ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Ushuaia

8,8
9,5 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
7,5 Restaurants
9,5 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 2

Martillo Island (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Rob Battes op 10 december 2017

Ushuaia, fin del mundo. Van hieruit vertrekken de cruises naar Antarctica. Een gezellig havenstadje. Dit is de plek, waar je King Crab moet eten. En dat hebben we gedaan. Voortreffelijk, bij restaurant Le Volvert. Van hieruit kun je excursies maken naar bv Martillo island. Met Pira tour kom je op het eiland en loop je tussen de pinguïns. Deze excursie duurt een dag. Je vertrekt met de bus, daarna met een snelle rubberboot naar Martillo island en vandaar vaar je met een luxe boot richting Ushuaia. Je komt langs de beroemde vuurtoren, zeehonden kolonies en aalscholvers.

Ultieme tip: Mer Pira tour naar Martillo island.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ushuaia (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tom Broekmeijer op 22 november 2017

Wat doe je ushuaia, eigenlijk niks meer dan zeggen dat je er bent geweest, bezoek wat natuur parken en glaciers die sprekend op doe van Europa lijken. Ma wat hebben hun dat wij niet hebben. Dit is o.a. Duiken in wateren waar zeldzame dieren leven die niet in onze wateren voorkomen. Zoals deze slak.

Ultieme tip: Ik weet dat het duur is. Maar laat je niet tegen houden eens iets gek te doen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ushuaia national park (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Tom Boesten op 12 november 2017

Dit nationale park is het ultieme 'einde van de wereld gevoel'! Huur een auto en zoek de mooiste en rustigste plekjes op. Auto's kunnen gehuurd worden in het centrum van het stadje. Vanuit hier is het een half uurtje rijden naar de ingang van het park.

Pluspunten Ushuaia

  • rust
  • natuur
  • wildlife
Ultieme tip: Ushaia National Park.
Aangeraden voor: Backpackers

Het einde van de wereld (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Rolf Van den Bosch op 21 mei 2017

Ushuaia, Argentinië wordt gezien als het einde van de wereld, het is de meest zuidelijke stad die er is. Hier bevindt zich ook het nationale park van Vuureiland dat werkelijk overweldigend mooi. In dit park kun je prachtige wandeltochten maken en genieten van de natuur. Hier moet je een keer zijn geweest!

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Ushuaia

  • Natuur

Minpunten Ushuaia

  • duur
Ultieme tip: Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat; neem regenkleding mee!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The end of the world (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Naomi Sterk op 13 mei 2017

Wat een bijzondere sfeer hangt er over Ushuaia! De volgende stop is de zuidpool. Zuidelijker kan je er niet komen. Het stadje is gericht op de Pooltrekkers en overal zijn er outdoor winkels te vinden. Wij waren er in het laagseizoen, dus het was vrij rustig in het stadje. Ook al ga je niet naar de zuidpool, is er nog genoeg te doen in daar! Het nationale park is er ontzettend mooi en je kan er een boottocht doen om wilde zeeleeuwen en zeehonden te zien. Als je in het goede seizoen zit kun je er ook pinguïns zien. En niet bang zijn dat het in het laagseizoen (winter) te koud is in Ushuaia, Argentijnen zijn geen kou gewend. Temperatuur ligt rond het vriespunt, wat we wel zijn gewend in de winter in Nederland.

Pluspunten Ushuaia

  • fauna

Minpunten Ushuaia

  • niks
Ultieme tip: Nationale park bezoeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Cruise over Beagle Channel (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Joyce Swanenberg op 16 mei 2016

Waanzinnige ervaring om Vuurland en Beagle Channel te zien is per catamaran. Boeken via Turist Info centre downtown Ushuaia.
Nog op zoek naar een gezellig bed and breakfast? Las Retamas is prima qua prijs/kwaliteit verhouding en aardige mensen.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Las Retamas Bed and breakfast
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Ushuaia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors