Top 5 meerdaagse wandelroutes door Chili

Top 5 meerdaagse wandelroutes door Chili

door Nena van Bakel

Ben je een echte wandelfanaat? Ga dan op wandelvakantie naar Chili. Door het uiteenlopende landschap is elke hike een unieke beleving. Loop door de woestijn, klauter door een bergachtig landschap of rust uit bij een helderblauw meer. En word steeds weer verrast door een spectaculair uitzicht.

Ben jij benieuwd naar de mooiste meerdaagse wandelroutes van het land? Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet!

ZELF NAAR Chili?

Bekijk alle 54 reizen naar Chili

5. Cabo Froward Hike (Punta Arenas)

De hike naar Kaap Froward is er een die zeker niet voor iedereen is bestemd. Dit meest zuidelijke puntje op het vasteland van Zuid-Amerika staat niet bepaald bekend om zijn zachte weersomstandigheden. De Kaap is dan ook benoemd naar zijn ruwe klimaat met regen en wind.

De tocht begint vanuit Punta Arenas, de hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Chili: Magallanes. Onderweg is de kans groot dat je groepen pinguïns tegenkomt. In Magallanes leven namelijk meer pinguïns dan mensen! Dat geeft meteen een goede indicatie van de temperatuur hier.

Ben jij die ervaren wandelaar die deze hike wel aankan? Ga dan met een groep. Zo ga je met zijn allen deze twee tot drie dagen durende ruige route tegemoet en kan je elkaar helpen bij het oversteken van snelstromende en brede rivieren. Samen sta je sterker!

4. De Atacama woestijn (San Pedro de Atacama)

Altijd al door de woestijn willen banjeren? Hier in Chili kan het! In de meest uitgedroogde woestijn ter wereld is het mogelijk om een meerdaagse trekking te lopen; de hikes variëren van zo'n drie uur tot drie dagen. Bedenk wel dat dit een vrij heftige onderneming is en ook niet heel goedkoop.

Vanuit San Pedro de Atacama vertrekken verschillende hikes en tours naar geisers, bijzondere meren, een maanvallei en ga zo maar door. Aan variatie geen gebrek! Omdat op sommige plekken in dit marsachtige landschap nóóit regen valt, is daar dus ook geen leven wat dit tot een enorm bijzondere en haast buitenaardse plek maakt om te bezoeken.

Aangezien je door een woestijn loopt, is het essentieel om goed warme kleding mee te nemen voor de vroege ochtend en de nacht. Daarnaast heb je voor overdag kleding nodig die je goed bedekt tegen de zon: vergeet dit niet!

3. Lake District (Pucon)

Toch liever de vulkaan op? In het Lake District vind je, uiteraard, mooie meren, maar ook watervallen en verschillende (actieve) vulkanen.

Zo is het mogelijk om de Villarica-vulkaan te beklimmen in dit gebied. Deze dagactiviteit onderneem je vanuit Pucon, een resort aan de noordelijk kant van Chilean Lake. Liever wat langer onderweg? Hike dan de meerdagentrail die rondom het begin van de vulkaan loopt.

Doordat het klimaat hier het hele jaar redelijk gematigd is, kan je altijd de vulkaan op. Trek je wandelschoenen maar alvast uit de kast!

2. De 'W' (Puerto Natales)

De 'W' is een vier- of vijfdaagse hiketrail door het Torres del Paine dat onderdeel uitmaakt van het nationale park Patagonië. Waarschijnlijk is dit de bekendste en meest gelopen hike van heel dit gebied. Eigenlijk bestaat de trail uit drie verschillende trails, die samen een 'W' vormen: vandaar de naam.

Neem een goede camera mee om alles vast te leggen onderweg. Gletsjers, meren, afwisselende natuur en adembenemende uitzichten; je komt het allemaal tegen op de trail. Vooral de unieke uitzichten van deze trail zijn erg bekend. Daarnaast is de 'W' voornamelijk zo populair omdat het pad duidelijk staat aangegeven en de hike zo goed te doen is zonder hulp van een gids. Trek dus je stoute (wandel)schoenen aan en ga zelf op avontuur.

1. Het Dientes Circuit de Navarino circuit (Puerto Williams)

Last but not least: voor de echte fanatieke en avontuurlijke wandelaar is het Dientes de Navarino circuit dé trail. Deze trek is maar liefst 54 kilometer lang en loop je in gemiddeld vijf dagen. De zuidelijk ligging in Chili en scherpe, koude en stevige winden vanuit Antarctica maken dit een tocht voor echte diehards die niet bang zijn voor een stootje.

Het mag misschien wel een zware tocht zijn, maar het is zeker ook een leuke uitdaging. Je loopt over een uitgestorven landschap, waar geen toerist te bekennen is, met uitzichten die reiken tot aan Kaap Hoorn, het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika.

Zie jij die wandelvakantie naar Chili nu ook wel zitten en maak je hier het liefst meteen een rondreis van? Bekijk dan alle rondreizen door Chili.

Fotocredits: Dimitry B.

Reizen Chili

Specialisten Chili

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Brazilië kenner
Sponsors