Wat is het verschil tussen een lama en een alpaca?

Wat is het verschil tussen een lama en een alpaca?

door Tessa Voncken

Zie jij het verschil niet tussen een lama en een alpaca? Je bent niet de enige. Ook hier op de ZuidAmerika.nl-redactie moeten we vaak twee keer kijken voordat we ze van elkaar kunnen onderscheiden. Maar inmiddels weten we waar je op moet letten: de oren en de vacht.

Een alpaca heeft rechte, spitse oren, een lama heeft oren in de vorm van een banaan. De alpaca wordt voornamelijk gehouden voor de wol. Lama's hebben geen vacht, maar haar dat jaarlijks uitvalt. Verder worden lama’s vooral als lastdier gehouden. Hun rug is zeer geschikt om vracht te dragen. Dat geldt niet voor alpaca's, hun rug is veel te zwak. Ten slotte hebben alpaca's een veel zachtaardiger karakter dan lama's, ze spugen niet zomaar op je.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 83 reizen naar Peru

Alsof het allemaal nog niet lastig genoeg is, bestaan er naast de lama en de alpaca, die beide huisdieren zijn, ook nog twee wilde soorten: de vicuña en de guanaco. De guanaco is een wilde variant de lama en tevens de grootste van de twee wilde lamasoorten. De vicuña is de wilde variant van de alpaca.

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Suriname kenner
Sponsors