Kan ik zomaar Antarctica bezoeken?

Kan ik zomaar Antarctica bezoeken?

door Emma van Kampen

Een reis maken naar Antarctica is zeker mogelijk, maar dit kan je niet zomaar op eigen houtje doen. Om het kwetsbare milieu van Antarctica te beschermen, gelden er zeer strenge regels voor reisorganisaties en toeristen. Bovendien is het alleen mogelijk om het continent in de zomer te bezoeken, die in Antarctica tussen november en maart valt. Het ijs is dan dusdanig gesmolten dat het gebied toegankelijk is voor reizigers.  

De makkelijkste manier om in Antarctica te komen is via het zuidelijkste puntje van Argentinië: Ushuaia. Hier stap je op een cruise, zeilschip of expeditieschip die je in ongeveer twee dagen naar het vasteland van Antarctica brengt. Deze boten vertrekken dagelijks. Tussendoor stap je nog over in kleinere bootjes en kajaks waarmee je dichterbij de walvissen, orka's, zeehonden en pinguïns komt die in het gebied leven. 

ZELF NAAR Argentinië?

Bekijk alle 65 reizen naar Argentinië

Wie een once-in-a-lifetime-experience in Antarctica wil beleven, moet hier wel aardig wat geld voor overhebben. De prijzen kunnen namelijk oplopen van enkele duizenden tot meer dan tienduizend euro per persoon, afhankelijk van de route en het soort schip dat je kiest. Als je niet zo’n groot budget hebt, kan je ervoor kiezen om laat in het seizoen een ticket voor de boot in Ushuaia te scoren. Om alle boten vol te krijgen, koop je vaak last-minute je kaartje voor een lagere prijs. De hoge prijzen zijn er echter niet voor niets; deze dragen namelijk bij aan het behoud van dit bijzondere continent. 

Reizen Argentinië

Specialisten Argentinië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

ZuidAmerika.nl kenner
Sponsors