ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Huacachina

8,2
8,8 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,5 Locals
7,2 Restaurants
8,6 Veiligheid
- Stranden
  • Aantal reviews: 8
  • Aantal waarderingen: 5

Fantastische woestijn in Peru (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Quinn Sibeijn op 16 november 2019

Mooi stukje woestijn in Peru om te wandelen, sandboarden of rustig van de sunset te genieten! Ik was hier samen met mijn vriend in september 2018 en hebben daar genoten van de mooie uitzichten en bijzondere omgeving.

Ultieme tip: Tip: rondlopen en van de omgeving genieten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Huacachina (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Erik Van der Rijt op 18 november 2018

Huacachina is een oase in Peru, doordat het een oase is heeft het een unieke sfeer, het is omringd door prachtige duinen waar sandboarden op 1 staat. De mensen zijn erg aardig, en er is een goede mogelijkheid andere reizigers te leren kennen.

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Huacachina

  • betaalbaar
  • gezellig
  • mooi

Minpunten Huacachina

  • klein
Ultieme tip: Ga sandboarden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Huacachina; place to be (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Isabelle van Haaster op 12 november 2018

Een magische plek! We zijn er 4 dagen gebleven & huacachina heeft een plekje in mijn hart! Je moet vooral gaan sandboarden en buggy riden in de woestijn, beste ervaring ever! Zo leuk dat wij het 2x hebben gedaan!

Pluspunten Huacachina

  • banana’s hostel

Minpunten Huacachina

  • geen grote supermarkt
Ultieme tip: Hostel banana’s
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een van de mooiste plekken in peru (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Jyosna Verheul op 12 november 2017

Als ik deze plek in één woord zou moeten omschrijven zou dat zijn: wauw. Ik was gewoon even sprakeloos van dit toch wel bijzondere verschijnsel. Ik heb ervoor gekozen om een buggyride met sandboarding tee doen als activiteit en dat is tot nu toe een van meest toffe dingen die ik heb gedaan. Dit is dan ook een tip om daar te doen. Wat ik ook kan aanraden is dichte schoenen aan te doen vanwege het zand dat behoorlijk heet kan zijn.

7,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
5 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Huacachina

  • betaalbaar
  • aardige mensen

Minpunten Huacachina

  • heel toeristisch
Ultieme tip: Als je van een beetje actie houdt dan zou ik sandboarden of een buggyride aanraden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Genieten in huacachina (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Janne Rutten op 23 juli 2017

In april 2017 heb ik 4 dagen in huacachina doorgebracht. Een oase in de woestijn van peru, prachtig! Buiten sandboarden en buggy rijden kun je hier niet veel meer doen dan gewoon genieten en relaxen. Na anderhalve maand non-stop reizen was ik echt toe aan een paar dagen rust. Huacachina is hier de beste plek voor. Ik vebleef in the upcycled hostel, een stukje van het toeristische gebied af dus het was er heerlijk rustig. Mocht je toch avontuur en actie in huacachina willen dan kun je natuurlijk altijd wat woestijnbergen beklimmen voor een prachtig uitzicht, om vervolgens sandboardend naar beneden te gaan. Huacachina is echt een aanrader voor iedereen die een paar daagjes wil genieten van de zon en woestijn!

Pluspunten Huacachina

  • heerlijk sfeer

Minpunten Huacachina

  • veel toeristen
Ultieme tip: The upcycled hostel! Fantastische eigenaar die al zijn gasten wil leren kennen en ze een gezellige tijd wil bezorgen, met heeeeeel veel gratis pisco! ;)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Huacachina (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Dorian de Roo op 10 december 2016

Huacachina is echt een super mooie bestemming in Peru, een must-go als je in Peru bent. De gezellige sfeer in Huacachina en erg behulpzame mensen. Een aanrader is om te gaan sandboarden en buggyrijden in de woestijn. Twintig minuutjes rijden van Ica. Let op, geen pinautomaat aanwezig in Huacachina, retourtje met taxi naar Ica kost je rond de twintig soles.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
6 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Huacachina

  • de woestijn zelf
  • gezelligheid

Minpunten Huacachina

  • geen pinautomaat
Ultieme tip: Ga sandboarden en met de buggy de woestijn in!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sandboarden in Huacachina (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Elsemieke Land op 08 september 2016

Na een aantal weken in het niet zo warme klimaat van mijn tweede thuis Cusco gezeten te hebben was het tijd om meer van Peru te zien. Via Ica reisde ik naar Huacachina: een oase midden in de duinen met heerlijke temperaturen en waar het maar acht uur per jaar regent. Dit dorpje was een welkome afwisseling na het drukke stadsleven.

Om de oase heen vind je restaurantjes en hotelletjes waarvan de meesten een zwembad hebben. Een heerlijke plek om bij te komen dus. En dat heb ik gedaan. Met mijn busticket kreeg ik korting in hotel El Huacachinero waar het prima vertoeven was aan het zwembad. Na één nachtje daar ben ik verhuisd naar het beter betaalbare hostel Desert Nights. Daar at ik een supergrote pannenkoek bij het ontbijt. Lekker ter afwisseling met alle Peruaanse ontbijtjes die ik al had gegeten tijdens mijn reis (meestal een wit droog soort pitabroodje met marmelade).

In Huacachina ben ik gaan sandboarden. Echt een aanrader. Je racet met een karretje door de duinen, wat ook al een attractie is, om vervolgens van de duinen af te suizen op een board. Snowboardervaring was hier wel van pas gekomen, maar dat had ik niet, dus ging ik liggend, wat minstens net zo hard ging. We hebben veel lol gehad. Tot slot keken we hoe de zon achter de duinen verdween. Een prachtig gezicht op zo'n uitgestrekte vlakte! Als je een kleiner budget hebt kun je ook zelf de duinen beklimmen en de excursie overslaan.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
nvt Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Huacachina

  • Gegarandeerd mooi weer
  • Hoewel toeristisch geen mensenmassa
  • Sandboarden
  • Mooie zonsondergang vanaf de duinen

Minpunten Huacachina

  • Weinig te doen
Ultieme tip: Mocht jouw hotel of hostel geen zwembad hebben, vraag dan of je bij een ander hotel (eventueel tegen een kleine vergoeding) mag zwemmen. Je zult de verkoeling nodig hebben!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Woestijnoase (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Carina Lievendag op 05 juli 2016

Aanrader om deze plaats te bezoeken. Heel bijzonder om eens een oase bezocht te hebben. Rond de oase bloeien mooie bomen.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Huacachina

  • heel aardige mensen
  • zandsurfen
Ultieme tip: Buggy rit door de woestijnduinen en heerlijk zandsurfen. En daarna de zonsondergang bekijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Huacachina

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bolivia kenner
Sponsors