Bezoek het vervallen vakantieoord van de cocaïne-koning

Bezoek het vervallen vakantieoord van de cocaïne-koning

door Emma van Kampen

“Op een klein eilandje aan de Colombiaanse kust, bezoek je de ruïnes van het voormalige vakantieresort van Pablo Escobar.”

Vlak voor de kust van de stad Cartagena ligt het eilandje Isla Grande dat achthonderd inwoners rijk is. Na anderhalf uur varen in een snelle speedboot zet ik eindelijk voet aan wal. Een uur lang zie ik niks anders dan jungle. Hier en daar een hotel of appartementencomplex. En dan zie ik ineens, op een afgelegen plek tussen het tropische bos en de oceaan, de fundering van een vervallen drugspaleis. Het voormalige geheime feestresort van de cocaïne-koning Pablo Escobar.

Ik verbaas me over de enorme grootte van het complex; het kan zo door voor een all-inclusive hotel. Het oord dat gebouwd werd in de jaren tachtig beschikte over driehonderd kamers, zwembaden en zelfs landingsplaatsen voor helikopters. Ik stap het eerste gebouw binnen en hoor de wind en het gekraak van de vloer. Ik vind het spannend en angstaanjagend tegelijk. Overal liggen afgebrokkelde tegels en de natuur is zijn eigen leven gaan leiden. Wat ooit een geheim feestcomplex en vakantieoord voor Escobars oude dag had moeten zijn, is nu alleen nog een rottende ruïne in handen van de overheid. 

ZELF NAAR Colombia?

Bekijk alle 46 reizen naar Colombia

Reizen Colombia

Specialisten Colombia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors