Kan ik in Argentinië wel vegetarisch eten?

Kan ik in Argentinië wel vegetarisch eten?

door Elsemieke Land

Ja, dat kan. Maar het kan wel lastig zijn. Argentijnen en hun vlees zijn als twee handen op een buik. Zelfs de regering draagt bij aan deze romance door de prijs van vlees kunstmatig laag te houden. Ook de asado, de Argentijnse versie van een barbecue, draagt bij aan de liefde voor vlees. Het is een levendige traditie en bovendien een sociaal evenement. Het maakt vegetarisch eten in Argentinië er niet makkelijker op. Gelukkig zijn er naast Spaanse ook veel Italiaanse invloeden doorgevoerd in de Argentijnse keuken. Een vegetarische pasta of pizza is daardoor makkelijk besteld. Tenminste, als je in het goede restaurant aanschuift.

In Buenos Aires en de grote steden in Patagonië is er gelukkig genoeg vegetarisch eten uit allerlei wereldkeukens te vinden. Daarbuiten kan het wat lastiger zijn. De parrillas, zogenaamde grillrestaurants, kun je alvast overslaan, maar in een por kilo-restaurant schep je je bord vol met groenten en salades van het buffet. Zoals de naam al doet vermoeden betaal je hier per kilo, dus dat is vaak ook nog voordelig. Verder bestel je van de Argentijnse menukaart bijvoorbeeld de stoofschotel humita, op basis van mäis, uien en bonen, of het kaasgerecht provoleta. Ben je op reis met vleeseters? Dan kan je de vegetarische borrelhapjes van een picada meepikken. 

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 61 reizen naar Argentinië

Voor een vegetarisch ontbijt ondervind je in Argentinië waarschijnlijk weinig problemen, want Argentijnen beginnen de dag graag met zoet. De karamelpasta dulce de leche ontbreekt zelden en wordt meestal geserveerd bij zogenaamde medialunas, een soort zoete mini-croissant. Voor een lichte lunch of een middagsnack kun je terecht bij panaderías, oftewel bakkerijen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar vegetarische empanadas met kaas en ui. Wanneer je echt wanhopig wordt, is de Argentijnse supermarkt je beste vriend. 

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors