ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Buenos Aires

7,7
8,4 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
7,2 Locals
8,4 Restaurants
6,4 Veiligheid
6,0 Stranden
 • Aantal reviews: 4
 • Aantal waarderingen: 5

Kleurrijke stad vol passie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Anya Strating op 18 november 2018

Wat een veelzijdige stad is Buenos Aires; Ik verbleef er in totaal twee weken, maar ook in enkele dagen is het mogelijk om een goede indruk van de stad te krijgen. Een (NL) fietstour is bij uitstek een leuke manier om in een korte tijd veel te zien en te horen en ondertussen lekker actief bezig te zijn (en bruin te worden!) De letterlijk kleurrijke stad bestaat uit verschillende wijken met elk hun eigen sfeer, maar wat je zeker moet bezoeken is de kleurrijke volksbuurt la Boca, het sfeervolle en klassieke San Telmo en voor een hapje en en drankje, het trendy Palermo dat barst van de streetart, hippe winkels en waanzinnige (en betaalbare!) restaurant en bars. Ook op regenachtige dagen kun je je in Buenos Aires prima vermaken; neem voor slechts enkele euro’s een bus of taxi naar een van de vele museums zoals het indrukwekkende Evita museum of het Fola met elke maand nieuwe fotografie tentoonstellingen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Buenos Aires

 • veelzijdig en kleurrijk

Minpunten Buenos Aires

 • het is niet overal veilig
Ultieme tip: Neem de tijd voor het bezoeken van een tango en laat je betoveren door de Argentijnse passie voor deze dans!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Het bruisende Buenos Aires (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Eline van Gameren op 23 januari 2017

Zeer levendige stad waarin van alles te beleven is. Ga op fietstour met een gids om alle wijken van het grote Buenos Aires te ontdekken: van La Boca tot Palermo. Bezoek een typische tango-avond waarin je je onderdeel voelt van de typische Zuid-Amerikaanse cultuur en waag wellicht zelf nog een dansje in een van de vele salsa-barretjes die Buenos Aires rijk is. Ten slotte, sla vooral de vele goede restaurants niet over die er veelvuldig te vinden zijn. De steak is goddelijk en een absolute must voordat je het land weer verlaat. Meer behoefte aan cultuur en natuur? Verlaat de stad en breng je tijd door op een ranch bij een 'gaucho' of huur een auto en cruise door Argentinië.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Buenos Aires

 • Wereldstad
 • Veilig
 • Mix Zuid-Amerika en Europa
 • Salsa en tango
Ultieme tip: Ultieme tip: aan de steak in een typisch Argentijns restaurant. Veel keuze in Buenos Aires en een absolute must voordat je Argentinië verlaat.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Titel 'Parijs van het zuiden' komt bij Buenos Aires niet uit de lucht vallen (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Joeri de Vries op 11 mei 2016

'Het Parijs van het zuiden' wordt het wel genoemd. Hoewel gelijkenissen met de stad van de liefde in de wereld niet bepaald dun gezaaid zijn (Detroit, Boekarest, Riga), maakt Buenos Aires wel degelijk aanspraak op de titel. De stad doet namelijk écht denken aan Parijs.

Om te beginnen de architectuur. Lopen door het centrum van Buenos Aires is geen typisch, Zuid Amerikaanse ervaring. De mix van Franse, Spaanse en Italiaanse architectuur gaf mij nadrukkelijk het gevoel te wandelen in een grote, Europese stad. De talloze kerken, kleine cafés en de Argentijnse voorliefde voor 'medialunas' (zoete croissantjes) droegen hier aan bij.

Toch kent de stad ook een eigen karakter. Zo is de beroemde begraafplaats Recoleta uniek en absoluut een bezoek waard. De duizenden graftombes vormen gezamenlijk een kleine, macabere stad. Ondanks de duistere sfeer, was mijn bezoek zeker geen deprimerende ervaring. Toch zou ik me kunnen voorstellen dat een bezoek met kinderen niet ideaal is.

Buenos Aires kent verder nog talloze andere, noemenswaardige attracties. Zo mag een bezoek aan de wereldberoemde buurt Boca niet op de to-do lijstjes ontbreken en is de botanische tuin een fijne oase van rust in de anderzijds drukke stad. De ultieme afsluiting van mijn reis vond ik overigens het 'Jezus-themapark' Tierra Santa. Een leerzame (en stiekem best komische) wandeling door duizenden jaren van religieuze gebeurtenissen, bezien vanuit streng gelovig Zuid Amerikaans perspectief. Een aanrader.

7,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Buenos Aires

 • Mooie architectuur
 • Veel bezienswaardigheden

Minpunten Buenos Aires

 • Druk
 • Enigszins toeristisch
Ultieme tip: Liefhebbers van zoetigheid kunnen zich te goed doen aan 'facturas Argentinas' (een soort zoete broodjes) en 'medialunas' (croissantjes).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Blitsbezoek Buenos Aires (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Marijke Robeyns op 25 april 2016

Tijdens een blitsbezoek van 48 uur heb ik kort kennis kunnen maken met Buenos Aires in het beste seizoen, de lente. De Jacaranda bomen stonden prachtig in bloei en gaven de stad een extra mooie uitstraling. Tijdens een rondleiding heb ik de hoogtepunten van Buenos Aires kunnen beleven, een aanrader als je van steden houd.

6,8
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
5 Locals
9 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Buenos Aires

 • historische gebouwen
 • mooie parken

Minpunten Buenos Aires

 • Oppassen voor zakkenrollers
Ultieme tip: La Boca is volgens mij de prachtigste plek van de stad en dompelt je onder in de bruisende sfeer tussen de kleurrijke huisjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Tessa Liebrand op 24 apr. 2016
8,2

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Restaurants

5

Veiligheid

nvt

Stranden

Reizen Buenos Aires

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors