Top 5 (te) gekke plekken van Colombia

Top 5 (te) gekke plekken van Colombia

door Getaway Travel

Natuurlijk reizen we allemaal af naar de koloniale steden, koffieplantages en tropische stranden als we in Colombia zijn. Prachtig, zo'n rondreis! Maar wij zijn nog dieper de jungle in gedoken, hebben nog meer bergen beklommen en zijn nog verder onder de gegrond gekropen om de gékste plekken van Colombia te ontdekken. Verbaas je en verwonder je over deze vijf te gekke plekken in Colombia!

5. El Peñol

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 51 reizen naar Colombia

Hoe verzin je het! Bovenop deze enorme, gescheurde granietkoepel is een uitkijktoren gebouwd. In de grootste scheur vind je een trap met 600 treden die je naar een prachtig uitzicht op de omringende Andes leidt. Een meer met groene eilandjes en een stuwdam liggen aan je voeten.

El Peñol ligt vlakbij het knusse dorpje Guatapé. Vroeger woonden hier de Tahamiesindianen, die deze enorme rots al aanbaden.

4. Zoutkathedraal van Zipaquirá

In de tunnels van een eeuwenoude zoutmijn is, wonderbaarlijk genoeg, een enorme kathedraal uitgehouwen. Zo'n tweehonderd meter onder de grond ligt de Zoutkathedraal van Zipaquirá! Daar beelden veertien neonverlichte kapellen en een tempel de kruisweg van Jezus Christus uit.

De Muisca-Indianen maakten al gebruik van de zoutmijn. Begin twintigste eeuw werd er een kapel in gekerfd die in 1950 is omgetoverd tot de enorme kathedraal. Je kunt deze spectaculaire zoutkathedraal bezichtigen in de bergen rondom Zipaquirá.

3. Ciudad Perdida

'Een mooiere en grotere Machu Picchu' wordt deze Verloren Stad van Colombia genoemd. Cirkelvormige terrassen, stenen trappen, bruggen en wegen vormen het oude centrum bovenop een 1.300 meter hoge bergrug. Rond de achtste eeuw bouwden de Tayrona-indianen deze stad, vanaf waar ze een schitterend uitzicht hadden op de vallei.

Je moet er wel wat voor over hebben om de Ciudad Perdida te kunnen bewonderen! De bergstad ligt namelijk middenin de Colombiaanse Sierra Nevada, waar je alleen naartoe kunt lopen. Vier dagen zwoeg je door de benauwde jungle, langs watervallen, indianendorpen en bergkliffen. Een zware tocht, maar verschrikkelijk mooi.

2. Basiliek Las Lajas

Zoiets heb je toch nog nooit gezien?! Deze kerk is in een kloof gebouwd! De Las Lajas-basiliek steekt honderd meter boven de Guaitara-rivier uit en verbindt de kloof met een vijftig meter lange brug. Witte figuurtjes en engelenbeelden versieren deze donkergrijze kerk. Alsof die uit een sprookje komt.

Waarom deze gekke plek voor een basiliek? Nou, volgens een legende overkwamen een Indiaanse moeder en haar doofstomme dochter hier een wonder. Tijdens noodweer scholen ze een nacht in de kloof, waarna de dochter opeens weer kon praten. Uiteraard moest een kerk zo dicht mogelijk bij de oorsprong van dit wonder gebouwd worden. Je vindt de Las Lajas-basiliek in de buurt van Ipiales.

1. Caño Cristales

'De vloeibare regenboog', 'De rivier van vijf kleuren' en 'De rivier uit het paradijs' zijn een paar bijnamen waar de Caño Cristales eer aan doet. Van juli tot en met oktober, wanneer de waterpeil zakt en zonnestralen de waterbloemen raken, ontvouwt er een explosie van kleuren in het water. Felgroene, knalroze, gele en vooral vuurrode mossen en algen vormen een prachtig spektakel. Een welverdiende eerste plaats!

Nu vraag je je natuurlijk af: mag je ook zwemmen in de regenboogrivier? Jazeker! In verschillende natuurlijke zwembaden en kleurige watervallen mag je een plons nemen. Handig is om in La Macarena een toer te boeken naar het Nationaal Park Serranía, waar een gids je meeneemt naar de zwembare plekken van Caño Cristales.

Hebben we jou helemaal klaargestoomd voor een rondreis door Colombia? Bekijk hier het beste reisaanbod!

Fotocredits: Edgar Jimenez | Jimmy Baikovicius | Diego Delso | Fotur Colombia

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors