Torres del Paine
Like ons op Facebook

Reviews Torres del Paine

8,4
9,4 Algemene ervaring
9,6 Natuur
8,8 Stranden
6,5 Wildlife
8,0 Overige activiteiten
7,2 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 10
  • Aantal waarderingen: 5

W-trekking Torres del Paine (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Shirley Lampe op 12 december 2017

Drie maanden vooraf geboekt via de officiële site van het park (= aan te raden). Wat een geweldige trekking, niet in woorden te beschrijven! Je komt de nodige toeristen tegen maar het is het zeker waard. Ook de kosten. Adembenemend, afwisselend en genoeg stilte om te genieten van de omgeving. Je voelt je hier een bevoorrecht mens. De refugio's zijn keurig, eten is goed verzorgd, routes zijn erg goed aangegeven. Een must wanneer je Chili bezoekt.

Ultieme tip: Kies voor de refugio's (hoef je geen zware bepakking te dragen) en boek ruim van tevoren via de website van het park. Water kun je uit de rivieren drinken dus neem niet teveel mee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste park van Patagonië! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Irene Vinke op 22 november 2017

Prachtig park! Mooiste park van Patagonië! Wij hebben steeds dagtrips gedaan. Je loopt dan 8 à 9 uur om prachtige uitzichten te zien. Prachtige plekken om te overnachten met de camper. Uiteindelijk hebben wij de ‘w’ track ook gedaan.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Torres del Paine

  • mooie trails
  • begaanbare wegen

Minpunten Torres del Paine

  • het kan nogal hard waaien!
Ultieme tip: Reis met wicked campers door Patagonië! Je slaapt in de natuur op de mooiste plekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers

Magische trip door National Park Torres del Paine (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Denise Dirksen op 13 november 2017

Als je een reis maakt door Patagonië, kan een bezoek aan het National Park Torres del Paine niet ontbreken. Je vindt er prachtige natuur, bergen, snelstromende rivieren, watervallen, helderblauwe meren en wildlife. De wandelroutes in dit park behoren tot de beste en mooiste ter wereld! Trek voldoende dagen uit voor je bezoek, er is zoveel te zien!

Pluspunten Torres del Paine

  • Natuur
  • Wildlife
  • Hiken
  • Bergen

Minpunten Torres del Paine

  • Vier seizoenen in 1 dag
  • Lange afstanden
  • Onverharde wegen
  • Duur
Ultieme tip: Huur een auto in Punta Arenas en rijdt zelf naar het park toe! Veel leuker dan met een georganiseerde tour of bus.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Dragoman outdoor adventure (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Dianne Blom op 26 juni 2017

Met de engelse organisatie dragoman 3.5 week een groepsreis door patagonië gedaan. Deze organisatie werkt met omgebouwde trucks en zorgt voor actieve en avontuurlijke reizen. De 70% van de overnachtingen gekampeerd en zelfs 2 nachten wildkamperen. Veel jonge en sportieve mensen onder de deelnemers en veel opties om actieve/avontuurlijke dingen te doen.

8,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Torres del Paine

  • ongerepe natuur
  • kamperen
  • wandelen

Minpunten Torres del Paine

  • steeds meer toeristen
  • afgelegen
Ultieme tip: De W-trek wandelen en kamperen in het park.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Torres del Paine (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Simone Veldhuijzen van Zanten op 14 mei 2017

Fantastisch nationaal park, met super mooie wandelingen! Uitgestrekte meren, bergen, watervallen, touwbruggen, klimmen, dalen, flora & fauna! Alles wat je nodig hebt voor vakantie in de natuur. Er zijn mogelijkheden om te kamperen, maar er zijn ook hotels aanwezig.

Pluspunten Torres del Paine

  • natuur
  • weinig toeristen

Minpunten Torres del Paine

  • duur
  • afgelegen
  • erg afhankelijk van het weer
Ultieme tip: Reserveer van tevoren campings als je wil gaan kamperen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooiste plek in Patagonië (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Naomi Sterk op 13 mei 2017

Een onzettend mooi natuurgebied in Chili. Het ligt niet ver van El Calafate in Argentinië. Ik heb nog nooit zo veel verschillende mooi natuur in één National Park, je kan er o.a. glaciers, bergen, meren en bossen vinden. Het is een adembenemende plek. Je kan er van alles doen tot dagen hiken of met de auto door het park rijden. De mooiste plekjes kom je er enkel ter voet. Hoogtepunt van het park is de hike naar de drie spitse bergen. Het water in het meer daar is nog helderder dan op de foto's.

Pluspunten Torres del Paine

  • natuur

Minpunten Torres del Paine

  • dure accomodatie
Ultieme tip: Een auto huren om alle uithoeken van het park te zien. En dan de dagen daarna hiken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wat is er nog meer behalve torres del paine (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Carina Nieuwland op 11 mei 2017

Iedereen doet deze hike om uiteindelijk de zonsopkomst bij 'de Torres' te zien. Maar deze meerdaagse tocht is zo veel meer! Je wandelt continu door de meest prachtige natuur. Het is zo anders dan wij uit Europa kennen. Veel ruiger en puurder!

Minpunten Torres del Paine

  • 's nachts kan het erg koud zijn
Ultieme tip: Ik zou je aanraden om zelf kampeerspullen mee te nemen, al kun je alles ook huren in het dorp waaruit je vertrekt. Stop je eten goed weg in verband met muizen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beautifull Patagonië (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Joyce Stel op 11 mei 2017

Torres del Paine; waar de wereld bijna ophoudt. Waar je stevig in je schoenen moet staan om niet weg te waaien. Waar je kunt wandelen tot je een ons weegt. Waar het vanuit het niet ineens kan gaat spoken om vervolgens weer een lachende zon te krijgen. Waar je als je wilt, kunt struikelen over andere avonturiers maar als iedereen eenmaal z'n weg heeft gevonden je helemaal alleen bent. Waar j
de 'cuernos' je altijd aankijken en waar je bij elke bocht weer in een andere wereld waant. Torres del Paine, wat ben je prachtig!!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Torres del Paine

  • natuur
  • goede bewegwijzering
  • voldoende informatie

Minpunten Torres del Paine

  • in refugios soms wel erg druk
  • rangers doen geen moeite om engels te spreken
Ultieme tip: Met je eigen camper ben je een stuk vrijer in het gebied en kun je je eigen routes en keuzes maken wat betreft wandelingen en overnachtingsplaatsen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Torres del Paine! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Nina Mulders op 07 mei 2017

In Januari 2017 hebben we het W circuit gelopen. Ontzettend intensief maar zo mooi! Het is wel raadzaam om in het hoogseizoen bijtijds te boeken. Wij hebben helaas de gletsjer Grey over moeten slaan omdat er geen overnachtingsplekken meer vrij waren. Verder raad ik je aan om zo min mogelijk bagage mee te nemen. Een maaltijd per dag bij te boeken omdat je intensief bezig bent en eten meenemen daar nog halen is niet ideaal of niet eens mogelijk. Verder; Thermo ondergoed en slaap zo min mogelijk in tentjes want het is erg koud.

7,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
5 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Torres del Paine

  • Natuur

Minpunten Torres del Paine

  • Prijzig
Ultieme tip: Ik was jaloers op iedereen met wandelstokken. De gemiddelde gepensioneerde haalde ons met gemak in!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Hiken in Torres del Paine (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Simone Veldhuijzen van Zanten op 24 april 2017

Fantastisch wandelgebied!
Als je van backpacken, kamperen en avontuur houdt, is dit de ideale plek! Geen dag is hetzelfde omdat het weer elke dag weer omslaat. Wees voorbereid op zon, wind, regen, alles! Maar je krijgt er zoveel voor terug...!!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Torres del Paine

  • vrijheid
  • natuur
  • uitgestrekt

Minpunten Torres del Paine

  • onvoorspelbaar weer
Ultieme tip: W-trek in het national park
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors