Death Road

Reviews Death Road

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Plaatsen
- Wandelingen
8,5 Bereisbaar
 • Aantal reviews: 2
 • Aantal waarderingen: 2

We survived the Death Road (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Danny van der Meijden op 30 juni 2017

Fietsen op de Death Road. Dat klinkt uiterst spannend toch? Vele mensen hebben hier hun leven verloren. Dit waren echter tijden dat er nog dagelijks veel verkeer over deze weg reed. Inmiddels is er een nieuwe weg en is het stukken minder druk. Nu fietsen vele mensen de berg af en dat is een geweldige ervaring. Allereerst leer je op het asfalt je fiets kennen. Als je dit goed onder de knie hebt, ga je naar het begin van de Death Road. Hier fiets je over gravel naar beneden. Een tocht waar je langs mooie landschappen komt. Maar let op; nog altijd gebeuren er ongelukken. Houdt je ogen op de weg en geniet tijdens de pauzes van het uitzicht. Je fietst door watervallen en rivieren, ziet de mooiste haarspeldbochten en fietst langs hoge kliffen en diepe dalen. Wees niet bang en gebruik je gezond verstand, dan kun je enorm genieten van deze fietstocht. Zorg er echter voor dat je een betrouwbare organisatie kiest, zodat je op goede fietsen zit, goede begeleiding krijgt en er volop tijd is om ook even te genieten van de omgeving. Als je uiteindelijk beneden bent, zul je met veel genoegen terugkijken naar een geweldige ervaring.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
nvt Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Death Road

 • Geweldige activiteit
 • Mooie natuur

Minpunten Death Road

 • Weinig mogelijkheden tot maken van fotos
Ultieme tip: De Death Road heeft al vele levens gekost. Een betrouwbare touroperator is derhalve een must. Gravity Assisted Mountain Biking is uiterst betrouwbaar.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers

Death Road, nóg spannender dan het klinkt (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anne Rombouts op 11 december 2016

Death Road, je hoort en leest er overal over zodra je besluit om naar Bolivia te gaan. Toch wel iets wat op je bucketlist moet staan, als ik andere reizigers moet geloven. Maar ja, dan mag ik wel Nederlander zijn en al een flink aantal jaren fietservaring hebben, toch vond ik het idee best wel spannend. Zeker als je hoort dat een kennis van een kennis vorige week nog een flinke smak gemaakt heeft. Maar in een opwelling had ik ineens een tour geboekt en kon ik de volgende dag gelijk gaan fietsen. Met een busje reden we naar 4500 meter hoogte en zouden vervolgens weer 3000 meter naar beneden crossen. Het eerste stuk was op een geasfalteerde weg, met af en toe wat verkeer. Prima te doen en de snelheid waarmee we naar beneden sjeesden gaf al een behoorlijke kick. Maar halverwege gingen we ineens weer in het busje. Toen gingen we naar de echte Death Road. Een smal weggetje van zand en losliggende stenen, direct naast de afgrond. Een vriendin en ik spraken af om voorzichtig te doen, ons eigen tempo aan te houden en vooral geen wedstrijdjes te doen. Maar na zo'n tien minuten waren we op zich wel zeker over de zaak en gingen we steeds sneller. Het was geweldig, het ging zo snel en het was tegelijkertijd zo eng, dat de adrenaline door m'n lichaam gierde. Wauw wat was dit gaaf! Om de vijftien à twintig minuten stopten we even met de hele groep om weer even bij te komen en de handen te strekken, want die deden flink zeer van het continue remmen. En om natuurlijk af en toe ook nog van het uitzicht te genieten, want daar let je tijdens het fietsen natuurlijk niet echt op.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Plaatsen
nvt Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Death Road

 • adrenaline-kick
 • betaalbaar
 • een toffe ervaring

Minpunten Death Road

 • in mijn ogen geen
Ultieme tip: Gewoon doen! Al klinkt het eng, je zult na afloop blij zijn dat je het hebt gedaan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors