De zeven grappigste woorden uit Suriname

De zeven grappigste woorden uit Suriname

door Victorine Sandkuyl

Dat is makkelijk, wie op vakantie naar Suriname gaat hoeft zich geen zorgen te maken over een taalbarrière. In Suriname is de officiële taal namelijk gewoon Nederlands!

Op de nationale televisie en in de krant kom je overal Nederlands tegen, maar er worden nog zo'n 18 andere talen gesproken in Suriname. Sranan Tongo is naast het Nederlands de meest gesproken taal en herken je vast van uitdrukkingen als Fa waka?, wat 'Hoe gaat het?' betekent.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 16 reizen naar Suriname

In het Nederlands wat in Suriname wordt gesproken zijn natuurlijk een paar woorden die wij in Nederland helemaal niet kennen. Wij hebben hieronder de leukste en grappigste woorden uit Suriname voor jullie verzameld!

1. Hangmateren

Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een hangmat tijdens je rondreis door Suriname? Juist, dan ga je lekker hangmateren!

2. Okseltruitje

Elke vrouwelijke reiziger stopt wel een paar hemdjes in de koffer voor een reis naar Suriname. Is het hemdje van zo'n lengte dat je een stukje van van de buik ziet, dan zullen de Surinamers zeggen dat je een okseltruitje aan hebt.

3. In-de-bil

Eigenlijk is dit een perfect woord voor een string, een kleine damesonderbroek, want de stof van de onderbroek loopt letterlijk tussen je billen door. Surinamers korten het vaak ook nog eens af tot IDB, weet je ook weer waar ze het over hebben.

4. Baksen

Pas maar op als iemand zegt dat hij je gaat baksen, want dat betekent dat je je moet opmaken voor een flink pak rammel.

5. Dievenijzer

Je huis goed beschermen tegen dieven is altijd handig, met een dievenijzer oftewel hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen.

6. Bakkeljauw

Bijna hetzelfde maar toch anders… Als ze in Suriname een stukje kabeljauw gaan bakken, noemen ze het een bakkeljauw.

7. Mannenfles

Mocht je nog wat last hebben van mannen probleempjes dan koop je op de markten in Suriname een mannenfles: een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen. Zelf moet je er nog een alcoholische drank bij gooien en klaar is je potentiedrankje!

Tijd om je nieuw verworven taalkennis in de praktijk te brengen! Bekijk hier ons ruime aanbod aan rondreizen in Suriname.

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors