ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Iguazu Falls

9,0
9,2 Algemene ervaring
9,8 Mooi
8,5 Bereikbaarheid
8,5 Wildlife
 • Aantal reviews: 13
 • Aantal waarderingen: 6

indrukwekkend!!!! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Gaby Van Den Hurk op 18 november 2019

wauw! wat een geweldig en wat een indrukwekkend bijzondere stukje natuur!! echt geweldig, ga dit vooral zien!!! Je voelt je dankbaar dat je deel uit mag maken van zoveel natuur schoonheid. 8 km watervallen met veel natuur en dieren eromheen. neem wel een regenjas mee voor de kracht van de watervallen.

Pluspunten Iguazu Falls

 • betaalbaar
 • dagvullend
 • bijzonder

Minpunten Iguazu Falls

 • druk
Ultieme tip: Let een beetje op seizoen/toeristen periode want het kan bijzonder irritant druk zijn. zorg dat de argentijnen en brazilianen geen vakantie hebben!!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkende watervallen (maar wel toeristisch!) (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Anne Treur op 17 november 2019

De Iguazu Falls zijn prachtig! Zelf vonden we vooral het bezoeken van de Argentijnse kant erg tof, omdat we daar in alle rust konden rondlopen. De Braziliaanse kant is veel te druk met teveel pretpark-achtige toestanden dus daar waren we minder enthousiast over, hoewel het uitzicht vanaf daar waanzinnig mooi is.

Pluspunten Iguazu Falls

 • Schitterende natuur

Minpunten Iguazu Falls

 • Te toeristisch
 • erg prijzig in verhouding met de rest van Argentinië
Ultieme tip: Ga zo vroeg mogelijk en skip het eerste treintje! Neem voor de treinhalte het green path omhoog waarmee je na 10 minuutjes bij het middenstation bent, zodat je de massa voor bent.
Aangeraden voor: Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend Zuid-Amerika (bezocht in maart 2014)

Review geschreven door Ersin Özunan op 19 november 2017

Dit prachtig stukje natuur ligt op de grens van Brazilië en Argentinië. De linker kant is Argentinië en de rechterkant is Brazilië. Beiden kanten zijn overweldigend, vooral wanneer je het geweld hoort van het water. De Braziliaanse kant is meer uitzicht hebben over de watervallen en je kan ook van dichtbij op een platvorm goed zicht hebben op de watervallen van de Argentijnse kant. Super mooi uitzicht heb je! De Argentijnse kant kan je tussen de watervallen en over de watervallen lopen, deze geven een uniek beeld op hoe het water naar beneden stort. De grootste en gewelddadigste sta je letterlijk tussen de waterval in. Dit is echt heel uniek! Van mooie grote tot hele mooie kleine watervallen zorgen voor een betoverend avontuur die je echt niet snel zal vergeten.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Iguazu Falls

 • onbetaalbare belevenis

Minpunten Iguazu Falls

 • veel toeristen in het hoog seizoen.
Ultieme tip: 1 Boottrip tussen de watervallen tot aan de Devil’s Throat. Hierbij zit ook de jeep jungle safari in. 2 Neem de tijd en neem een hele dag voor beiden kanten. 3 Drielandenpunt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Iguazu van Braziliaanse kant (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Joreintje Mackenbach op 07 november 2017

Prachtige ervaring. Het geraas van het water zal me altijd bij blijven. In september was er erg veel water. Ook veel vogels en vlinders te zien. Vanaf de Braziliaanse kant wat rustiger en een beter overzicht over de watervallen.

Pluspunten Iguazu Falls

 • Flora
 • Fauna
 • Waterval

Minpunten Iguazu Falls

 • Druk
Ultieme tip: Braziliaanse kant bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Impressive falls (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anouk Vd Heuvel op 29 juni 2017

Gigantisch, majestic natuur geweld, loslopende wasbeertjes, prachtige vogels, indrukwekkende natuur. Twee volle dagen, bezoek namelijk beide kanten, Argentijnse en Braziliaanse kant en beoordeel zelf welk kant jij het meest indrukwekkend vindt

Pluspunten Iguazu Falls

 • natuur
 • wildlife

Minpunten Iguazu Falls

 • trekkpleister
Ultieme tip: Ga op een boot onder de watervallen, neem je bikini mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waterfall everywhere (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Renske Hamstra op 21 mei 2017

Het is prachtig. Ga en loop rond. Maak je er niet druk om dat je nat wordt. Je droogt wel weer op. Geniet van het geweld van de natuur. Sta soms even alleen stil en sluit je ogen. Het is prima bereikbaar, goed aangegeven en de mensen zijn vriendelijk.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Mooi
9 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Iguazu Falls

 • prachtig
 • mooi
 • gezellig
 • ruim

Minpunten Iguazu Falls

 • druk
Ultieme tip: Ga en geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Iguazu Falls (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Mark van Kaam op 15 mei 2017

Een van de mooiste plekken op aarde, gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië. De mooiste beleving is aan de Argentijnse zijde, maar de uitzichten zijn zeker net zo fenomenaal aan de Braziliaanse kant. Waan je in een echt jungleparadijs en vergeet de regenponcho of paraplu niet.

Ultieme tip: Beide kanten bezoeken, trek voor de Argentijnse zijde een volledige dag uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Iguazu falls (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Anouk Vd Heuvel op 10 mei 2017

Prachtige natuur, het geweld van vallend water, loslopende wasberen, kleurrijke vogels.
Iguazu is zo divers en indrukwekkend. Bezoek zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant, om goed het verschil te kunnen waarnemen.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Iguazu Falls

 • betaalbaar
 • divers

Minpunten Iguazu Falls

 • veel toeristen
Ultieme tip: Stap vooral in een bootje die je onder de watervallen brengt! Nog indrukwekkender. Je wordt heel nat, dus neem droge kleren mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bezoek aan natuurwonder (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Nadine Monhemius op 09 mei 2017

Met de bus van het plaatsje Puerto Iguazu naar de Iguazu falls. Zolang naar uitgekeken en vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Daar aangekomen kopen we een kaartje (niet vergeten als je aan het eind van de middag weggaat om je kaartje te laten scannen dan kan je de volgende dag voor de helft van de prijs naar binnen) Wij hebben de watervallen in een dag gedaan en dit was ook goed te doen. De watervallen waren prachtig! Dit is echt iets wat je gezien moet hebben. De wandelingen liepen langs de mooiste plekjes. We zijn gelukkig nog niet klaar want de volgende dag bezoeken we de Braziliaanse kant. Ook hier kan je heel makkelijk heen met de bus vanuit Puerto Iguazu, alleen is deze zijde niet zo groot dus staan we eerst twee uur in de rij om naar binnen te kunnen en daar word je met bussen naar de enige wandelroute gebracht. Er is nog een andere wandelroute maar daar moet je voor betalen. Dan loop je met zijn allen in een file achter elkaar aan. Natuurlijk zijn ook hier de watervallen mooi, maar het wordt verpest omdat het zo druk is. Als je de wandelroute hebt gehad, moet je ook nog even 1,5 uur in de rij staan om terug te gaan met de bus. Wij raden dus aan om gewoon twee dagen aan de Argentijnse kant te blijven en niet naar de Braziliaanse kant te gaan.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Iguazu Falls

 • watervallen

Minpunten Iguazu Falls

 • te veel toeristen brasilie
Ultieme tip: Laat je kaartje scannen als je weg gaat dan kan je die dag daarna naar binnen voor de helft van de prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De kracht van de natuur (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Yvette Smeets op 08 mei 2017

Prachtige plek om te bezoeken. Je ziet en ervaart de kracht van de natuur. Zowel de Braziliaanse als Argentijnse zijde zijn erg aan te raden! Vanaf de Braziliaanse zijde heb je een prachtig overzicht van de grote watervallen terwijl je vanaf de Argentijnse zijde weer juist wat dichterbij de watervallen komt.

Pluspunten Iguazu Falls

 • Prachtige natuur

Minpunten Iguazu Falls

 • relatief duur
Ultieme tip: Vanaf Foz du Iguazu gaat er een gratis bus naar de watervallen (heenweg)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Iguazu Falls (Braziliaanse en Argentijnse kant) (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Esther Venema op 20 februari 2017

De watervallen zijn niet voor niets uitgesproken tot een UNESCO wereldwonder, WOW! Wat is dit mooi en indrukwekkend. Je moet beide kanten gezien hebben, vanaf de Braziliaanse kant heb je zo'n mooi overzicht, dan zie je pas een hoe lang gestrekt het is. En hier heb je de Devil's Throat. Dan loop je op een brug voor de waterval, zo tof! En ga met een boot scheuren langs de watervallen. Wij hebben dit gedaan aan de Argentijnse kant en het was super gaaf! Je wordt zeik maar ook echt zeiknat, maar dit is het zeker waard. Wij hebben veel langer rond gelopen aan de Argentijnse kant omdat dit natuurpark veel groter is en je hier ook de aanzet van de watervallen, dus van bovenaf kan zien. De Braziliaanse kant heb je in een paar uur (3) wel gezien. Maar is wel de moeite waard, als je er toch bent ;-)

Pluspunten Iguazu Falls

 • Mooi natuurpark
 • Goede aangelegde wandelpaden

Minpunten Iguazu Falls

 • De racoons die los lopen
Ultieme tip: Doe goede schoenen aan! Je loopt erg veel, vooral aan de Argentijnse kant, zijn er erg veel trails. Er zijn wel veel paden gemaakt maar havanas zijn niet aan te raden ;-)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bizar fenomeen! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Michelle van Zwieten op 01 november 2016

Van tevoren zie je al foto's en denk je te weten wat je kan verwachten. Maar dan is de dag aangebroken dat je er werkelijk naar toe gaat. Van verre hoor je ze al. De spanning stijgt en dan sta je er ineens voor. WOW! Wat is dit bijzonder. De regenbogen die vormen bij de watervallen, de hoeveelheid water dat naar beneden stort en de druppels die je voelt. Het maakt het een ultieme beleving. Het is een beetje toeristisch maar probeer er doorheen te kijken want dat zijn de Iguazu Falls zeker waard.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Iguazu Falls

 • Natuurwonder
 • tropisch

Minpunten Iguazu Falls

 • toeristisch
Ultieme tip: Probeer goed om je heen te kijken en wie weet spot je een Toekan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Iguaçu: "Groot Water" is een aardig understatement (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Joeri de Vries op 20 mei 2016

De watervallen van de Iguaçu stonden ooit in schril contrast met de nabijgelegen Paraguayaanse Guaíra Falls, die de grootste ter wereld vormden. Tót deze in 1982 werden opgeofferd voor een Paraguayaans-Braziliaanse stuwdam en de watervallen van de Iguaçu de grootste uit de regio werden.

Dat Iguaçu ooit het kleine, regionale broertje was van de Guaíra Falls, kon ik mij bij aankomst onmogelijk voorstellen. Het indrukwekkende lawaai, de ongelofelijke grootte en de schrikbarende hoeveelheid toeristen doet vermoeden dat er geen gelijke op de wereld kan bestaan. Niets is minder waar. Niettemin zou deze locatie bij elke natuurliefhebber op de bucket list moeten staan.

Mijn bezoek aan de Argentijnse kant (Argentinië deelt Iguaçu met Brazilië) was kort, maar krachtig. Doordat ik slechts enkele uren beschikbaar had, heb ik een gouden tip van een lokale taxichauffeur gevolgd en de privé ingang van het Sheraton hotel gebruikt om het park binnen te komen. Een stuk rustiger en veel minder benenwerk; een aanrader voor iedereen die kampt met een krap reisschema (of gewoon de toeristen wil ontlopen).

De voetpaden zijn overal prachtig aangelegd en brengen je vaak tot op luttele meters van de watervallen. De mooie flora en fauna zorgen voor extra verwondering, hoewel de coati's (of witsnuitneusberen) je regelmatig het leven zuur maken als ze merken dat je eten bij je hebt. Als je zorgt dat je etenswaren goed verstopt en kan leven met een aardige lading toeristen, is een bezoek aan Iguaçu bij voorbaat geslaagd.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Mooi
7 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Iguazu Falls

 • Indrukwekkend
 • Mooie flora en fauna
 • Prachtig aangelegde voetpaden

Minpunten Iguazu Falls

 • Toeristisch
 • Opdringerige coatis
Ultieme tip: Een bezoek via de privé ingang van het Sheraton hotel is een aanrader (en je hoeft er geen gast te zijn). Rustiger en je krijgt een prachtig uitzicht op de koop toe.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bolivia kenner
Sponsors