Top 6 mooiste uitzichten van Peru

Top 6 mooiste uitzichten van Peru

door Suzanne Rijnja

Het is nog donker en je slaat op je wekker. Pfoe, het is wel heel vroeg. Vandaag laat je Cusco even achter je en is het tijd voor avontuur. Slaperig trek je je kleding aan en controleer je nog een keer je tas. Wandelschoenen? Check. Regenjack? Check. Fototoestel? Dubbelcheck. 

Nee, je fototoestel wil je echt niet vergeten wanneer je een hike maakt tijdens je rondreis door Peru. De kans is namelijk groot dat je onderweg na elke bocht een adembenemend panorama ziet. Wil jij weten welke uitzichtpunten je niet mag missen tijdens je reis door Peru? Wij hebben de zeven mooiste plekken op een rijtje gezet. Daar wil je vast en zeker vroeg voor opstaan!

ZELF NAAR Peru?

Bekijk alle 83 reizen naar Peru

6. Paracas 

In Paracas ontmoet de droge woestijn de golvende zee. Wandel langs roze flamingo’s door het Reserva Nacional de Paracas. Met aan je ene hand de vlaktes en de andere hand de Stille Oceaan loop je richting Punta Arquillo. Vanaf dit uitkijkpunt zie je dolfijnen uit het water springen, zeeleeuwen die liggen te bakken op de rotsen en landschappen die elkaar contrasteren. 

5. Huacachina Dunes

Ook de omgeving van Huacachina lijkt uit twee werelden te bestaan. Deze oasestad ligt midden tussen enorme zandduinen. Klim voor zonsondergang omhoog over het warme zand van een van de heuvels. Hierna plof je neer in het zand en geniet je van het uitzicht over de stad, het landschap en de zon die langzamerhand verdwijnt aan de horizon. 

4. Rainbow Mountain

Waan je in een schilderij bij Vinicunca, ook wel de Rainbow Mountain. Deze berg ligt verborgen in de Andes, ten zuidoosten van Cusco. Je moet er wel wat voor overhebben om deze regenboogberg te zien: het is nogal een geklauter over de moeilijk begaanbare paden. Tip: bezoek deze plek niet wanneer het regent, dan komen de kleuren minder goed over.

3. Colca Canyon

Na de hoogtes van de Rainbow Mountain is het tijd voor de dieptes van de Colca Canyon. Deze kloof is de op één na diepste ter wereld. Kijk langs de steile afgronden 1200 meter naar beneden naar de groene bodem en de Rio Colca. Met een beetje geluk spot je nog de grootste vliegende vogel ter wereld: de condor. 

2. Inca Trail 

Wanneer je naar Peru gaat, staat de Machu Picchu vast en zeker op je bucketlist. Maar de weg naar de bekende ruines wil je ook écht niet missen. Wanneer je over de Inca Trail wandelt, kom je langs eeuwenoude ruines en aangelegde terrassen die de bergwanden versieren. Kijk onderweg het groene dal in en zie de Urubamba-rivier door het landschap kronkelen.

1. Machu Picchu

Na dagen wandelen over de Inca Trail kom je eindelijk aan bij je einddoel: de Machu Picchu. Misschien wel de bekendste trekpleister van Peru. En in het echt lijkt deze plek nog indrukwekkender en magischer dan in de reisbrochures. De mysterieuze Incaruïnes, de groene bergen, de hoge bergpieken en de grappige lama’s vormen de perfecte beloning na de zware hike.  

Wil jij deze uitzichtpunten zelf ook zien? Bekijk dan alle reizen naar Peru

Fotocredits: Patty Ho | descubriendoelmundo | JiahuiH

Reizen Peru

Specialisten Peru

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Peru kenner
Sponsors