Reviews Bolivia

Reviews Bolivia

8,3
8,5 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,0 Steden of plaatsen
8,1 Locals
7,5 Veilig
9,6 Natuur
9,0 Stranden
7,8 Klimaat
  • Aantal reviews: 54
  • Aantal waarderingen: 33

Tien dagen in Bolivia! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Ard Oppeneer op 02 oktober 2016

Om onze VISA in Peru te verlengen, moest ik over de grens naar Bolivia. Ik heb er gelijk een rondreis van gemaakt. Vanaf Copacabana naar La Paz om daarna naar Uyuni te gaan voor een drie-daagse tour over o.a. de zoutvlakte. Wanneer je naar Copacabana gaat, is Isla del Sol een mooi eiland om van het Titicacameer te genieten. Vanuit La Paz kan je de Death Road fietsen, wat voor de adrenaline-junkies zeker een aanrader is. De omgeving van Uyuni vond ik heel bijzonder, wat soms zelfs lijkt op een andere planeet!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

  • Bijzonder landschap
  • Gevaarlijkste weg ter wereld
  • Goede verbindingen met dag- en nachtbussen

Minpunten Bolivia

  • Uyuni tour is lang in een jeep zitten
Ultieme tip: In La Paz zit een restaurant van een Nederlandse eigenaar, genaamd Sol y Luna! Patatje oorlog, kapsalon en bitterballen maar voor de liefhebbers is er ook hutspot!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bolivia is geweldig (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Gonda Nienhuis op 02 oktober 2016

Bolivia was voor ons een unieke ervaring. Met openbaar vervoer kun je je gemakkelijk door het land verplaatsen. Overal zijn de mensen vriendelijk. Met name de variatie maakte Bolivia voor ons een fantastisch vakantieland. Het levendige en door zijn hoogte uniek gelegen La Paz met zijn kleurrijke vrouwen en marktjes en de fantastische kabelbanen over de stad. Sucre met zijn suikerwitte koloniale bouwwerken. De bijzondere zondagmarkt van Tarabuco. De harde realiteit in de zilvermijnen van Potosí. De oogverblindende weidse witte zoutvlakte en de unieke natuur rondom Laguna Colorada en Laguna Verde achter Uyuni. Het vriendelijke Copacabana aan het grote Titicacameer. Zo veel te zien. Echt een aanrader.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Bolivia

  • Openbaar vervoer goed geregeld
  • niet duur
  • mooie mensen
  • mooie natuur

Minpunten Bolivia

  • Onverwachte stakingen kunnen je reisplannen plots verstoren
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zoutvlaktes Bolivia (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Carmen van Verseveld op 02 oktober 2016

Het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Een witte vlakte die afsteekt tegen een helderblauwe hemel. In geen velden of wegen andere mensen of auto's te bekennen. De 'Salar de Uyuni' is naar mijn mening één van de meest bijzondere plekken ter wereld. Je kunt met een jeep over de vlaktes rijden en de gekste, origineelste foto's maken. Doe een zonnebril op want de felle weerkaatsing van de zon doet pijn aan je ogen! Bezoek ook het Cactus eiland. Uit het niets verschijnt aan de zoutvlaktes ineens een rotseiland met een heleboel cactussen. Je kunt naar boven lopen op de heuvel vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Ook is het heel bijzonder om in een zouthotel te slapen. De bedden, gebouwen, tafels zijn allemaal van zoutblokken gemaakt. Vanuit mijn bed keek ik uit het raam (zonder glas) naar buiten en zag de zon opkomen, terwijl er lama's en ezels langs het huisje liepen. Een mooi beeld op mijn netvlies. Ik had het geluk dat de elektriciteit het deed toen ik er was, maar dat is niet standaard. Het kan 's nachts behoorlijk koud worden dus wees daar op voorbereid.
Wat ook leuk is, is om een lokaal dorpje te bezoeken aan de rand van de vlaktes waar ze laten zien wat ze allemaal met het zout doen, hoe ze het verpakken en je kunt er souvenirs kopen. Salar de Uyuni is een te gekke plek en absoluut een bezoekje waard!

Ultieme tip: Doe een meerdaagse tour naar Salar de Uyuni. Je ziet dan niet alleen de zoutvlaktes, maar ook geisers, meren met flamingo's en warmwaterbronnen. En neem genoeg water mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waan je in de hemel op salar de uyuni! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Laura Van de Wetering op 12 september 2016

In mijn reis door Peru, heb ik copacabana, La Paz en salar de Uyuni nog even meegepikt.
Copacana ligt aan het Titicaca meer en is een beetje een hippiedorpje. Met een boot een dagje naar isla del sol geweest, een erg mooi eiland! Erg leuk om een paar daagjes mee te pikken. Van La Paz heb ik vrij weinig gezien. Ik wilde naar Salar de Uyuni! En dit was geheel terecht. Wow, wat een ervaring! Wat een magische plek! Ik weet niet hoe de hemel eruitziet, maar ik denk (en hoop) dat dit aardig in de buurt komt. Heb een 3-daagse jeeptour gedaan waarbij je over de immense zoutvlaktes rijdt. Omdat ik er in het regenseizoen zat, lag er een laag water over de vlaktes. Dit was misschien nog wel mooier dan normaal, i.v.m. de weerspiegeling. Vergeet geen speeltjes mee te nemen, want hier kun je hele gave foto's meemaken! Onze gids hielp ons hierbij. Dag 2 en 3 zagen we heel veel flamingo's, alpaca's en vicuna's. Ook stopten we bij geisers, gekleurde meren en warmwaterbronnen waar je in kon zwemmen. Ik kan de 3-daagse tour iedereen aanraden!

Pluspunten Bolivia

  • goedkoop

Minpunten Bolivia

  • armoede
Ultieme tip: Bekijk goed bij welke organisatie je je tour boekt, ik heb ook verhalen gehoord over dronken of erg gehaaste chauffeurs
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door Michel Depaepe op 15 jan. 2021
8,7

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

7

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

6

Klimaat
Waardering door Leo in ´t Groen op 15 jan. 2021
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Roger Dillen op 24 jul. 2020
8,7

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

7

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Renata Pieterse op 24 jul. 2020
9,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Balt Van Uffelen op 24 jul. 2020
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

8

Klimaat