ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Inca Trail

8,6
9,0 Algemene ervaring
9,6 Natuur
8,6 Plaatsen
8,4 Wandelingen
7,6 Bereisbaar
 • Aantal reviews: 5
 • Aantal waarderingen: 5

Genieten in het spoor van de Inca's (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Silke Heesakkers op 28 november 2017

FAN-TAS-TISCHE ervaring! Wat is ons voornamelijk bijgebleven? Vol bewondering en open mond hebben we gekeken naar de pakkers die na ons vertrokken en voor onze aankomst het kamp al terug hadden opgezet en klaar stonden met een heerlijk voorgerechtje. De tweede dag! Hoe we afgezien hebben om steeds maar opnieuw een stap verder de hoogte in te zetten. Maar ook hoe heerlijk het is om samen af te zien en samen de top te bereiken. Het eten! Wat zij klaarmaken met de middelen die ze maar hebben = ONGELOOFLIJK! Vermageren op de Inca Trail doe je niet (alé, wij toch niet). HET VERHAAL! Wij zijn teruggekomen met een onwijs kakverhaal. Wat dit inhoudt kan ik niet beschrijven, maar moet ik vertellen. Dit geldt trouwens voor alle verhalen die je op je tocht meemaakt. De beelden die je ziet kan je niet vastleggen op beeld zoals jij ze daar beleeft. En dan uiteindelijk: DE ZONNEPOORT! De laatste dag vroeg opstaan in de ochtend en 3 uur wachten in de kou (zonder ontbijt) om te starten aan je laatste wandeltocht naar Macchu Picchu is niet leuk, maar het is het volledig waard. Eenmaal je bovenkomt aan de zonnepoort, je de zon langzaam ziet zakken tot het Macchu Picchu opligt is ongelooflijk mooi.

Tijdens de Inca Trail beleef je en zie je gewoon hoe goed het verstopt zit in het regenwoud. Je beseft wat een wonder het is dat dit überhaupt ooit ontdekt is geweest. Je kan eigenlijk niet vatten dat dit echt is, dat mensen dit toen gekund hebben. Wat beseften we toen precies? Eigenlijk niet veel... we waren zo onder de indruk dat we voornamelijk gekeken, geluisterd en gevoeld hebben. Dit met alle mogelijk zintuigen. Proberend om deze herinnering zo juist en lang mogelijk vast te houden.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Inca Trail

 • Goed eten
 • Vriendelijke mensen
 • Mooi

Minpunten Inca Trail

 • Franse toiletten
 • Vroeg boeke
 • Duur
Ultieme tip: Neem genoeg toiletpapier mee!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Inca Trail (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jacky Gubbels op 14 december 2016

Maart 2016 hadden wij ons ingeschreven voor de Inca Trail en we keken er zo naar uit, tot we kennis maakte met de hoogteziekte in Peru... We zagen het niet meer zo zitten en waren bang dat we het niet zouden halen. Gelukkig hadden we heel wat mannen in onze groep die er zo positief instonden en ons daar alleen maar mee hielpen! Buiten de wat mindere hygiëne, niet waterdichte tenten en geen douche voor vier dagen hebben wij een SUPER ervaring gehad en ik had mijn wereldreis niet beter kunnen afsluiten dan kamperen op de Inca Trail en na vier dagen aankomen bij Machu Picchu en dan nog even de Machu Picchu Mountain beklimmen. Geëindigd met een lekkere Pisco Sour en ons avontuur was compleet!

8,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Inca Trail

 • Waanzinnige uitzichten
 • een ervaring om nooit te vergeten
 • Wij hadden de beste gidsen die alleen maar positief waren

Minpunten Inca Trail

 • Alle minpunten vallen in het niets als je de Inca trail uitgelopen hebt!
Ultieme tip: Er is niets mis met een plasje in het bos, als de wc weer eens niet zo schoon is!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige trail (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Tom Pijnenburg op 10 december 2016

Geweldige ervaring! De trail bestond uit mountainbiken, raften, ziplinen en door de jungle hiken. Het was echt top! Met natuurlijk Machu Picchu als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk haha), leuke groep ook en de gids was super en kon goed Engels.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
8 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Inca Trail

 • gids
 • sportief
 • engels
 • mooi
Ultieme tip: Gewoon doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De weg naar Machu Picchu (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Elsemieke Land op 07 september 2016

Na een paar weken in Cuzco te zijn verbleven was het eindelijk tijd voor de Inca Trail naar Machu Picchu. Er zijn verschillende manieren om bij Machu Picchu te komen, maar ik koos voor de Inca Trail: een vierdaagse wandeltocht naar de beroemde verborgen stad.

De tocht was door de hoogteverschillen zwaar voor mij als ongetrainde wandelaar, maar absoluut de moeite waard. Voordat je ein-de-lijk aankomt bij het magische Machu Picchu kom je onderweg al onbeschrijfelijk mooie plekken tegen. Van regenwouden tot (gelukkig vegetarische) beren en het bereiken van het hoogste punt van de tocht, op 4215 meter, was een enorme mijlpaal. In die vier dagen maak je ook tal van weersomstandigheden mee. We zijn een paar keer goed natgeregend in een tropische regenbui, om vervolgens weer in de zon op te drogen. Een poncho en verschillende lagen kleren zijn dan ook echt een must. 's Avonds werden de tenten opgezet door de dragers die met de tocht mee waren en verzorgden zij ook het eten. Elke avond hadden we happy hour met popcorn en thee, koffie of chocolademelk.

Op dag vier stonden we vroeg op om als eerste bij Machu Picchu te zijn. Eenmaal aangekomen was het zo mistig dat we niets zagen. Even was ik bang dat ik na al het zwoegen tijdens de Inca Trail de Machu Picchu niet te zien zou krijgen. Gelukkig trok de mist snel op en doemde het adembenemende Machu Picchu op. Werkelijk net als op een ansichtkaart. Een welverdiende beloning!

Na een rondleiding en het maken van de typische foto's zijn we naar beneden gelopen naar het dorpje Aquas Calientes, waar we na even bij te komen op een terras de trein terug naar Cusco namen.

8,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Inca Trail

 • Machu Picchu is nog veel mooier als je er vier dagen voor gelopen hebt!
 • Het eten (ook vegetarisch) is goed verzorgd.
 • De landschappen en uitzichten die je onderweg tegenkomt zijn onbetaalbaar en wil je niet missen.

Minpunten Inca Trail

 • De Inca Trail is niet voor iedereen weggelegd en af en toe echt afzien.
Ultieme tip: Ga niet first-thing in Peru de Inca Trail lopen. Door de hoogte is in de eerste weken is een heuveltje oplopen al heel erg vermoeiend, gun jezelf de tijd om hieraan te wennen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Breathtaking experience (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Magaly De Smet op 03 juli 2016

The inca trail is a very hard trek, but it's worth every step you take. The nature amazes you. The inca ruins are so impressive. The experience of doing the trek in a small group makes it so special, I've even met my current boyfriend there! Even the food you get on the trek, with their limited equipment, is so good! I've enjoyed these 4 days so much and I'll never forget them! Everyone who wants to visit Machu Picchu should do this trek, makes it way more special.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Inca Trail

 • amazing nature
 • interesting ruins

Minpunten Inca Trail

 • its not an easy trek
Ultieme tip: Try to train a little bit for it before you leave. And just enjoy!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ecuador kenner
Sponsors