Paramaribo

Reviews Paramaribo

6,9
7,2 Algemene ervaring
6,8 Beziens­waardigheden
7,2 Locals
7,2 Restaurants
6,6 Veiligheid
6,0 Stranden
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 5

Hmm... teleurstellend (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Nathali Grot op 15 april 2018

Ik vond het niet leuk, dit is de tweede keer dat ik daar was en het is mij vies tegengevallen, de verschillende culturen in dat land brengt je in de war, elk ras wilt je wel iets vertellen, ook heeft dat land een achterstand, grote kloven tussen arm en rijk. Deze reis tot nu toe twee keer gedaan en heeft mij handen vol geld gekost en een behoorlijk lang ziekbed. Ik zit er niet aan te denken om dit land voorlopig nog te bezoeken. Was ik maar naar Amerika gegaan, dan was ik er nog op vooruit gegaan. Mijn vakantie naar Paramaribo tot twee keer toe, geef ik geen schoonheids prijsje. Misschien omdat het ook een behoorlijk duur land is. Ik zou zeggen rijke mensen voor jullie is het ideaal om daarnaartoe te gaan, maar niet voor de minderbedeelde die eigenlijk niet vaak op vakantie gaan. Alleen als zij daar jaren voor goed sparen dan is het voor een minderbedeelde haalbaar om op vakantie te gaan. Maar ga dan naar Amerika dan heb je er nog iets aan. Maar niet naar Paramaribo.

1,0
1 Algemene ervaring
1 Beziens­waardigheden
1 Locals
1 Restaurants
1 Veiligheid
1 Stranden

Pluspunten Paramaribo

  • klimaat

Minpunten Paramaribo

  • teveel rassen
Ultieme tip: Geen idee, voor mij geen favoriete land om heen te gaan. Om de verschillende culturen en al deze rassen willen je iets vertellen.
Aangeraden voor: Avonturiers

Geweldig tropische land Paramaribo (bezocht in november 2016)

Review geschreven door RW Maggan op 12 december 2017

Lekker uitgaan en lekker eten.
Mooi natuur om ervan te genieten vooral in het binnenland, strand, bergen, cola creek om echt te ontspannen echt een geweldig tropisch land.
Leuke steden en dorpen.
Alles is goed geregeld.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Paramaribo

  • Uitgaan

Minpunten Paramaribo

  • Erg druk
Ultieme tip: Gezellig restaurant is chimin ook de verbindingen tussen de stad zijn go geregeld.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verrassend en afwisselend Suriname (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Guse op 23 mei 2017

Paramaribo is een prima uitvalsbasis om Suriname te verkennen. Het is de enige stad van het land, met veel mooie en minder mooie historie. Vriendelijke mensen. Vreemde gewaarwording om na vlucht van negen uur alle aanduidingen op straat en gebouwen in het Nederlands te lezen. Wij verbleven met gezin in een appartement bij Downdown Oasis, hetgeen zeer aan te bevelen is.

7,6
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Paramaribo

  • Tastbare geschiedenis
  • Goede uitvalsbasis
  • verrassend en vriendelijk

Minpunten Paramaribo

  • Vervallen en slecht onderhouden
Ultieme tip: Een leuk restaurantje met Surinaamse gevarieerde kaart: Souposo, in de Oosterstraat. Met gezellige binnentuin!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Suriname zo,n prachtig en heerlijk land waar je tot rust komt (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Maria Ria Rijn V Toorn op 09 mei 2017

Wij zijn naar Paramaribo gegaan waar we zelf een chauffeur gezocht hebben die ons rondreed We kwamen daardoor soms ook op plaatsen waar geen toeristen komen Het is relaxt om het op je eigen tempo te ervaren. We hebben gevaren op de rivier er in gezwommen wel met reddingboeien om omdat de stroming daar best sterk is. Ook de suiker plantages maakte veel indruk op ons Wel vonden wij dat het tijd was om de Jodensavanna eens op te knappen het is een plaats met historische waarden maar erg verwaarloosd., dat is jammer. We hebben al met al erg genoten en zouden graag nog eens terug gaan .

Ultieme tip: Heerlijk is het om te gaan eten bij het VAT het lag tegenover ons hotel Torarica muziek, alle soorten mensen die daar bij elkaar komen. Ook restaurant De Waag is een aanrader.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Leuk wandelen door Paramaribo (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Lesley Tapessur op 18 augustus 2016

Paramaribo heeft niet heel veel grote bezienswaardigheden, maar je kunt je er prima een poosje vermaken. 's Ochtends vroeg ga je voor verse groenten en fruit naar de Centrale markt op de Saramaccastraat en in het centrum vind je verschillende winkeltjes waar je leuk kunt shoppen.

Ook de Waterkant is erg gezellig. Deze straat loopt parallel aan de Surinamerivier en is dé plek om een drankje te doen. Je ziet hier historische houten huizen, drukke eetkraampjes en leuke cafés aan het water. We hebben daar op een houten steiger een Djogo gedronken, een literfles bier die je gezellig deelt.

Als je een stukje verder loopt kom je bij Fort Zeelandia, een museum waar je meer leert over de geschiedenis van Suriname. Vandaar kun je langs verschillende bezienswaardigheden wandelen, zoals de houten St. Petrus en Paulus Basiliek, de Palmentuin en het Presidentiële Paleis.

Een van de mooiste dingen aan Paramaribo is toch wel de diversiteit van de stad. Je ziet er een synagoge vlak naast een moskee en verderop staat weer een kerk. Je drinkt inheemse kasiri (een drank gemaakt van cassave), proeft saté bij een Javaanse warung en smult daarna weer van kruidige Hindoestaanse roti's. De stad is één grote melting pot!

Ook het nachtleven is trouwens erg leuk. Wij waren er in september en er waren toen verschillende tentjes en bars waar je leuk een drankje kon doen of een dansje kon wagen. Er was echt van alles wat: salsa, Surinaamse muziek, Nederlandse artiesten. Het hielp ook dat de Caipirinha's niet zo duur zijn als in Nederland!

7,4
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Paramaribo

  • Het is vrij goedkoop
  • Lekker eten
  • Leuke sfeer

Minpunten Paramaribo

  • Langzame service
Ultieme tip: Ga eten bij Roti Roopram! Het is grappig, want ze hebben er zelfs drive-thru's van. Alsof het fastfood is. Maar of je nou in het restaurant of thuis eet: het is echt heeerlijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

vakantie (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Jayant Rampersad op 31 mei 2016

Wel:
-Mooie natuur gebieden en dieren bij het rondtrekken in de binnenlanden. Goeie wandel schoenen en muggen gel is een aanrader. Als u georganiseerd gaat dan heeft u eten drinken inbegrepen.
-Mooie aangelegde stranden.
-schildpadden op natuurlijke stranden bezoeken.
-Vissen op de suriname rivier
-Drukke nachtleven in het centrum volle terrasjes.
- genoeg keus om verschillende Casino's een bezoek te brengen
-Vriendelijke bevolking.

Niet:
-op sommige plekken extreem veel muggen tegen de avond uren, ze zijn voor een korte duur aanwezig als u Insmeert gaat het goed.
-Sommige zandwegen zijn slecht onderhouden maar met een terrein wagen is het best te doen.

8,7
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Paramaribo

  • betaalbaar
  • gastvrij
  • lekker eten

Minpunten Paramaribo

  • drukke verkeer
Ultieme tip: Gezellige terrasjes in het centrum en lekkere Chinese restaurants.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Bolivia kenner
Sponsors