Antarctica Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!
9,8
9,8 Algemene ervaring
9,9 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
10,0 Natuur
9,5 Interessant
- Stranden

Antarctica

door Yasmin Visser

Antarctica, ook wel Zuidpool of 'het witte continent' genoemd, is het koudste continent op aarde. En reizen naar deze vrieskast is mogelijk. Bijvoorbeeld vanaf zuidelijk Argentinië. Sommige delen van Antarctica zijn te bereiken vanaf Nieuw-Zeeland en vanaf het zuidelijkste puntje van Argentinië: Ushuaia. Vanaf dit stadje vaar je per ijsbreker via het Beagle kanaal, dat Chili van Argentinië scheidt, richting open water.

Waarom Antarctica?

Op de Zuidpool zul je ongerepte wildernis tegenkomen die nergens anders ter wereld te vinden is. Dit afgelegen continent geeft je de unieke kans om te worden omringd door gigantische ijsbergen, kolonies pinguïns en indrukwekkende walvissen in hun natuurlijke habitat. Het overweldigende gevoel van isolatie en sereniteit brengt je dichter in contact met de pure schoonheid en onaangetaste natuur van de aarde.

ZELF NAAR Antarctica?

Bekijk alle 9 reizen naar Antarctica

Ezelspinguïns

Op deze route naar het vasteland van Antarctica vaar je eerst langs de Falkland Eilanden. Deze dunbevolkte archipel van bijna zevenhonderd eilanden ligt op ongeveer vierhonderd kilometer van Argentinië.

Het landschap bestaat uit besneeuwde bergen, meren en graslanden. In de wateren leven walvissen en dolfijnen. Op de steile kliffen wonen Magelhaenpinguïns. Ook zie je er Koningspinguïns, Macaronipinguïns en Ezelspinguïns.

Aan boord

Vanaf de Falkland Eilanden vaar je in twee dagen naar South Georgia. Aan boord van de ijsbreker krijg je lezingen en informatieve filmpjes over alles wat met Antarctica te maken heeft, bijvoorbeeld over welke dieren er leven en hoe je bepaalde vogels kunt herkennen. Maar ook over de geologie van het landschap en over de vele ontdekkingsreizen naar de Zuidpool, van bijvoorbeeld Amundsen en Shackleton.

Op South Georgia broeden kolonies koningspinguïns met duizenden gelijk hun eieren uit. Vanaf een afstand ruik en hoor je de dieren al. De jonkies zien er schattig uit met hun opvallende bruine vachtje.

Witte massa

Vanaf South Georgia is het ongeveer drie volle dagen varen naar het 'echte' vasteland van Antarctica. Hier begint de witte massa: ijs, sneeuw en gletsjers. Hier zwaaien de pinguïns, zeeluipaarden en walvissen de scepter.

Nu begrijp je ook waarom je vaart met een ijsbreker. Dikke ijsschotsen en drijvende ijsbergen zouden menig schip tegenhouden, maar vormen geen gevaar voor deze boot.

Zodiac boot

Met een normale boot kom je niet eens door het Lemaire Kanaal. Dit kanaal is bijzonder door de metershoge besneeuwde rotswanden die het kanaal aan beide kanten inkapselt.

Met een opblaasbare zodiac boot vaar je verder naar alle bezienswaardigheden van Antarctica en manoeuvreer je gemakkelijk langs de ijsschotsen en ijsbergen. Zo ga je bijvoorbeeld naar het Petermann Eiland. Hier leven duizenden Ezels- en Adéliepinguïns. Deze dieren zijn erg nieuwsgierig en komen vanzelf naar je toe als je rustig ergens gaat zitten.

In bikini op Antarctica

Ook de Zuidelijke Shetland Eilanden, met hun groengele waas van algen, zijn een bezoek waard. Hier vind je een oude krater en natuurlijk verwarmde baden, waar je in je bikini of zwembroek in ligt zonder het koud te hebben!.

Vanaf de Zodiac vaar je in een kayak het open water. Al peddelend vaar je langs ijsschotsen en zie je pinguïns voor je opspringen uit de zee. Kijk wel uit voor zeeluipaarden en walvissen.

Terug naar Argentinië vaar je door de Drake Passage, of Straat Drake. Deze zeestraat staat bekend om haar storm en grote kans dat de enorme golven je van links naar rechts doen glijden op het dek. Misselijkheid gegarandeerd. Maar het maakt niet meer uit. Je bent op Antarctica geweest.

Reizen Antarctica

Reviews Antarctica

Antarctica 2018 (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Linda van Herwijnen op 18 november 2019

Van 5 tot en met 14 november 2018 mocht ik samen met mijn man de prachtige reis naar Antarctica maken! Bevoorrecht voelde ik me (en nog) dat ik op mijn 31e de 7 continenten had aangedaan.
Als je een avonturier bent, van de natuur houdt en tegen de kou kan (waar je je overigens prima tegen kan kleden) dan moet Antarctica op je Bucket list
Ik ga er ook verder geen woorden aan vuil maken, Antarctica moet je zelf ervaren!!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: “Nieuwjaarsduik”
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Antarctica expeditie (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Jeanine Grabe op 12 november 2018

Antartica is een sprookje! Als je er eenmaal bent, na twee dagen de drake passage te hebben overwonnen, is het alsof je in een andere wereld bent. Alles is wit, je hoort niets en je wordt overwelmd door kalmte. Je beseft je dan pas echt hoe klein je wel niet bent. De natuur is prachtig en de dieren ook, zoals pinguins, walvissen en zeehonden. Een bucketlistje!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Antarctica

 • verlaten
 • natuur
 • rust

Minpunten Antarctica

 • koud
 • drake passage oversteken
Ultieme tip: Camera af en toe wegleggen en GENIETEN!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Absolutely the most amazing place on earth! (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Toby Kompanje op 11 december 2017

Antarctica is one of those special places. Everyone that has been will agree with me, it is a destination you will have to experience in order to understand how amazing it is! There is really no other place like it.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Cruisen in Antarctica (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Marieke Keurntjes op 09 december 2017

Er zijn overal zoveel mooie dieren! Wij hadden heel helder weer, waardoor we een goed uitzicht hadden. Hierdoor zijn wij ook een halve dag langer in Antarctica gebleven. Dat het 's nachts niet donker werd, was ook wel bijzonder.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Er bij stil staan wat de verwarming met de aarde en vooral Antarctica doet. Ook wetenschappers ontmoeten.
Aangeraden voor: Avonturiers

Memories for a lifetime (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door kees de rooij op 15 november 2017

Dit is er een voor de bucketlist en dan voor een paar keer. Wat een schoonheid en dan heb ik het nog niet eens over het wildlife. Ik kan me geen mooiere plek bedenken om mijn vijftigste verjaardag te vieren, wat ik dus gedaan heb, prachtig.

Pluspunten Antarctica

 • de rauwe natuur
Ultieme tip: De Plancius een expeditieschip, je komt overal en niet te groot, dus altijd verzekerd van landingen.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste reis ooit (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Ilona van Dolder op 12 november 2017

Antarctica is het mooiste stukje aarde. Na deze reis weet je dat je nooit meer zoiets moois zal zien.
Buiten het prachtige landschap is het ook elke dag weer genieten van de lompe pinguïns, de walvissen die regelmatig langs zwemmen en de zeeleeuwen welke uitgebreid liggen te gapen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Leg af en toe de camera weg. Ga gewoon op een rots zitten en geniet van de schoonheid, de rust en de pinguïns.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het pareltje van de aarde (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ellen Groot op 12 november 2017

Antarctica was FANTASTISCH. Zoveel ijs, dieren, en een uitzicht dat nooit zal vervelen. Walvissen, orka's, zeeleeuwen en pinguïns komen allemaal 'gedag' zeggen. Een onvergetelijke mooie ervaring! Wees wel op tijd want deze plek zal helaas wel eens snel 'toeristisch' kunnen worden

Pluspunten Antarctica

 • schoon
 • ongerept
 • uitgestrekt

Minpunten Antarctica

 • het wordt drukker
 • ver weg
 • ik kan geen minpunten noemen
Ultieme tip: Zorg wel dat je met een organisatie gaat die de gedragscodes in acht nemen en heel strikt zijn mbt afval en toegang op het land en naar de dieren toe.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Bestemming om nooit te vergeten. (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Heidi Van Buren op 17 mei 2017

Met een Tallship drieënhalve week over de zeeën van Antarctica zeilen. Zoveel mooie landingen op Antarctica, het mooiste continent. Echt een reis om nooit meer te vergeten... pinguïns, gletsjers, sneeuw en ijs zover als je kunt kijken.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Antarctica

 • Rust
 • ruimte
 • weinig toeristen
 • natuur
 • pinguïns
 • ijs
 • sneeuw
 • landschappen
 • gletsjers

Minpunten Antarctica

 • geen
Ultieme tip: Bark Europa, varen met een tallship heeft absoluut meerwaarde...
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Zo mooi (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Sylvia van der Wateren op 08 mei 2017

Ik heb nog nooit zo'n ongerept werelddeel bezocht. Het was werkelijk een once in a life time ervaring.
Ik was met de Plancius waar maar honderd mensen op kunnen, dus konden we ook iedere keer allemaal van boord om iets te gaan zien. Ga je met een groot schip, dan kom je niet aan land. Er mogen namelijk maar honderd mensen tegelijk landen op Antarctica

Pluspunten Antarctica

 • onbeschrijvelijk mooi

Minpunten Antarctica

 • kost een paar centen
Ultieme tip: Bereid goed voor en kies een goede organisatie.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk Antarctica (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Rodney van der Spoel op 07 mei 2017

De natuur is wonderschoon op Antarctica. Enorm grote ijsbergen met een prachtige blauwe gloed, waanzinnig grote kolonies pinguïns, bijzondere robben zoals de zeeluipaard of de krabbeneter. En natuurlijk sneeuw, heel veel sneeuw. Het was een onvergetelijke reis. Geniet ook van dit schitterende landschap, zolang het nog kan.

Pluspunten Antarctica

 • Natuur
 • Pinguïns
 • Zeevogels
 • Rust

Minpunten Antarctica

 • Duur
Ultieme tip: Het kost een hoop geld, maar het is het meer dan waard. Geniet van de rust, het wildleven en de natuur.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Fifthy shades of white (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Nikie Dijk op 07 mei 2017

Antactica is moeilijk te omschrijven in woorden, dit omdat elke omschrijving tekort doet aan de werkelijke schoonheid van dit continent. Hetgeen wat me het meeste verraste, was dat er zoveel verschillende kleuren wit bestaat. Maar hetgeen wat het meeste indruk op mij maakte, was de omvang van dit continent en de stilte. Waar je ook keek, overal zag je ijsschotsen en bergen bedekt met een enorme lading sneeuw en dan die intense stilte, geen auto's, brommers of vliegtuigen, alleen het geluid van pinguïns die rondom je heen lopen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Antarctica

 • natuur
 • pinguins
 • walvissen
 • niet te toeristisch
 • lezingen tijdens het varen over Antartica

Minpunten Antarctica

 • geen
Ultieme tip: Probeer met een kleine boot te gaan zo kan je vaker aan land en loop je niet met 200 man tegelijk op Antarctica.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Van zware storm tot absolute stilte (bezocht in november 2016)

Review geschreven door willemien boode-ten hove op 10 december 2016

Wat een ervaring! Vanaf Uruguay via Puerto Madryn (Argentinië) en de Falkland-eilanden naar Antarctica. Via de Chileense fjorden vanaf Punta Arenas terug.
Onderweg stormen gehad, wat in dat gebied normaal is. Ook tijdens de eerste landing in Antarctica sloeg het weer om, maar toen zijn we verder gevaren en de twee volgende landingen waren zo mooi. Er zijn geen woorden voor wat je dan voelt.....
Op de terugweg door de Chileense fjorden was het weer onstuimig, maar dat heeft ook wel wat. Niks is zeker op zo'n tocht: de natuur is de baas.

Pluspunten Antarctica

 • de natuur

Minpunten Antarctica

 • Grote afstand
Ultieme tip: Ga er vanuit dat alles afhangt van het weer. Zo kan alles elk moment veranderen, dingen kunnen soms niet doorgaan. Maar je humeur er niet door laten bederven, blijven genieten!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Wij maakten een Antarctica-cruise met de Holland Amerika-lijn vanuit Valparaïso>Bueno (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Robert A.J. van de Bank op 03 juli 2016

We vlogen eerst naar Buenos Aires om daar 3 dagen,2 nachten te verblijven. Met de Hop-on/Hop-off bus 2 dagen op pad geweest en daardoor eigenlijk al veel van deze stad en z'n bezienswaardigheden kunnen zien met prachtig weer.Toen > Santiago de Chili en per taxi > Valparaïso om na een nacht in een hotel aan boord te gaan van de Zaandam.We hadden prachtig weer terwijl we door de Chileense fjorden voeren en een 3-tal havens aandeden. Bij Kaap Hoorn was het water zo woelig daat we terugvoeren naar het Beagle Canal om naar Usaia,(Argt.),de zuidelijkste stad op aarde te varen en een passagier af te zetten(ziekte!). Toen > Antarctica. Onderweg al de nodige ijsbergen tegengekomen.Steeds prachtig,maar frisser weer gehad. De bestemming was Palmer Station ,een VS-Station om vandaar de werkelijk schitterende baaien van het Olifant-schiereiland te bevaren! Veel ijsbergen/-(jes) en schotsen gezien met daarop zeeleeuwen-/-honden en natuurlijk pinquins. Ook -in de verte 2 x een walvis waargenomen. PRACHTIG en INDRUKWEKKEND allemaal.Aan boord waren we al dagen lang via lectures voorbereid op dit fenomeen door een pooldierenexpert,een medewerker van het US-Antarctic Scienes Dept., en een ex- Zuidpool-vorser .Overdag werd er commentaar gegeven door een"ice-pilot". Alles HEEL professioneel,waardoor onze cruise echt onvergetelijk is geworden. De verder reis > Buenos Aires met ontscheping verliep goed ,maar was natuurlijk wat "saai"vergeleken met de Pooldagen!

9,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
nvt Locals
10 Natuur
nvt Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Antarctica

 • ,pooldieren
 • weer
 • landschap
 • ijsbergen/-schotsen

Minpunten Antarctica

 • Buitentemperaatuur
 • soms slechte weer
 • onstuimige zee
Ultieme tip: Boek een cruise met de HAL vanuit Valparaïso> Antarctica > Buenos Aires (BA)of omgekeerd). Maak een groepsvlucht> Buenos Aires, of ga op jezelf om meer van deze stad te zien!. .
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors