ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Amazonebekken

8,5
8,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
7,0 Bereikbaarheid
9,0 Wildlife
  • Aantal reviews: 1
  • Aantal waarderingen: 1

Wildlife in de jungle van Bolivia (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Elsemieke Land op 21 september 2016

De Amazonebekken in Bolivia is dé spot om wildlife te spotten als je bent uitgekeken op alpaca's en lama's. Daarbij is de temperatuur door de lage ligging een aangename bijkomstigheid.

Om er te komen moet je wel de lucht in. In La Paz stapte ik in een wiebelig mini vliegtuigje om naar Rurrenabaque te vliegen, vanaf waar de 3-daagse Pampus tour door de jungle zou starten.

Vanuit Rurrenabaque vertrokken we met de jeep naar het beginpunt van de Pampus tour bij de Amazonebekken waar we in een lange houten boot stapten. Al snel zagen we de roze rivier dolfijnen, heel veel mooie vogels en doodshoofdaapjes. Die konden we dus al van ons lijstje afstrepen.

We sliepen in een lodge boven water, waar je met één misstap bij kaaiman Pepe in het water lag, maar gelukkig is dat niet gebeurd. We konden hem wel goed bekijken, vooral toen onze gids hem ging voeren.

's Avonds gingen we op krokodillenjacht. De gids vond een babykrokodil die we even mochten vasthouden. Ja, dat kan niet iedereen zeggen.

De volgende ochtend gingen we slangen zoeken. Gewapend met kaplaarzen slopen we door de jungle, maar op één slang die snel voorbij schoot na hebben we vooral muggen gezien. We zijn goed lekgeprikt, maar de gids verzekerde ons gelukkig dat de malariamug niet voorkomt in de Amazonebekken, in tegenstelling tot wat de boekjes vertellen. Tot slot zijn we nog piranha's vissen, maar ik heb ze meer gevoerd. De gids ving er wel een paar en die werden 's avonds opgegeten. De laatste dag hebben we nog in de amazone tussen de roze rivier dolfijnen gezwommen. Hoewel de dolfijnen erg schuw waren mocht dat de pret niet drukken.

Pluspunten Amazonebekken

  • wildlife
  • mooie natuur
  • relaxte sfeer

Minpunten Amazonebekken

  • wiebelig vliegtuigje om er te komen
  • muggen
Ultieme tip: Smeer je goed in met deet, want ondanks de klamboe's wordt je geheid lekgestoken. Malariapillen zijn volgens locals niet nodig, maar check dit van tevoren goed.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Bolivia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors