Hoeveel geld verdiende Pablo Escobar op één dag?

Hoeveel geld verdiende Pablo Escobar op één dag?

door Emma van Kampen

Pablo Escobars kartel verdiende op zijn hoogtepunt, halverwege de jaren tachtig, ongeveer zestig miljoen Amerikaanse dollar per dag. In 1989 schatte het Amerikaanse magazine Forbes het vermogen van de cocaïne-koning op drie miljard dollar. Maar dit zal een magere schatting zijn geweest, aangezien Escobar het zich wél kon veroorloven om de nationale schuld van tien miljard dollar af te lossen. De drugsbaron deed ogenschijnlijk niet netjes zijn belastingaangifte. 

Er valt wel met zekerheid te zeggen dat ‘El Patron’ de rijkste drugsbaron ooit was. Toch is Escobar niet altijd zo rijk geweest. Hij groeide op als zoon van een arme boer en lerares in een klein dorpje vlakbij de grote stad Medellín, dat later de uitvalsbasis werd voor zijn cocaïnehandel. Ondanks het feit dat zijn jeugd stabiel was, belandde hij al gauw op het slechte pad. Hij stal grafstenen en auto’s om aan geld te komen, maar kwam er snel achter dat er meer te verdienen viel met het ‘witte goud’ van Colombia

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 51 reizen naar Colombia

In de jaren zeventig startte Escobar met het opbouwen van zijn drugsimperium. Het Medellín Kartel werd steeds machtiger en maakte alsmaar meer omzet. Escobar wist alleen niet wat hij met al zijn miljarden aan moest. Na zijn dood in 1993 is er meermaals geld van de gangster teruggevonden op vreemde locaties. Hij verstopte zijn geld door heel Colombia in sloppenwijken, huizen, onder de grond, in de jungle en in zeecontainers. 

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors