ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Colca Canyon

8,9
8,8 Algemene ervaring
9,4 Mooi
8,2 Bereikbaarheid
9,0 Wildlife
 • Aantal reviews: 8
 • Aantal waarderingen: 5

2-daagse tour (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Erik van Turnhout op 21 december 2018

Met Colonial Tours hebben we een 2 daagse Colca Canyon tour gedaan met de bus. In de bus kregen we goede uitleg over hoe we ons op de hoogte konden voorbereiden. We stopten regelmatig en konden bij aankomst in Chivay genieten van de thermale baden. Het hotel was niet veel bijzonders maar goed genoeg. 's Avonds kregen we een echte toeristische dinershow te zien waar we enorm hebben gelachen. De 2e dag zijn we gestopt en hebben we veel condors gezien, en genoten van de uitzichten. Op de terugweg waren nog verschillende fotostops en kregen we goede uitleg van de gids.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Mooi
7 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Colca Canyon

 • Uitzichten
 • De condor
 • Hoogte

Minpunten Colca Canyon

 • Kans op hoogteziekte
 • Basic overnachting
Ultieme tip: Colca Canyon is een mooie plaats voor een hike, maar kan ook gewoon met de bus bezocht worden. Je krijgt dan veel te zien in een korte tijd op een aangenaam tempo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Te gekke 3-daagse hike in de Colca Canyon (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Fien Klein Hemmink op 29 december 2017

Er zijn twee opties voor de hike in de Colca Canyon: de tweedaagse of de driedaagse tocht. Beide tochten zijn gelijk in moeilijkheid en in kilometers, maar bij de driedaagse tocht heb je meer tijd om van de schoonheid van alles wat er te zien is te genieten. Of je nou kiest voor de twee- of driedaagse tocht, een bezoek aan de Colca Canyon mag tijdens je verblijf in Peru niet ontbreken!

Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Genieten! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Celeste Elizen op 22 november 2017

De Colca Canyon is absoluut één van de hoogtepunten in Peru! Pak de tijd om hier te genieten en te wennen aan de hoogte. Als je vroeg op staat, kun je een stuk wandelen naar de Canyon! Daarna is het genieten van het mooie uitzicht en de condors die van dichtbij over je langs vliegen. Mooi om mee te maken!

Pluspunten Colca Canyon

 • natuur
 • uitzicht
 • condors

Minpunten Colca Canyon

 • hoogte
 • koud in de ochtend
 • druk
Ultieme tip: Sta vroeg op en wandel het laatste stuk naar de Canyon. Mooie ervaring met prachtig uitzicht! Het toppunt is absoluut wanneer de condors rondvliegen en je ze van dichtbij ziet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

2-daagse trip Colca Canyon (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sandra Witjes op 12 november 2017

De omgeving van de Colca Canyon is heel indrukwekkend. Ik heb een 2-daagse trip gedaan naar de Colca Canyon en heb onderweg heel veel moois gezien. Je gaat steeds meer de hoogte in wat best wel spannend en apart is om mee te maken. Op 5000m hoogte is er een heel raar landschap, alleen maar steen en droogte. Het neemt letterlijk je adem weg. De Colca Canyon bevindt zich wat lager. Het was ongelofelijk speciaal om hier 's ochtends vroeg de condors uit de kloof te zien vliegen - dit is geen zekerheidje. Ze vliegen vlak over je hoofd heen, waardoor je pas echt goed ziet hoe ongelofelijk groot deze vogels zijn. Ik heb het geluk gehad meerdere condors van heel dichtbij over mij heen te zien vliegen. Als je gaat reizen in Peru en je komt hier enigszins in de buurt, dan zou ik hier absoluut naartoe gaan.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Colca Canyon

 • Unieke ervaring
Ultieme tip: Zoek een mooie plek uit waar je de condors goed kunt vastleggen, zonder dat er bijvoorbeeld mensen of andere storende factoren het beeld kunnen verpesten. Er is genoeg ruimte!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing views around every corner (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Sarah Claes op 31 mei 2017

Net twee jaar geleden deed ik een driedaagse tocht met een minibusje door de Colca Canyon. Op zoek naar condors, diepe dalen, hoge bergen, lama's in hun habitat en kleurrijk geklede locals. Een schitterende ervaring!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Mooi
8 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Colca Canyon

 • panorama
 • natuur
Ultieme tip: Als je condors wil zien, stop dan op het viewpoint net voor het druk toeristische uitzichtpunt. Daar zagen we er - zonder overdrijven - meer dan 20 (en minder mensen op de foto)!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Colca Canyon 2-day trek (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Ana Laura Schoorl op 08 mei 2017

Ik heb de tweedaagse Colca Canyon trek gedaan. De eerste dag loop je zeventien kilometer waarvan het meeste alleen naar beneden is. Dan overnacht je in een kleine lodge met zwembad en de volgende ochtend om 04.30 loop je zes kilometer stijl omhoog de Canyon weer uit. Het is erg vermoeiend maar de natuur is prachtig. Overdag is het heerlijk warm en je voelt je heel klein, omringd door de grote bergen. 's Ochtends vroeg zie je een volle sterrenhemel terwijl je met je zaklamp de tour begint. Over het algemeen is het de pijn waard!

Pluspunten Colca Canyon

 • mooie natuur
 • lekker weer
 • sportief

Minpunten Colca Canyon

 • Moeilijk
 • duur
 • soms iets te warm
Ultieme tip: Goede wandelschoenen en een wandelstok omdat je heel snel last krijgt van je knieen. Ook genoeg water meenemen omdat het bijna niet te koop is in de Canyon zelf, of heel duur.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Erg indrukwekkend (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Marieke Kuil op 30 januari 2017

Het is een erg mooie vallei, omringd door kleine dorpjes waar de sfeer een en al authentiek Peru ademt. De rit er heen is vooral koud, houd hier rekening mee! Maar de uitzichten en de prachtige bergpassen zijn adembenemend.

9,5
9 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
9 Wildlife

Pluspunten Colca Canyon

 • Prachtige natuur
 • Bijzondere dieren
 • Condors

Minpunten Colca Canyon

 • Veel toeristen
 • Groot temperatuursverschil
Ultieme tip: Blijf er meerdere dagen, en probeer een stuk te wandelen. Vanuit de bus zie je alleen maar één kant, al wandelend zie je zo veel meer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tweedaagse trek door Colca Canyon (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Elsemieke Land op 13 september 2016

Om 3 uur 's nachts vertrokken we vanuit Arequipa op een 2-daagse excursie naar de Colca Canyon: een kloof die twee keer zo diep schijnt te zijn als de Grand Canyon in Amerika. Dit valt alleen niet zo op, omdat de muren niet recht naar beneden lopen. Dit maakt de Colca Canyon echter niet minder het bezoeken waard.

Onze eerste stop was bij de Cruz del Condor, waar veel condors te zien zijn. En inderdaad, we hebben heel wat condors voorbij zien scheren. Het zijn imposante vogels met hun spanwijdte van zo'n drie meter. Na nog een stukje gereden te hebben begonnen we aan onze trek. Wat inhield: drie uur naar beneden lopen in de brandende zon. Lange mouwen zijn dus een aanrader. Na de lunch vervolgden we onze weg. Dit keer liepen we een stuk naar boven, vervolgens vlak en tot slot weer een stuk omlaag naar onze logde. Dit duurde wederom drie uur. Onderweg genoten we van de schoonheid van de Colca Canyon. Hoewel de trek zwaar was, was het zeker geen straf om daar te lopen.

Onze lodge had geen electriciteit, maar wel een zwembad. Hoewel het al donker was konden we het niet laten om een duik te nemen in het zwembad. Daar hadden we immers de hele dag naar uitgekeken. Na het avondeten doken we ons bed in, want de volgende ochtend vertrokken we om 5 uur alweer om aan de tocht naar boven te lopen. De tocht duurde drie uur, maar het leken er wel vijf. Dit was absoluut het zwaarste stuk van de trek, maar het uitzicht was absoluut de moeite waard.

Eenmaal boven stapten we na de nodige foto's en ontbijt weer in de bus. Onze laatste stop waren de hot springs van 38 graden, waar we natuurlijk even in gebadderd hebben. Een welverdiende beloning en een heerlijke afsluiting van deze tocht.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Colca Canyon

 • Indrukwekkende natuur

Minpunten Colca Canyon

 • Door de hoogteverschillen kan de tocht zwaar zijn voor ongetrainde wandelaars.
Ultieme tip: Zorg dat je je luchtig kleedt, maar draag wel lange mouwen, een lange broek of legging en een hoed of pet om de tocht door de brandende zon wat aangenamer te maken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Colca Canyon

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors