Chileense wijn en passie proeven in de Maipo-vallei

Chileense wijn en passie proeven in de Maipo-vallei

door Elsemieke Land

'Ik kon de passie bijna próeven! Wat ik overigens wel daadwerkelijk proefde, was de fantastische wijn en begeleidende borrelplank.'

Je kunt mij wel wakker maken voor een glas rode wijn. En in mijn zoektocht naar een goed glas rode wijn in Chili, werd ik op slag verliefd op de wijngaard van Alicia en Andrés. Een kleinschalig familiebedrijf onder de naam Alyan Family Wines. Een wijngaard naar mijn hart, want de ligging in het decor van de Maipo-vallei net buiten de Chileense hoofdstad Santiago, in het plaatsje Pirque hadden ze niet beter kunnen kiezen. Omringd door de bergen van de Andes strekken de wijnranken zich uit rondom de chique wijnboerderij. Binnenin is de boerderij ook om door een ringetje te halen, met veel houtwerk en gouden details. Met als ultieme blikvanger het wijnvat in de salon wat als barretje dienst doet.

Onze gids Bruno leidde ons rond, waarbij eigenaresse Alicia aansloot. Ze behandelden ons als familie en vertelden ons over productie van hun uitsluitend rode wijnen en de bijzondere geschiedenis van hun Carménère-druif. De druif die ooit uitstierf, maar later werd geadopteerd tot Chili's nationale druif. Ik kon de passie bijna próeven. Wat ik uiteraard wel echt proefde, was de wijn, vergezeld door een klassieke borrelplank met vleeswaren, noten en kaasjes. 

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 56 reizen naar Chili

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors