Top 5 mooiste plekjes van Suriname

Top 5 mooiste plekjes van Suriname

door Victorine Sandkuyl

Wie van de natuur houdt, moet een keer een rondreis door Suriname maken. Hier is tachtig procent van het land bedekt met tropisch regenwoud en daarmee is Suriname een van de bosrijkste landen ter wereld.

De Surinaamse natuur bestaat uit grote meren, parelwitte stranden, reusachtige bomen, hoge bergen en magische eilandjes. Laat je zintuigen prikkelen door de hitte van de jungle, het gekwetter van tropische vogels en de brulapen die je al van verre kabaal hoort maken.

ZELF NAAR Suriname?

Bekijk alle 16 reizen naar Suriname

Een rondreis door Suriname staat voor puur natuur. Wij hebben de vijf mooiste plekjes in de ongerepte natuur van Suriname voor je verzameld. Maak je maar klaar om een ticket naar Suriname te boeken, want deze mooie plekken gaan zo op je bucketlist!

5. Brokopondo stuwmeer

Kale bomen en voormalige bergtoppen steken omhoog uit het water van het Brokopondo stuwmeer. Wat eens bergtoppen waren, zijn nu enkele eilandjes geworden in het 135.000 hectare grote meer. In de jaren zestig besloot Nederland tot de aanleg van dit reusachtige stuwmeer voor de winning van elektriciteit.

Tegenwoordig is het Brokopondo stuwmeer ook een toeristische trekpleister. Vaar naar Ston Eiland om de nacht door te brengen in een klein hutje. Onderweg zie je de vele piranha's in het water en heb je een prachtig uitzicht op de top van de Brownsberg.

4. Danpaati

Midden in het tropisch regenwoud van Suriname vind je een klein eilandje: Danpaati. Vanuit Atjoni vaar je per korjaal, een uitgeholde boomstam die als boot wordt gebruikt, naar dit magische plekje.

In de ongerepte natuur van het Amazonegebied leer je meer over de Saramaccaanse cultuur door een van de omliggende dorpjes te bezoeken, geniet je van de zonsondergang vanuit je hangmat of maak je spannende tocht door het regenwoud.

3. Brownsberg

Onderweg naar de top kom je luide brulapen en felle vlinders tegen. Na een relatief korte klim geniet je vanaf de top van de vijfhonderd meter hoge Brownsberg van een adembenemend uitzicht over de indrukwekkende jungle.

Vanuit Paramaribo ben je zo in het Brownsberg Natuurpark, daarom is het voor zowel de locals als toeristen een geliefde bestemming in Suriname. Toch zijn er genoeg verschillende wandelpaden waardoor je onderweg niemand tegen hoeft te komen. Vooral voor de wandelliefhebbers is een bezoekje aan Brownsberg zeker de moeite waard!

2. Commewijne plantages

Vlakbij Paramaribo waan je je even terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de oude koffie- en tabaksplantages van Commewijne. Pak de fiets en verken dit gebied op een sportieve manier.

Per fiets breng je een bezoek aan Peperpot en Frederiksdorp, beide een voormalige koffie- en cacaoplantage. Tijdens je fietstocht word je begroet door doodshoofdaapjes en kleurrijke vogels. Eindig je tocht bij het openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam en leer meer over de geschiedenis van Suriname.

1. Galibi

Een van de meest paradijselijk plekjes in Suriname is het afgelegen natuurgebied Galibi. Met haar prachtige witte zandstranden en wuivende palmbomen kom je helemaal tot rust. Breng de nacht door in een hangmat op het strand en val in slaap op het ritme van de zee.

Reis naar Galibi tussen februari en juli om de bijzondere reuzenschildpad te zien broeden. 's Nachts of tijdens het ochtendgloren reis je per boot naar de afgelegen stranden van Galibi en met een beetje geluk zie je deze imposante dieren hun eieren leggen en ingraven. Dit is zo bijzonder om te mogen meemaken, echt een must-see tijdens een rondreis door Suriname.

Wil jij deze mooie plekjes met je eigen ogen aanschouwen? Wij hebben de beste rondreizen door Suriname voor je!

Fotocredits: IG inK | Ashu Mathura | tjabeljan | tjabeljan | -JvL- | -JvL- | -JvL- | -JvL- |

Reizen Suriname

Specialisten Suriname

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors