De 8 meest bijzondere dieren van Peru

De 8 meest bijzondere dieren van Peru

door Tessa Voncken

Peru is een van de meest biodiverse landen ter wereld. Wat dat betekent? Heel veel dieren! Slingerende aapjes, kwetterende vogels, brullende jaguars... Dierenliefhebbers kijken hun ogen uit in Peru. Wij hebben de acht meest bijzondere dieren van Peru voor je op een rij gezet.

1. De condor

In de Colca Canyon, een kloof twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika, spot je de condor. Dit is de grootste vliegende vogel ter wereld met een vleugelwijdte van wel drie meter. De condor is belangrijk voor de mythologie van deze regio en werd al gebruikt in de kunst van de Andes sinds het jaar 2500 voor Christus.

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 87 reizen naar Peru

2. De jaguar

Manu National Park wordt gezien als de plek met de grootste biodiversiteit ter wereld. Het is ook het leefgebied van de jaguar. Voor het zien van jaguars moet je echter heel veel geluk hebben, het zijn erg schuwe dieren.

3. De geelvleugelara

Deze prachtige gekleurde papegaai vind je onder andere in het Manu National Park. De geelvleugelara's eten alle vruchten, waaronder ook giftige en onrijpe. Vervolgens eten ze klei om zich hiervan weer te ontgiften. Dit fenomeen maakte de geelvleugelara wereldberoemd.

4. De keizertamarin

Deze kleine primaat heeft zijn naam te danken aan de karakteristieke lange witte snor die lijkt op de snor van keizer Wilhelm II van Duitsland. Het leefgebied van de keizertamarins ligt in het zuidwesten van het Amazonegebied.

5. De roze rivierdolfijn

De prachtige, zeldzame roze rivierdolfijn komt voor in de Zuid-Amerikaanse rivieren en de beste plaats om te spotten is in het Pacaya-Samiria National Reserve, in het noorden van Peru. 

6. De smaragdgroene boa

De smaragdgroene boa heeft een verbluffende groene kleur, die kan variëren van helder als vers gras tot een meer schemerige olijf. Je vindt hem onder andere in het Amazoneregenwoud.

7. De gebrilde beer

De gebrilde beer is de enige beersoort in Zuid-Amerika. Je vindt hem in het zuiden van Peru, op de grens met Bolivia.

8. De Humboldtpinguïn

De humboldtpinguïn vind je voor de kust van Peru en Chili. De soort dankt zijn naam aan de Duitse wetenschapper en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. 

Kan jij niet wachten om dieren te gaan spotten in Peru? Bekijk dan hier de rondreizen naar Peru. ​

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Argentinië kenner
Sponsors