ZuidAmerika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Amerika begint hier!

Reviews Rio de Janeiro

7,8
8,3 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,1 Locals
7,2 Restaurants
6,0 Veiligheid
8,4 Stranden
  • Aantal reviews: 15
  • Aantal waarderingen: 9

Hele mooie ervaring rijker! (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Astrid Hop op 03 december 2019

Ik ben met carnaval in Rio geweest. De hele stad staat op zijn kop, op elke hoek is er wel een Bloco. En dan als klap op de vuurpijl de welbekende parade van Rio, het is een ervaring om nooit meer te vergeten. Zeker niet omdat ik deze reis helemaal alleen en op de bonnefooi heb gemaakt. Ik kan het iedereen aanraden.

7,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Restaurants
5 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Alles in de buurt van de stad
  • Natuur
  • Carnaval

Minpunten Rio de Janeiro

  • Criminaliteit
  • Altijd goed oppassen
Ultieme tip: Ga zeker een keer naar Rio gedurende de carnaval periode.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Project Favela (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Dion Kessels op 18 november 2019

Met een gezelschap van 16 personen zijn we 10 dagen naar Rio de Janeiro geweest om daar te helpen bij Project Favela. Project Favela is een organisatie die de arme getroffen kinderen helpt in de sloppenwijken doormiddel van onderwijs. Dit geeft de kinderen een kans op een toekomst! Onderanderen hebben wij een bedrag ingezameld voor de bouw van een nieuwe school en rugzakken gekocht voor de kinderen.

Buiten dat we daar geholpen hebben, hebben we ook de levendige stad verkent en bekende plekken bezocht zoals het Christus beeld en Sugar Loaf Mountain! Erg gave plekken alleen jammer dat het weer niet zo goed was.

Al met al was het een reis om nooit te vergeten en ik zou het iedereen aanraden!

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Aardige en behulpzame locals
  • Goedkoop ter vergelijking met Nederland
  • Alles makkelijk bereikbaar d.m.v Ubers

Minpunten Rio de Janeiro

  • Hou rekening met het regenseizoen (i.v.m slecht weer)
  • Ga niet op eigen houtje de favelas in
  • Let op zakkenrollers
Ultieme tip: Bezoek een van de vele rooftop bars aan een van de vele stranden! Prachtig uitzicht over de stad en geweldig met zonsondergang.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rio de Janeiro (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Jasmijn Poot op 17 november 2019

Het geeft een heel gaaf gevoel om boven bij Corcovado te staan; uitzicht over de hele stad en de prachtige blauwe zee. Als je met de gondel de Sugarloaf Mountain opgaat, voelt het net alsof je je in een film zit, met alle aapjes en cocktails om je heen!

Ultieme tip: Het is echt een aanrader om langs de Copacabana en Ipanema te fietsen of steppen!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Wereldstad met veel bezienswaardigheden (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Erica Poot de Bloeme op 17 november 2019

Voor de 2e keer deze stad bezocht, nu met ons gezin. Super stad met veel bezienswaardigheden, zoals Corcovado, Suger Loaf Mountain, stranden en regenwoud. Heel divers dus, evenals de restaurants die je op elke hoek en langs de stranden vindt. Wij hadden een hotel aan Copacabana, centraal om de stad te ontdekken. Aanrader: klim, door de jungle, naar het tussenstation van Suger Loaf. Deze start direct naast Praia Vermelha met prachtige uitzichten en aapjes onderweg! En bezoek je Corcovado, ga dan niet met de tram maar met bus/taxi door het regenwoud naar de hoofdingang. Gegarandeerd aapjes onderweg en een schitterende route!

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Betaalbaar
  • Bezienswaardigheden
  • Klimaat
  • Vriendelijkheid

Minpunten Rio de Janeiro

  • Toeristisch
  • weinig sportieve activiteiten
Ultieme tip: Eet bij een originele Churrascaria! Wij aten bij Churrascaria Palace bij Copacabana, super! Er is een buffet met veel keus, en obers komen continu langs met het lekkerste vlees.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Rio de Janeiro!

Review geschreven door Geertje van Steensel op 22 november 2018

Rio is een geweldige stad, vooral het Christusbeeld in de regen was een geweldige ervaring. Maar ook het Copacabanastrand was heerlijk, toen de zon weer scheen.
Het eten is fantastisch. Probeer vooral de typische Braziliaanse gerechten zoals de feijoada (zwarte bonen) en de pastechi's (pasteitjes) of de bolos, kleine deegballetjes gevuld met heerlijks. Samen met een heerlijke cocktail ga je voldaan naar huis! Overal zijn er straat feestjes en parades. Zoek van te voren wel uit waar je heen wilt!

6,5
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
3 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Betaalbaar
  • cultuur
  • bezienswaardigheden

Minpunten Rio de Janeiro

  • Zakkenrollers
Ultieme tip: Na 2 weken zijn we richting de Iquazu falls gegaan, dit is een ervaring om niet te vergeten. Vooral vanuit de helikopter en vanaf de Argentijnse kant was het spectaculair.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Rio, de kolkende arena van het carnaval. (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Iris van der Meer op 18 november 2018

Er is maar één plek op de wereld om carnaval te vieren, Rio de Janeiro. Overal in de stad zijn feesten, van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat. Maar wanneer je het echte carnaval wilt beleven, 1 tip. Ga naar het Sambadrome. Na de eerste avond in het Sambadrome heb ik gelijk tickets gekocht voor de volgende avond. Zo gigantisch hoog, groot, indrukwekkend. Een waar spektakel.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Rio de Janeiro (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Claudia de Jong op 12 november 2018

Wat Rio de Janeiro een vibrerende stad maakt zijn de contrasten. Bovenop de Suikerbroodberg zie je dat goed. De natuur lijkt een wedstrijd aan te gaan met de stad. En wie zal winnen..dat is de vraag! Rijkdom en armoede wisselen elkaar in een rap tempo af. Een stad die een diepe indruk maakt.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
6 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Rio de Janeiro

  • stranden natuur cultuur
  • eten
  • sightseeing

Minpunten Rio de Janeiro

  • criminaliteit
  • voorzichtigheid geboden
Ultieme tip: Voor het standbeeld Christ the Redeemer kun je maar beter vroeg uit de veren en het eerste treintje omhoog pakken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rio: more then once in a lifetime (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Bjorn van Iersel op 10 december 2017

Rio is een stad als geen andere , hoewel de cliches waar zijn (en je die zeker ook moet doen) het is een stad die je meerdere malen moet bezoeken om alles re zien. De mensen maken Brazilië, zo gastvrij , vriendelijk en hartverwarmend.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Rio de Janeiro

  • De mensen maken Brazilië
  • zonsondergang bij apuador
  • christo redentor
  • sugarloaf mountain
  • lapa (serieus ga stappen daar)

Minpunten Rio de Janeiro

  • toeristenspots moet je echt een hele dag voor uittrekken
Ultieme tip: Meng je onder de locals, praat zoveel mogelijk Portugees, ze waarderen dat enorm. Geniet want Rio is een stad die je nooit meer loslaat
Aangeraden voor: Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een bezoek aan Rio de Janeiro (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Esmée van der Ven op 12 november 2017

Rio de Janeiro is een geweldige bruisende stad met een heerlijke sfeer op de stranden. Mensen zijn daar altijd bezig met sport, en er hangt een relaxte vibe. Een verscheidenheid aan activiteiten is er te doen zoals een fietsrit over de boulevards, een bezoek aan een Favella, doe een hike op een van de vele heuvels, ontdek het uitgaansleven in Lapa, ga met een kabelbaan naar suikerberg en bekijk de stad vanaf Christus de verlosser.

Pluspunten Rio de Janeiro

  • gastvrijheid
  • vibe
  • weer
  • stranden

Minpunten Rio de Janeiro

  • criminaliteit
Ultieme tip: Wees niet bang voor de criminaliteit! Rio is een prachtige stad die heel veel moois te bieden heeft. Ga erop uit, maar laat je waardevolle bezittingen achter.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

AMAZING RIO! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Luna van de Leuv op 12 november 2017

Rio is zeker prachtig, ik ben met een rondreis van TUI geweest en het was super geregeld we hebben met de groep veel gezien oa de suikerberg, natuurlijk het Jezus beeld die we ook nog vanuit ons hotelkamer raam konden zien! Ook hebben we een fietstocht gemaakt door Copacabana en Ipanema en hebben we een tour gehad door de binnenstad.

Pluspunten Rio de Janeiro

  • veel leuke restaurantjes
  • je kan zelf door de stad trekken
  • lekker relaxen op de prachtige stranden

Minpunten Rio de Janeiro

  • het is niet altijd veilig
  • 's avonds voel je je niet prettig op straat
  • bepaalde gebieden zijn niet verstandig om te betreden
Ultieme tip: Zoveel mogelijk zien en excursies doen! Ook zit er naast het Tulp Inn hotel op Copacabana een restaurant waar je heerlijke hamburgers kan eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Pedra da Gávea (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Céline van Essen op 12 november 2017

Rio is een stad met feesten, chaos, kleur, muziek, maar in alles: veel plezier. Hoewel de meest toeristische plekken absoluut een bezoekje verdienen, geven gewone wandelingen door de straten van Rio je het allermooiste beeld van een stad waarin 'street art' een hele nieuwe betekenis krijgt.

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Uniek
  • Feestelijk
  • Alles in één

Minpunten Rio de Janeiro

  • Zakkenrollers
  • Toeristen
  • Toeristische activiteiten zijn duur; probeer te ontwijken
Ultieme tip: Berg P. da Gávea. Je hebt een goede conditie nodig. Wandelen wisselt zich af met stijle klimsessies. De klim is zwaar, maar daar staan aapjes, watervallen en uitzichten tegenover.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Zuid amerika in 1 stad (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Eslina Selanno op 12 november 2017

Rio is een mooie stad die erg veelzijdig is. Bezoek vooral eens de wijk Lapa. Logeer daar in 1 van de B&B's die daar vaak gerund worden door de vele kunstenaars die daar wonen. Ga daar gezellig eten. Als je gelukt hebt begint er een Samba band spontaan op straat te spelen en vind er een heus feest op straat plaats.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Wijk Lapa is zo gezellig en als je dan ook nog met het speciale treintje naar de wijk toe gaat vanuit rio centrum beneden dan heb je een prachtig ritje voor de boeg. De locals in Lapa zijn geweldig.
  • El cristo wandel een stuk naar boven. Het is werkelijk prachtig. je waant je midden in de natuur terwijl je midden in een wereldstad bent.
  • Rodinho. Ga eten in een restaurant waar ze een Rodinho buffet hebben. Je betaald een bepaalde prijs. Je gaat zitten en ze komen met grote schotels eten langs. Je kiest onbeperkt of je er wat van wilt hebben. Het is goedkoop en heerlijk.

Minpunten Rio de Janeiro

  • engels wordt daar bijna niet gesproken wel spaans
  • De bekende stranden is meer gezien en gezien worden. ik vond er niet zoveel aan
Ultieme tip: Sugar loaf moet je echt bezoeken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep

The first experience of Rio (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Mariëtte Huizinga op 23 januari 2017

Rio de Janeiro has a lot of diversity and contradictions as well. You can’t get bored in Rio, just go to beaches where everything happens. There is a lot to see and it’s hard to just lay straight on your towel. It’s the spot where everybody comes together and it gives you a good impressions of the life of the carioca (the locals). It doesn’t matter if you are super hot, very trained or really fat, it’s all there. Just be happy with yourself that’s the feeling that they give you. They play volleyball, football, they flirt, swim, sell drinks, cocktails, food. So, enough to discover. But contradicting to this feeling of freedom that you get here on the beach there is a lot of racism. Because Brazil is the last country what had slavery. And although you think brown, black and sunburned people will have the same color, taxi’s don’t stop easily for black people with curly hear. It’s just one example. For more background read the testimonial of Daniele de Araújo. The other contradictions is the old bohemian neighborhood where the colonist built there houses, because the city centre became too crowded for them. Nowadays it’s a really old neighborhood with beautiful houses and a lot of creative designers who live there. Next to his neighborhood you have the favela’s and the Copacabana and Ipanema beaches with many skyscrapers. And this is not everything, still every day I fall from one surprise into another. Enough to explore.

Ultieme tip: Santa teresa!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie bezoek in Rio de Janeiro (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Angelique Gijsbertse op 05 juli 2016

De heerlijke temperatuur in Brazilië leent zich ervoor om veel buitenhuis te zijn. Een siësta is een must om uitterusten op de heetste momenten van de dag. Aardige mensen en een relaxt tempo. De natuur is overweldigend.

Ultieme tip: Carneval in Rio. De geweldige muziek vooral live. Bbq is een lekkere manier om van eten te genieten. De markten zijn een bezoek waard.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Groen paradijs, met een addertje onder het gras (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Joeri de Vries op 24 april 2016

Rio de Janeiro is voor buitenlandse bezoekers een waar paradijs, met z'n prettige klimaat en meer bezienswaardigheden dan je kunt dromen. Zo is het imposante Christusbeeld natuurlijk wereldberoemd, evenals de Suikerbroodberg die midden in de stad oprijst. Strandliefhebbers kunnen terecht op het befaamde Copacabana, het rustige Botafogo of het levendige Ipanema. Fans van natuur zullen ook niet snel uitgekeken raken, dankzij het nationale park Tijuca, het Rodrigo de Freitas-meer en de botanische tuinen. Wie de stad in de juiste periode bezoekt, heeft tevens kans ’s werelds grootste carnaval in levende lijve te bewonderen. Veel van deze bezienswaardigheden zijn weliswaar wat duur, maar het geld altijd meer dan waard.

Toch heeft het vrolijke Rio de Janeiro ook een minder aangename kant. Zo leven straatarme Carioca's vaak op luttele kilometers van de extreem rijke jetset en dit brengt soms spanningen met zich mee. Hoewel Rio voor toeristen overwegend veilig is, merkte ik in mijn bezoeken dat de verschillen per buurt vrij groot kunnen zijn; zelfs binnen het centrum van de stad. Zo beviel mijn verblijf in Lapa mij overdag prima, maar werden sommige straten bij schemering ineens no-go gebieden.

En dit is denk ik het grootste kenmerk van Rio de Janeiro. De overwegend prettige en opgewekte sfeer in de stad, kan soms wat misleidend zijn voor nieuwe bezoekers. Maar indien je bewust bent van deze risico’s, kun je in Rio echter een onvergetelijke vakantie meemaken. De stad kent met zijn stranden, bergen, meren en bossen qua stedelijk natuurschoon nauwelijks een gelijke in de wereld en is alleen hiervoor al een bezoek meer dan waard.

7,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
6 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Rio de Janeiro

  • Mooie en groene stad
  • Vrolijke sfeer

Minpunten Rio de Janeiro

  • Veiligheid is soms een issue
  • Duur
Ultieme tip: Bezoek ook eens het prachtige berggebied ten noorden van de stad (in de omgeving van het plaatsje Teresópolis).
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Marjolein van Rooij op 05 jul. 2016
9,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

7

Restaurants

8

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Isabel Van Damme op 26 apr. 2016
6,8

7

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Locals

6

Restaurants

6

Veiligheid

8

Stranden
Waardering door Marleen van Dullemen op 24 apr. 2016
7,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

7

Restaurants

5

Veiligheid

7

Stranden

Reizen Rio de Janeiro

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Chili kenner
Sponsors