat het heel toeristisch is moet je je niet gek laten maken door alle prijzen. De dieren zijn gratis! En heel veel is zelf te ondernemen. Met een beetje Spaans kom je al heel ver!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • Unieke locatie

Minpunten Ecuador

  • Toeristisch
Ultieme tip: Laat je niet gek maken door alle dure reizen naar de Galapagos Eilanden. Vlieg erheen en regel het zelf! Het kan namelijk veel goedkoper dan de cruises beweren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

onbeschrijflijk mooi (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Annelies de Vroom op 12 november 2017

Een land van tegenstellingen en heel veel te zien. Van wellness in Banos tot de markten in Ovalo en Pujili. Mooie natuur op de Chimborazo en drukke steden Quito en Quenca. Natuur, wandelen, fietsen, jungle en cultuur. Voor ieder wat wils.

Pluspunten Ecuador

  • kleurig
  • natuur
  • veel te zien op redelijk korte afstand

Minpunten Ecuador

  • soms slechte wegen
Ultieme tip: De Chimborazo. 5400 mt hoog. De laatste 200 meter wandelen omhoog doe je in slowmotion ivm de hoogte. En dan op de mountainbike naar beneden!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Voelt alsof je in een andere wereld bent (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Elise Greveraars op 10 november 2017

Ik ben 11 dagen op de Galapagos eilanden geweest zonder naar Ecuador te gaan en had er nog wel langer willen blijven. Het is alsof je een andere wereld instapt!!

Reuzenschildpadden, land iguanas, lavagesteente, veel groen en veel strand.

Pluspunten Ecuador

  • Dieren
  • landschap
  • duiken

Minpunten Ecuador

  • slechte wifi
Ultieme tip: Ga duiken op de Galapagos eilanden: de onderwater wereld is hier geweldig. Zeehonden die met je komen spelen, stingrays, reuzenmanta's en haaien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het Inti Sisa project in Guyamote (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Rob Erkens op 10 november 2017

Op rondreis door Ecuador een bezoek gebracht aan het het Inti Sisa project. Dit project zorgt voor scholing van de lokale indianenbevolking in het hooggebergte van de Andes. Deze foto is gemaakt tijdens het bezoek aan een school dat door het het Inti Sisa project is opgezet.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • afwisselend landschap en cultuur
Ultieme tip: Bezoek vanuit Ecuador de Galapagos eilanden. Onvergetelijke en mooie ervaring.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In de jungle in het Amazone gebied, erg mooie fauna en flora (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ton Bakker op 25 juli 2017

Mooi gebied met veel dieren, mooie meren en rivieren. In de steden heb je mooie oude gebouwen en leuke kleine straatjes met gezellige restaurantjes. Kleine dorpen hebben vaak een leuk plein en musea zoals Baños en niet al te veel toeristen.

Pluspunten Ecuador

  • mooi natuur
  • mooie gebouwen in de steden
  • kleurrijke mensen

Minpunten Ecuador

  • armoede
  • de wegen
  • de wilde honden blaffen
Ultieme tip: Quito centrum is op zondag autovrij, gezellig en mooi met kraampjes en bandjes.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend en avontuurlijk (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Blanche Peters op 30 juni 2017

Prachtige vergezichten, lekker eten, lieve mensen en extreme sports! Wil je luxe of als een backpacker door het land trekken, het kan allemaal! Vergeet niet de Quilotoa (kratermeer) loop te lopen en naar de Galapagos Islands te gaan om helemaal 1 te worden met de natuur. Een ervaring om nooit te vergeten, sterker nog ik ga binnen twee weken weer terug!

Pluspunten Ecuador

  • lieve mensen
  • prachtige natuur
  • goedkoop
  • excitement
Ultieme tip: Galapagos en Quilotoa loop!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Ecuador met GoLocal een persoonlijke beleving (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Rob Megens op 30 juni 2017

Met GoLocal (Pepijn) de reis naar Ecuador gedaan. Geweldige gevarieerde rondreis vanuit persoonlijke wensen en in contact met plaatselijke bevolking. Mooie projecten gezien. Een rondreis door Ecuador is een als het ware kennismaken met heel Zuid Amerika. Ecuador heeft alles in zich wat Zuid Amerika te bieden heeft.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • Vriendelijke bevolking
  • betaalbaar
  • gevarieerd
  • verrassend
  • heel Zuid Amerika in een

Minpunten Ecuador

  • geen minpunten
Ultieme tip: Rondreis met GoLocal als reisorganisatie. Ontmoeting met de bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Back to basic in the jungle van Ecuador (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Miriam Krap op 08 mei 2017

Het nationale park Cuyabeno is prachtig, er zijn zoveel verschillende dieren te spotten! Van vogels tot apen, kaaimannen en roze dolfijnen die met de boot komen spelen! Je moet er wel met een tour heen, maar deze zijn allemaal goed verzorgd en met engels sprekende gidsen!

8,6
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • diversiteit
  • vriendelijke mensen
  • natuur
  • goed bereikbaar
  • relatief klein

Minpunten Ecuador

  • soms veel regen
Ultieme tip: Cuyabeno national park, Mompiche om te surfen (er zit daar een heel schattig restaurantje waar je echt moet gaan eten!).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

King of the Andes! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mariska Versteegh op 08 mei 2017

Al vijftien jaar heeft stichting Villa Ticca een kinderopvang in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Een aantal jaar geleden moesten we de deuren sluiten van de opvang in Peguche, een indianendorp in het noorden van Ecuador, vlakbij de inspirerende markt van Otavalo. Tien minuten daar vandaan hebben een Zwitser en zijn Ecuadoraanse vrouw twee cabañas gebouwd, net aan de voet van vulkaan Imbabura. Pukará B&B. Een múst voor de natuurliefhebber en de rustzoeker. Lama's, cuy (cavia), konijnen en kippen, excursies, Spaanse les en prachtige uitzichten... alles in één! De koning van de Andes profileert zich daar als een heuse Incaleider!

Pluspunten Ecuador

  • klein land
  • goede bereikbaarheid
  • vier verschillende natuurplateaus

Minpunten Ecuador

  • onvoorspelbaarheid
  • smog in Quito
Ultieme tip: Ga op zoek naar de authenticiteit van Ecuador!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dare to experience (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Areke Bruggink op 26 april 2017

Ecuador is een heel divers land met nog veel oude culturele eigenschappen. Overal in Ecaudor ontdek je weer wat nieuws, of het nu gaat om de adembenemende omgeving of de warmhartige mensen. Er zijn ontzettend veel dingen te beleven en te ontdekken. Ik ben er vijf maanden geweest en heb nog steeds niet het idee dat ik alles heb gezien.
De kust is uitgestrekt en prachtig! Je kunt er voor de liefhebbers goed duiken en snorkelen is ook al geweldig, vooral op de Galapagos eilanden! Het is duur, maar zeker alles waard! Ik heb nog nooit zo dicht bij een aantal wilde dieren gezeten als daar, ze zijn totaal niet schuw. De prachtige eilanden moeten ook zeker niet vergeten worden, elk eiland lijkt z'n eigen karakter te hebben.
Voor de budgetreizigers is een klein eilandje (vergelijkbaar met de Galapagos) bij Puerto Lopez in de buurt, ze noemen dit eiland dan ook wel de 'goedkope Galapagos'.
In het Andes gebergte liggen een aantal prachtige trekpleisters met enige marktjes die genoeg souvenirs verkopen om een paleis mee te vullen. Als je reist met openbare bus kom je langs een hoop dorpjes waar deze handarbeid mensen wonen, ze stappen vaak in en uit en dragen nog altijd de traditionele kleding van vroeger.
In Quito de hoofdstad, heb je een prachtig historisch centrum met veel oude kerken en scholen gebouwd door de Spanjaarden. Ga in een avond ook zeker even langs 'Calle La Ronda'. Hier zijn genoeg leuke restaurantjes en karaokebarren te vinden. Iets wat de Ecuadoranen maar al te graag doen!
De Amazone, een pracht stuk natuur met rare beesten en avontuurlijke stammen. Ondanks dat deze stammen langzaam beginnen te moderniseren, kennen en gebruiken ze nog genoeg oude tricks om te kunnen overleven in moedernatuur. Ga eens met ze op een tour door de jungle en je zult je ogen uitkijken, wat zij kunnen, weten en vinden is ongelofelijk tot je het met je eigen ogen ziet.
Wees wel gewaarschuwd, na dit land gezien te hebben wil je eigenlijk nooit meer terug.

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • reiskosten
  • laag
  • bewoners
  • top!
  • omgeving
  • adembenemend

Minpunten Ecuador

  • geen
  • Engels
  • soms
  • Niet
  • helemaal
  • duidelijk
  • over
  • zaken
  • gebruik
  • Ecuadoranen
  • tijd
Ultieme tip: Leer Spaans! Alleen op de toeriste plekken kunnen de mensen Engels, terwijl het juist zo geweldig is om de niet toeristische plekjes te ontdekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijselijk Galapagos (bezocht in december 2014)

Review geschreven door thalia kayma op 16 april 2017

Geen plek op aarde is vergelijkbaar met het unieke Galapagos. Vulkanische eilanden in het midden van de pacifische oceaan met diersoorten die Darwins evolutietheorie geïnspireerd hebben - dit mag je niet missen. Snorkelen met zeeleeuwen, pinguïns en zelfs haaien; wandelingen met reuzeschildpadden en leguanen - de dieren hebben er geen natuurlijke vijanden en leven er daarom rustig met mensen.
Favoriete eilanden: San Cristobal voor zeeleeuwenkolonie en Isla Isabela voor alles.

Pluspunten Ecuador

  • prachtige natuur
  • aardige locals
  • unieke plaatsen
  • cultuur
  • wildlife
Ultieme tip: Tour op Isla Isabela naar Los Tuneles: manta rays van vijf meter, pinguïns, haaien, reusachtige zeeschildpadden, zeeleeuwen, waterslang, zeepaardjes, verschillende vissen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De Amazone in Ecuador (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Anne Westerbos op 14 april 2017

Bijzondere ervaring in de diepe, diepe Amazone van Ecuador. Met een bootje over het meer voor een duik tussen de piranha's om vervolgens je te vergapen aan een fantastische zonsondergang. Slapen in een ecolodge is primitief, maar de volgels die je 's ochtends wakker maken met hun gefluit maakt alles goed.

Ultieme tip: Sta eens vroeg op en loop een stukje bij je accommodatie vandaan om naar de geluiden van de jungle te luisteren.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bizarre natuur én lekker eten (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Kirsten Vijgen op 07 maart 2017

Ik vloog naar Quito en verbleef hier bij een vriendin en haar familie. Quito is prachtig, er is genoeg te zien in de stad zelf, maar ook in de buurt, bijvoorbeeld Cotopaxi, Quilotoa (wel even wennen aan de hoogte!), Mitad del Mundo en Mindo - allemaal zeker een bezoekje waard! Vervolgens ben ik doorgereisd naar een andere vriendin in Cuenca, wat ook een aanrader was; klein, maar zeker niet minder mooi dan Quito. Ook hier is genoeg te doen in de omgeving, zoals Ingapirca en Cajas National Park. Op aanraden van beide vriendinnen heb ik Guayaquil overgeslagen, want toen ik daar iets over zei, was de respons van iedereen (zelfs van mensen die zelf in Guayaquil woonden) ongeveer dit: "It's very very dangerous" . Galápagos gelukkig wel kunnen meenemen, en dat was gewoonweg bizar, zó mooi! De dieren, de cactussen, de vulkanen, het strand... prachtig! Meng dat met de berg- en jungle-landschappen die je aan het vasteland hebt en je hebt een geweldig veelzijdig land! Ook het lokale eten vond ik erg lekker!

Pluspunten Ecuador

  • Prachtige natuur
  • Lekker eten
  • hartelijke mensen
  • Geen groot land dus reizen duurt niet heel erg lang

Minpunten Ecuador

  • Niet heel goedkoop
Ultieme tip: Galápagos was niet goedkoop (zelfs niet toen ik het in Ecuador zelf boekte in plaats van in Nederland), maar op dag een al elke cent meer dan waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch voor natuurliefhebbers (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Marloes de Mooij op 22 januari 2017

Gevlogen naar Quito, hier helaas weinig gezien. Toen per bus naar de provincie Esmeraldas, deze busreis was lang, een uur of 7, maar heel indrukwekkend. Locals die zelfgemaakte producten verkochten aan de kant van de weg. Door bergen en dorpjes, je kreeg meteen echt een beeld van het landschap. Twee weken doorgebracht in een dorpje midden in de bush. Samengeleefd en gewerkt met locals. Die zijn in de eerste instantie afwachtend en verlegen, maar komen na een tijdje wel los, als je iets van jezelf laat zien bijvoorbeeld. Ook nog aan de kust geweest, walvissen gespot. Super gave ervaring, heel erg aan te raden!

Pluspunten Ecuador

  • strand
  • bush
  • bergen
  • stad
Ultieme tip: Walvissen spotten.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ecuador (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Lindsey Loon op 18 december 2016

Heerlijk land en niet te vergelijken met zijn buren Colombia of Bolivia. Het is zo divers: kust, regenwoud, steden en de mogelijkheid om de Galapagos te bezoeken! Quito is echt een aanrader en vanuit hier kun je een hele mooie trip maken naar de Cotopaxi. Verblijf in het Secret Garden Hostel, dat was voor mij een highlight.

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • gemakkelijk voor backpackers te bereizen
  • zeer divers
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Ecuador

  • eten is wat eenzijdig
Ultieme tip: Bezoek de Galapagos! Het is niet goedkoop, maar het is het in alle opzichten waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige natuur en mensen (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Miriam Krap op 19 november 2016

Ecuador is zo veelzijdig. Vergeleken met de landen eromheen is het relatief klein maar zijn de verschillen in het landschap enorm! Van prachtige stranden en mangroves, rijd je over hoge bergpassen waar je prachtige hikes kan maken door de natuur om vervelend door te reizen naar een verlaten jungle vol wilde dieren. Een uitgestrekt land wat klein aanvoelt door de verscheidenheid van cultuur, mens en dier.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • alles

Minpunten Ecuador

  • regen
Ultieme tip: Raften, Cuyabeno-jungle.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Ecuador (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Bep Verhagen op 31 oktober 2016

Een land met prachtige natuur, vulkanen, cultuur en aardige bevolking. Van ruige landschappen rond de vulkanen tot regenwouden en mooie steden. Wij zijn niet naar de Galapagos eilanden geweest, maar hebben wel Isla de la Plata bezocht. Ook daar vind je blauwvoet JanvanGenten, fregatvogels, pelikanen, kolibries etc. Met een speedboot ben je er in zo'n anderhalf uur. Onderweg hebben wij nog walvissen gezien!
Een verblijf in een Ecolodge vonden wij geweldig. Midden in het regenwoud aan een snelstromende rivier. De steden Cuenca en Quito zijn echt een bezoekje waard. Bezoek de leuke markthallen met lokale producten. Laat de boze geesten uitdrijven door de Indianen vrouwen die vaak bij een markt zitten.

Pluspunten Ecuador

  • overweldigende natuur
Ultieme tip: Ecuador ligt op een gemiddelde hoogte van 4.000 meter ligt. Inspannende klim- of wandeltochten worden dan best zwaar. Dus stoppen met roken voordat je Ecuador gaat bezoeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thuiskomen (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Marion van Gogh op 25 oktober 2016

Ik ben totaal negen maanden in Ecuador geweest en heb afwisselend gewoond in Quito, de hoofdstad, en in Peguche, een klein indianendorpje in de buurt van Otavalo.
En daar is het waar ik Oud en Nieuw gevierd heb dat jaar, een Oud en Nieuw die, als je in deze tijd in
Ecuador bent, mee moet maken.
Op oudjaarsdag worden hier overal poppen neergezet op straat, meestal zijn het mannelijke poppen, naast de pop hangt er een testament, geschreven over die desbetreffende man door andere mensen.
Iedereen mag erop zetten wat hij/zij wil over deze man.
Als we overdag door de straat lopen dan staan er allemaal kinderen naast een pop met linten over de weg gespannen, je moet eerst betalen voordat je door mag lopen, ik ben al snel door mijn kleingeld heen, er staan er zoveel.
De poppen worden om middernacht verbrandt, waardoor er dus zogenaamd veel weduwen ontstaan als al deze “mannen” verbrandt zijn.
Om deze weduwen uit te beelden verkleden zich heel veel mannen als vrouw en dragen ze daarbij vaak een masker.
Nou ik kan je zeggen, deze mooie bruine mensen met vaak zachte gelaatstrekken zouden zo in een travestieten- of dragqueen-show kunnen, als vrouw verkleed bleken ze vaak super mooi te zijn en hun bewegingen super vrouwelijk.
Ze blijken goed naar de vrouwen te hebben gekeken, al zijn hun bewegingen wel heel vaak heel seksistisch en schunnig.
Hete latino’s, nou die hebben we die nacht genoeg gezien, als ik veel vrouwen mag geloven dan is de Nederlandse man hiernaast maar een kouwe kikker.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • De locals zijn heel toegankelijk

Minpunten Ecuador

  • Als je wat geregeld wil krijgen moet je de tijd ervoor nemen
Ultieme tip: De indianenmarkt in Otavalo op zaterdag.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Ecuador (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Lara Hoekstra op 09 oktober 2016

Een geweldige ervaring met een natuur zoals je nog nooit eerder hebt beleefd. Ecuador heeft een bijzondere cultuur waarbij je het idee hebt alsof je terug in de tijd reist. Cavia eten is een delicatesse, de traditionele muziek klinkt vals en grappig maar is zo bijzonder om mee te maken. De schapen lopen los over straat en de klederdracht is geweldig. Je kunt naar een dierenmarkt om een alpaca te kopen of naar de koeienmarkt waar mannen de melk proeven tussen tweehonderd andere koeien. De Cotopaxi is een zwaar hoogtepunt, maar echt de moeite waard. Het is een ongelofelijk mooie reis die je nooit zult vergeten en de bevolking sluit je in je hart.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • betaalbaar
  • aardige bevolking
Ultieme tip: De Cotopaxi beklimmen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur en rauw (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Brenda de Hamer op 06 oktober 2016

Als je van pure natuur/cultuur houdt ben je in Ecuador op de juiste plek. Er is nog minimaal toerisme en hierdoor vind je nog het echte Ecuador. Je vindt er verschillende natuurlandschappen: het strand, vulkanen en jungle. Alle gebieden hebben hun eigen pracht en zijn zeker de moeite waard bezocht te worden. Je kan er reizen met de nachtbussen, al is dit niet de meest veilige manier. Zorg dat je altijd je kostbaarheden dichtbij je hebt en sla een kruisje voor vertrek. Het zijn niet de meest nieuwe bussen en je rijd langs diepe bergwanden. Het is wel de goedkoopste en meest tijdsbesparende manier van reizen!
Als je dan toch in Ecuador bent kan je de Galapagos-eilanden eigenlijk niet overslaan. Het kost heel wat, maar is elke cent waard. Je ziet het meest als je verblijft in een boot. Je vaart de verschillende eilanden af en maakt daar wandelingen over, geniet van de mooie flora en fauna die op elk eiland weer anders is. Ontdek ook de dieren die daar vredig aan land leven; leguanen, krabben, pelikanen, schildpadden, blue fooded boobies, flamencos, enzovoorts. Of ga snorkelen en ontdek het onderwaterleven: jagen met pinguïns, spelen met zeehondjes, zwemmen boven een manta-rog en het prachtige koraalrif.
Mijn grootste kippenvel-moment...
's Avonds alleen op het achterdek van de boot zitten, een miljoenensterrenhemel boven je met af en toe een vallende ster, een pelikaan die bij me komt zitten en spelende zeehondjes om de boot heen. Werkelijk adembenemend en uniek!

Pluspunten Ecuador

  • puur
  • weinig toerisme

Minpunten Ecuador

  • slechte wegen en vervoer
Ultieme tip: Verblijf in Ecuador in een van de drie mooie Casa Bambu hostels. Je vindt ze in Quito, Canoa en Mindo. Ze zijn van een Nederlands man, hebben een gezellige sfeer en mooi uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ecuador: wat een gevarieerde vakantie! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Leon Teeuw op 05 oktober 2016

Zowel de Andes, de Amazone als de kusten zijn prachtig: besneeuwde vulkanen, indianenmarkten, vulkanische baden. In Ecuador zijn de reisafstanden overzichtelijk, het klimaat behaaglijk en de mensen vriendelijk. Het land is relatief veilig en kent veel bezienswaardigheden waaronder een spectaculaire treinrit. Ook wanneer je houdt van een actieve vakantie, dan biedt het land veel mogelijkheden. Ondanks dat het land zoveel te bieden, heeft is het er qua toerisme tot op heden nog erg rustig. Kortom: dit moet je een keer zien!

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • reisafstanden
Ultieme tip: Ga mountainbiken van de vulkaan Chimborazo af. Je begint op 4.800 m en eindigt op 2.800 m. Een beetje koud, maar zeer gaaf om te doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Secret Garden Cotopaxi (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Lawrence Bolte op 05 oktober 2016

Op onze rondreis door Zuid-Amerika zijn wij op veel mooie plekken geweest. Het Secret Garden Hostel bij Cotopaxi is zeker een van de hoogtepunten.
Je wordt elke ochtend wakker met een spectaculair uitzicht. Daarnaast zijn er een aantal leuke activiteiten zoals hikes, fietsen en paardrijden te doen. Allemaal zeer de moeite waard. Ze hebben een deal voor vier dagen/drie nachten.
Het hostel heeft ook een jacuzzi met hetzelfde uitzicht.
Kortom, dit mag niet ontbreken als je in Ecuador bent!

Pluspunten Ecuador

  • landachappen
  • divers
  • actieve vulkaan

Minpunten Ecuador

  • relatief duur
Ultieme tip: Secret Garden Cotopaxi
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Jade Jansen op 04 oktober 2016

Veel reizigers gaan alleen naar de Galapagos eilanden als ze Ecuador bezoeken, dit is echter zonde. De Galapagos eilanden zijn natuurlijk fantastisch mooi en je mag ze niet missen, maar Ecuador zelf heeft ook zo veel moois te bieden. Quito is een geweldige hoofdstad, Banos is een en al fun, Cuenca is een prachtige stad... en ga zo maar door. De mensen zijn aardig, de natuur is prachtig en het eten is heerlijk. Kortom, Ecuador is de moeite waard om ooit een keer te bezoeken!

8,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Ecuador

  • natuur
  • lieve mensen
  • betaalbaar

Minpunten Ecuador

  • taalbarriere
Ultieme tip: Ga niet naar het officiële mittad el mundo, maar naar een klein museum een klein stukje verderop. Dit is de officiële evenaar volgens GPS en dat laten ze ook zien in het museum.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eilandhoppen op the Galapagos Islands (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Gert Coopmans op 04 oktober 2016

Onvergetelijke ervaring. Heb er even aan getwijfeld of ik deze kant wel ging uitgaan met mijn reis door Zuid Amerika. Het is niet goedkoop, maar eens je er bent vergeet je dat snel. Een onvergetelijke ervaring. Zeer vriendelijke mensen, een puurheid van natuur en dieren in de lucht, water en op het land. Elke dag van eiland naar eiland, nieuwe verbazingwekkende dingen ontdekken.

Pluspunten Ecuador

  • Heel vriendelijke mensen
  • Ook als je hun taal niet spreekt
Ultieme tip: Ga er heen!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

QUILOTOA SCHREEUWDE IK (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Lotje Spruytenburg op 02 oktober 2016

Hallo reismaatjes,
Ik was in Ecuador...het prachtige Ecuador. Ik nam het weekend vrij om het land te ontdekken. Quilotoa is zeker een aanrader. Wat een mooi uitzicht en je kunt langs steile weggetjes en veel bochtjes naar beneden lopen. Wel opletten aangezien je op een hoogte bent van 3850m en je soms wat lastiger ademt. Ik ben zelf niet helemaal naar beneden geweest maar als u dit wilt doen en bang bent niet meer boven te komen kun je altijd nog op een paard stappen die u langzaam weer naar boven brengt. Stop af en toe onderweg en geniet van het mooie uitzicht. Wat is het kratermeer mooi blauw. Ik was zo excited!

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Chimborazo (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Lotje Spruytenburg op 02 oktober 2016

Ik liep stage in Guayaquil, Ecuador en af en toe had ik een weekendje vrij. We gingen met een klein busje de weg op om door de bergen en het mooie regenwoud uiteindelijk de chimborazo te bezichtigen. Onderweg naar de chimborazo zagen we fantastische mooie lama's. Wij sprongen heel zachtjes uit de auto en slopen dichterbij om dit mooie moment vast te leggen. De moeder wachtte op haar kindjes. Het was magisch!

Pluspunten Ecuador

  • Het is goedkoop om in Ecuador te reizen.
  • De prachtige salsamuziek die je overal op de straten hoort

Minpunten Ecuador

  • Goed op je spullen letten. Ik voelde mij daar niet altijd veilig.
  • Aardbevingsgebied (aangezien ik er middenin zat
Ultieme tip: Kies soms voor een privé chauffeur als je met wat meer mensen reist. Dit is iets duurder. Je kunt in en uitstappen waar je maar wilt en zo kon ik dit moment vastleggen.

It's a beautiful day (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Minke Wink op 02 oktober 2016

Wat een bijzondere bestemming, Ecuador en de Galápagos eilanden! Ecuador heeft het echt allemaal jungle, bergen, stranden, kleurrijke cultuur, heerlijk eten en natuurlijk de bijzondere natuur en dieren op de Galapagos eilanden, een uniek stukje wereld dat je echt nergens anders vindt. Heel bijzonder.

Pluspunten Ecuador

  • unieke natuur
  • kleurrijke cultuur
  • galapagos

Minpunten Ecuador

  • niet heel goedkoop
Ultieme tip: De Galápagos eilanden zijn niet goedkoop maar zó uniek! Blijf er in ieder geval een week en ga zelf overland eilandhoppen ipv met een cruise!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers