ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Salar de Uyuni

8,6
9,2 Algemene ervaring
9,7 Mooi
7,9 Bereikbaarheid
7,7 Wildlife
  • Aantal reviews: 24
  • Aantal waarderingen: 20

De mooiste omgeving ooit!! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Cherelle Peters op 05 juli 2016

Zuid Amerika is een ontzettend mooi continent met heel veel plaatsen die je moet bezoeken! Bolivia was mijn favoriet en door via Sslar de Uyuni binnen te komen was al ontzettend gaaf! Echt een must see!!!!

9,7
10 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

  • Mooi
  • Zonsondergang
  • Zout
  • Omgeving
Ultieme tip: Stap op in Chili San Pedro en wordt in Bolivia Uyuni afgezet door de tour operator, dat scheelt weer een busreis!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldig natuurfenomeen (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Monique Van Der Lugt op 03 juli 2016

Geweldig natuurfenomeen met schitterende vergezichten waar je geweldige foto's kan maken met optisch bedrog. Een dag is niet voldoende om alles te zien. In het droogseizoen is het best te bezoeken dan staat er geen water op de vlakte. Het is wel een eind rijden vanaf La Paz maar dat is zeker de moeite waard. Terecht op Unesco lijst.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Mooi
6 Bereikbaarheid
nvt Wildlife
Ultieme tip: Pizza eten in Uyuni , hotel Tonito
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fotoshoot op een glinsterende zoutvlakte (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Jolien Eijsink op 26 april 2016

Voordat je veilig en wel de zoutvlakte van Uyuni (Salar de Uyuni) kunt bewonderen, moet je eerst een beproeving ondergaan. Vanaf La Paz, de hoofdstad van Bolivia, wordt je in een hobbelbus meegenomen naar Uyuni. Deze busreis duurt maar liefst elf uur en hoewel ik 's avonds reisde in een poging uitgerust in Uyuni aan te komen, maakt dat weinig uit: slapen lukt je toch niet.

Eenmaal in Uyuni wordt je onderverdeeld in groepen en neemt je reisleider je mee naar het startpunt van je trip. Nu begint je reis echt. Zorg ervoor dat je genoeg drinken bij je hebt en dat je je warm hebt aangekleed, want vooral 's nachts is dit niet de warmste plek van Bolivia. Ik had destijds de pech dat de elektriciteit in heel Uyuni was uitgevallen, maar dat komt niet vaak voor gelukkig.

Samen met je groepje medereizigers ga je in een jeep op pad door Uyuni. Je reisleider neemt je eerst mee naar een verlaten treinkerkhof: een indrukwekkend gezicht. Je krijgt de tijd om foto's te maken. Hierna rijd je al over witte, indrukwekkend mooie gebieden en je bent nog niet eens op de echte zoutvlakte. Eerst is er nog een korte stop voor een lokale lunch. En dan is het eindelijk tijd voor de plek waar je voor gekomen bent: Salar de Uyuni.

Het is een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen die je ooit in je leven zult bewonderen en zodra je op de zoutvlakte staat, ben je de zware busreis direct vergeten. Nee, het is geen sneeuw. Het is een oppervlakte van tien miljard ton zout. Door het dunne laagje water op de zoutmassa, zie je een surrealistische vlakte en kun je compleet uit je dak gaan met het schieten van grappige foto's. Zorg ervoor dat je grappige attributen bij je hebt om de foto's extra leuk te maken. Let wel op, je bent niet de enige op de zoutvlakte, dus het is een beetje passen en meten om geen andere toeristen op je foto's te krijgen. Spreek ook met je reisleider een tijd af, want je wilt hier echt een tijdje blijven.

7,8
8 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

  • Betaalbaar
  • Ongelooflijk natuurverschijnsel
  • Indrukwekkende reis

Minpunten Salar de Uyuni

  • Koude nachten
Ultieme tip: Neem leuke attributen mee om bijzondere foto's te maken op Salar de Uyuni. Op het internet zijn genoeg voorbeelden van grappige foto's te vinden, laat je daar door inspireren!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

4 seizoenen! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Dieter Van Looveren op 24 april 2016

Uyuni is de hoofdstad van de Salt Flats in Bolivia. Dat kleine dorpje waaruit je vertrekt, heeft enkele kleine lokale winkeltjes en een markt.
Vanaf dat je het 'Train cemetery' hebt gezien, ben je verkocht. Daarna rijden we langs het 'Dakar' standbeeld in de zoutvlaktes en komen we andere reizigers tegen. Op zonnige dagen kun je best een zonnebril en crème meenemen. Het eerste hotel is gemaakt uit zoutblokken om je te verwarmen 's nachts. Één ding is zeker, het was er warm! De volgende dag trek je erop uit in de bergen naar grote wateren waar flamingo's thuis horen. Daarop volgen ook de geisers die op 5000m boven zeespiegel liggen. Een must als je in Zuid Amerika bent!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Salar de Uyuni

  • views.

Minpunten Salar de Uyuni

  • basic hotels.
Ultieme tip: Breng genoeg water en een Lipstick!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers
Waardering door Hilde Menheere op 19 mei 2016
9,0

10

Algemene ervaring

10

Mooi

10

Bereikbaarheid

6

Wildlife
Waardering door Tessa Liebrand op 24 apr. 2016
9,0

9

Algemene ervaring

10

Mooi

9

Bereikbaarheid

8

Wildlife
Waardering door Inge Gooskens op 24 apr. 2016
8,3

10

Algemene ervaring

10

Mooi

5

Bereikbaarheid

8

Wildlife

Reizen Salar de Uyuni

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors