ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews El Chaltén

9,1
9,2 Algemene ervaring
9,7 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
8,6 Restaurants
9,5 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 9
  • Aantal waarderingen: 6

Wandelen op het hoogste niveau (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Sandra Verbeek op 29 december 2018

Vanuit El Chaltén kan je supermooie wandelingen maken, zowel korte als langere. Je wandelt/klimt door landschappen met bergen, gletsjersmeren, watervallen en bossen. En grote kans dat je condors ziet.

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten El Chaltén

  • Veel wandelmogelijkheden
  • Gezellig plaatsje
  • goed onderhouden natuurgebied

Minpunten El Chaltén

  • weinig pinmogelijkheden
Ultieme tip: Zorg voor een goede wandeloutfit en wees voorbereid op ieder weertype. Een goede conditie is nodig voor de zware wandelingen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fitz Roy, een prachtige parel in Patagonia (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Anneke Claassen op 11 november 2018

Waar we totaal geen verwachting hadden van El Chalten, was dit een hele fijne plek om te zijn en te verblijven. Vanuit dit kleine stadje kun je verschillende dag of meerdaagse hikes doen. Zoals ook naar de prachtige parel Fitz Roy, absoluut een van de mooiste, serene plekken die ik heb mogen zien. We sliepen bij Rancho Grande, een soort gezellige blokhut, waar je prima kunt eten, maar ook zelf een maaltijd kunt klaarmaken in een van de twee keukens. Geen bezoek aan Patagonia zonder hier geweest te zijn.

Ultieme tip: De tocht naar Fitz Roy, de zonsopkomst. Ongeveer 1,5 uur voor de zonsopkomst vertrekken
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wandelparadijs El Chaltén (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Astrid van Veen op 16 november 2017

El Chaltén is een klein dorpje gelegen tussen de prachtigste bergtoppen. Je kunt hier eindeloze wandelingen maken en het gevoel hebben alleen op de wereld te zijn. Het is een rustig, authentiek en gezellig dorpje waar alles draait om 'hiken'.
Wij wandelden de bekende route naar Fitz Roy (Laguna de los Tres) en overnachten op een camping, waar wij bijna de enige kampeerders waren. Ook liepen wij de eenvoudigere hike naar Laguna Torre.
Beide wandelingen zijn de mooiste wandelingen die wij ooit maakten. Deze hikes staan qua natuurschoon op gelijke hoogte met de wandelingen in Park Torres del Paine (Chili), maar dan een stuk rustiger op de routes.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten El Chaltén

  • Natuur
  • karakteristiek
  • locals

Minpunten El Chaltén

  • duur
Ultieme tip: Overheerlijke empanada's te koop bij een Che Empanada's aan het einde van de hoofdstraat. Heerlijk voor onderweg gedurende een lange wandeling!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Hiken in Patagonië (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Paul Van Gogh op 11 november 2017

Fantastische 2 daagse trekking gedaan, geslapen in een tentje en schitterende uitzichten gehad! El Chaltén zelf is fijn en er zijn betaalbare hostels voor de low budget reiziger. Verder zijn er veel dingen te doen en kun je geweldige wandelingen maken.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten El Chaltén

  • Dichtbij het park

Minpunten El Chaltén

  • Het is er best toeristisch
Ultieme tip: Tentje, slaapzakje, wandelschoenen, eten mee en laat je betoveren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

El Chaltén (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Myrna van Dam op 22 juni 2017

Tijdens mijn reis van 5 maanden ben ik ongeveer 3 weken in Patagonië geweest in de maand december. Moeder Natuur trakteert je in deze maand op een prachtig, verbluffend en adembenemend stukje natuur. Vanuit El Chaltén kun je verschillende hikes lopen, maar de meest bekende is toch wel de hike die je naar het uitzicht van de toppen van Fitz Roy leidt, de hike is genaamd Laguna de Los Tres. Het laatste uurtje is even afzien, je klimt hier over een afstand van 1 kilometer ongeveer 400 meter in hoogte, maar het uitzicht wat je krijgt is het meer dan waard. Eenmaal terug in El Chaltén zijn er genoeg restaurantjes en barretjes waar je lekker in relax-modus kan met een welverdiend drankje in je hand!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten El Chaltén

  • Prachtige natuur
  • Veel eetgelegenheden
  • Voldoende busverbindingen

Minpunten El Chaltén

  • Erg toeristisch
  • Duur
  • Moeilijk om geld te pinnen
Ultieme tip: Neem voldoende contant geld mee, er zijn namelijk veel toeristen en er is maar één bankautomaat. Deze wordt maar één keer per week bijgevuld en is vaak halverwege de week al leeg.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

El Chaltén (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Hilke Visser op 21 mei 2017

El Chaltén is prachtig!! Het dorpje middenin de vallei en nationaal park is klein en schattig en super gastvrij. Vanuit het dorpje kun je zelfstandig verschillende hikes doen; voordeel van deze bestemming is dus dat je geen extra geld kwijt bent aan excursies en dergelijke. Ook zitten er leuke horeca-tentjes waar je kunt bijkomen na een dag hiken. Dit was mijn favoriete bestemming van mijn rondreis door Argentinië en zou het iedereen aanbevelen. Elk aanzicht is adembenemend!!

Pluspunten El Chaltén

  • compact
  • toegankelijk
  • mooi

Minpunten El Chaltén

  • sluit tijdens najaar
  • niet altijd brood
Ultieme tip: De hike naar Cerro Torre is prachtig!! Het is lang, maar werkelijk de hele wandeling is mooi. Ook Laguna Capri is prachtig. Herfst is heel mooi, maar tricky met weer
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fitz Roy (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Carina Nieuwland op 11 mei 2017

Na een uur of vier hiken kom je uit bij dit schitterende uitzicht. Je ziet condors om je heen vliegen en kunt hier lekker lunchen (zelf meenemen) voordat je weer terug gaat wandelen. Ook kan je kiezen voor meerdaagse tochten.

Ultieme tip: Ga in de herfst!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lawless Hikersdorpje (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Naomi Sterk op 07 mei 2017

Een klein dorpje in het midden van de natuur. Er hangt een bijzonder sfeertje over El Chaltén. Hikers en avonturiers trekken massaal naar dit oord om de bergen van Patagonië te trotseren en de mooie natuur te aanschouwen. Hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van El Chaltén is mount Fitz Roy, vernoemt naar de Britse ontdekkingsreiziger en marine bioloog. Deze almachtige berg trekt al jaren natuurliefhebbers over de hele wereld aan. Het dorpje zelf is verder niet bijzonder, het is er klein, veel hostels, weinig winkels, weinig restaurants en weinig supermarkten. Het dorpje is er om de hikers onderdak te bieden en zich voor te bereiden om de lange hikes of mensen rusten er uit na terugkomst. De sfeer in el Chaltén is relaxed en iedereen in het dorpje is 'laid back'. Je kan fietsen huren en ermee midden op de weg mee fietsen. Er is namelijk weinig verkeer, iedereen in dit dorpje verplaatst zich met een mountainbike of gaat ter voet verder.

9,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
nvt Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten El Chaltén

  • aardige en behulpzame locals
  • relaxte sfeer
  • simpel (niet te veel poespas)
  • reizigerszijnopen

Minpunten El Chaltén

  • weinig voorzieningen
Ultieme tip: Er een leuke 'cervezeria' met lekkere biertjes en onbeperkt pindaatjes voor daarbij, ideaal na een hike. Interieur is er heel typisch: krukjes en banken bekleed met koeienhuiden.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fitzroy day hike, El Chaltén (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Lizzy Zoutewelle op 07 mei 2017

El Chaltén is een klein dorpje met slechts driehonderd inwoners aan de voet van het Fitzroy massief (3,375 m). Je loopt zo vanuit het dorp in vijf à tien minuten naar de start van de Fitzroy hike. Er zijn verschillende wandelingen die je kunt doen, maar ik had helaas maar een dag en heb gekozen om naar het meertje (lookout point) bij het Fitzroy massief te lopen. Een leuke en ontzettend mooie wandeling, in acht uur gelopen (retour). Nu moet ik wel zeggen dat ik geen snelle wandelaar ben. Ik stop vaak voor foto's en gewoon om even stil te staan en van de omgeving te kunnen genieten.

De wandeling begint gelijk met een stuk omhoog lopen, dus het is niet echt rustig beginnen. Als je dan het bos uitkomt, loop je een lang stuk door de vallei, die is redelijk vlak en ontzettend mooi! In de verte zie je de ruige en nog met sneeuw bedekte punten van Fitzroy mountain. Het laatste uurtje is pittig, het gaat opeens stijl omhoog over de rotsen. Let goed op want ik heb meerdere mensen onderuit zien gaan. Neem de tijd voor dit laatste gedeelte. Tegen de tijd dat we bij de top waren, was helaas het weer omgeslagen en was de top in de wolken. Erg jammer maar niks aan te doen, het was nog steeds de moeite waard.

Tips:
- Het weer kan snel omslaan dus bereid je voor op alles, ook dichterbij de top word het snel kouder en is er grote kans op meer wind
- Goede wandelschoenen
- Neem genoeg eten mee
- Water kan je bijvullen bij de vele beekjes, dus het is zeker niet nodig om vanuit het dorp met liters op je rug te lopen (ik liep zelf met halve liter fles)
- Loop je eigen tempo
- Vertrek vroeg om de meeste toeristen voor te zijn

Als je terugloopt richting het dorp zit er aan je rechterhand La Walferia. Een klein café met heerlijke wafels. Die heb je wel verdiend na deze wandeling! Ook zijn er in El chaltén verschillende plekken waar je massages kan krijgen of naar een spa kan om je na de wandeling weer even bij te kunnen komen.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten El Chaltén

  • Je loopt zo vanuit het dorp naar het start punt van de wandeling
  • Geen entree fee en je hoeft geen gids te huren

Minpunten El Chaltén

  • De dag wandeling kan heel druk zijn in de zomer maanden
Ultieme tip: La Walferia, expert in waffels. Ze hebben heel veel keuze aan waffel toppings!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen El Chaltén

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors